استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حجم زیادی از روان آبها و سیلابهای ناشی از بارندگی در استان به هدر میرود که باید مسیر سیلاب و بارندگی به سمت سفرههای آب زیرزمینی تغییر کند.
علی اوسط هاشمی در شورای مدیریت بحران استان اظهارکرد: خشکسالیهای سیستان و بلوچستان یک تهدیدی جدی است که اگر به آن توجه نشود بحرانی فرامنطقهای را در منطقه شاهد خواهیم بود.
وی تاکید کرد: مناطق بحرانیتر استان باید مورد شناسایی قرار گیرند و برای رفع مشکلات این مناطق برنامهریزی ویژهتری را انجام داد.
هاشمی در ادامه خطاب به مدیران استان که به نوعی کوچکترین ارتباطی با بحرانهای ناشی از خشکسالی استان دارند نیز گفت: با توجه به مشکلات کمآبی به ویژه در این استان مدیران باید نگاهها را در زمینه منابع آبی منطبق با ضرورت این مقطع زمانی تغییر دهند.
استاندار بیان کرد: برای حفظ منابع آبی موجود با توجه به این شرایط باید اقدامات مناسب صورت گیرد.
هاشمی تصریحکرد: راهاندازی سدهای استان با توجه به روانآبها و هدر رفت آن ضرورتی است که باید مسئولان آب منطقهای به آن توجه بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: راهاندازی حدود ۱۲ سد در دست مطالعه استان در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و بر این اساس در تلاش هستیم با گرفتن اعتبارات مورد نیاز آن را در ردیف برنامه ششم قرار دهیم.
هاشمی گفت: در پایین دست سدها باید از روشهای قدیمی برای انتقال آب اجتناب و از روش شبکهای استفاده کرد زیرا با توجه به گرمای بالای ۴۰ درجه و بادهای با سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر منطقه هدر رفت و تبخیر آب زیاد است.
وی همچنین از وجود مشکلات زیستمحیطی و خشکسالیهای منطقه سیستان نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: امروز شاهد آن هستیم که به دلیل خشکسالیهای تالاب هامون، ریزگردها و شنهای روان مشکلات زیادی برای مردم بوجود آورده و شرایط زندگی را برای آنها مختل کرده است.
هاشمی تاکید کرد: اولویت نخست در منطقه سیستان ایجاد هوای پاک برای زیست است چیزی که مردم منطقه سالهاست به دنبال آن هستند.
وی در همین رابطه ادامه داد: برخورداری مردم شمال استان از شرایط زندگی مساعد ضروری است و در این راستا میطلبد کانونهای بحرانی موجود در محل زندگی مردم این منطقه شناسایی و با طرح و برنامه آنی مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهارکرد: در منطقه سیستان با وجود چاه نیمهها نباید هیچ نقطه روستایی فاقد شبکه آبرسانی باشد.
استاندار خاطرنشان کرد: باید به حفر چاههای عمیق در نقاط جمعیتی و شهری روی آوریم که این امر ضمن ایجاد مانع برای تبخیر آب باعث صیانت از سفرههای زیرزمینی نیز میشود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۳۱۱۶۳۷۸ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ – ۱۰:۵۷