بابک نیکزاد مدیر امور آبفا فسا در خصوص نحوه تامین آب شهرستان فسا و بحران های موجود گفت : در شهرستان فسا ۴۵۰۰۰ مشترک شهری و روستایی داریم با جمعیتی حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر که تامین آب و خدمات دهی به آنها بر عهده امور آبفا فسا می باشد .
وی افزود : در فصول گرم سال به دلیل افزایش مصرف ، کمبود منابع آب ، افت سفره های زیر زمینی ، افزایش تقاضا ، عدم وجود منابع بکر دارای پتانسیل آب زیر زمینی و عدم رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی با مشکلات فراوانی روبرو هستیم .
نیکزاد تصریح کرد : آب شهرستان فسا قبلا از ۲۷ حلقه چاه آهکی تامین می شد که با خشک شدن و از مدار خارج شدن ۱۰ حلقه چاه در حال حاضر ۱۷ حلقه چاه آب شهرستان فسا را تامین می کنند .
وی گفت : متوسط بارندگی در ایران یک سوم متوسط جهانی است و بارندگی شهرستان فسا در سال گذشته زیر ۲۰۰ متر بوده است . متوسط سرانه آب جهانی ۱۵۰ لیتر و در مواقع بحرانی به ۷۵ لیتر در شبانه روز می رسد ولی متاسفانه در ایران ۲۵۰ لیتر است .
مدیر امور آبفا فسا خاطر نشان کرد : در شهرستان فسا منابع آب سطحی وجود ندارد و آب از طریق منابع آب زیر زمینی تامین می شود که به دلیل خشکسالی آب سفره های زیر زمینی خشک شده اند و از طرفی هر سال بر تعداد مشترکان انشعاب آب نیز افزوده می شود که با این وجود با یک بحران جدی روبرو هستیم .
نیکزاد راجع به اینکه چرا در شهر برای قطعی آب اطلاع رسانی نمی شود اعلام داشت : چون سیستم کاری ما سیال است و پارامترهای مختلفی مثل دمای هوا ، فشار روزانه و قطعی برق چاه ها را برای قطعی آب در نظر میگیریم بنابراین مجبوریم هر روز برای آن روز تصمیم بگیریم .
وی دلیل افت فشار آب در مواقع صبح را اینچنین بیان کرد که با توجه به کمبود شدید شبها شیرآلات خروجی مخازن را طوری تنظیم می کنیم تا بتوانیم از آب ذخیره شده در طول روز استفاده شود و تا مخازن پرشود و فشار متعادل شود کمی طول می کشد در ضمن مجموع طول خطوط انتقالی از چاه ها به شهر فسا ۱۲۰ کیلومتر است ( چاه های مهدی آباد ،۴۰ چشمه ، زیتونک ) که آب با زحمات زیاد و هزینه های گزاف به دست مردم می رسد.
نیکزاد در ادامه صحبت های خود از مردم خواست بحران آب را جدی بگیرند و در مصرف آب صرفه جویی کنند.
وی تصریح کرد: اگر مردم فقط ۲۰ درصد صرفه جویی کنند می توانیم بحران آب را حل کنیم .
مدیر امور آبفا فسا در پایان تاکید کرد مردم با نصب مخزن ذخیره آب ، مدیریت ساعت دوش گرفتن – چون در هر دقیقه دوش گرفتن ۲۰ تا ۴۰ لیتر آب مصرف می شود –، استفاده از سردوشهای کم مصرف ، آبیاری فضای سبز در ساعات خنکی ، عدم استفاده از آب شرب برای شستن حیاط و خودرو، استفاده حداکثری از ظرفیت ماشین لباسشویی، تعویض شیر آلات خراب و استفاده از شیر آلات کاهنده، کاهش حجم فلاش تانک ، عدم استفاده از پمپ به صورت مستقیم و پشت کنتور که باعث آسیب به شبکه و نارضایتی همسایگان می شود می توانند در مصرف آب صرفه جویی کنند.
منبع:فسایی کد خبر:۴۴۶۳ تاریخ انتشار:۳۰ تیر ۱۳۹۴