وزیر نیرو گفت: صنعت آب و برق ایران یک بازار بزرگ برای شرکتهای آلمانی محسوب میشود و قوانین ایران، حضور و سرمایهگذاری این شرکتها را تضمین میکند.
مهندس “حمید چیتچیان” امروز (دوشنبه) در دیدار با “زیگمار گابریل”، معاون صدراعظم و وزیر انرژی و اقتصاد آلمان و هیئت اقتصادی متشکل از شرکتهای بخش خصوصی آلمان اظهار داشت: در چند سال اخیر بنا به دلایلی که برای همه روشن است، این روابط متاسفانه دچار رکود شد، ولی اکنون این موانع برداشته شده است و روابط دو کشور میتواند به شرایط خوب گذشته برگردد.
وی ادامه داد: امیدواریم حضور این هیئت در تهران و مذاکره با مسئولان و مقامهای ایرانی، راه را برای تحرک دوباره در روابط سیاسی و اقتصادی ایران و آلمان باز کند.
وزیر نیرو، با بیان اینکه شرکتهای ایرانی و آلمانی تجربه همکاری بسیار خوبی را باهم دارند، ادامه داد: شرکت زیمنس از شرکتهایی است که سابقه خوبی در ایران داشته و همکاریهای موثری با موسسات ایرانی داشته است، ساخت توربینهای کلاس E در ایران و انتقال تکنولوژی آن، یکی از مواردی است که منجر به شکلگیری و رشد صنعت نیروگاهی در ایران شده است و الان این صنعت بجز پاسخگویی نیازهای بازار ایران در بسیاری از کشورها کار ساخت نیروگاه انجام می دهد.
وی ادامه داد: ساخت ترانسفورماتورها در ظرفیتهای مختلف و انتقال تکنولوژی ساخت توربینهای بادی ۲.۵ مگاواتی در بخش برق و ساخت شیرآلات، تجهیزات شبکهها، لولهها و اتصالات و تصفیهخانههای آب و فاضلاب در حوزه صنایع مربوط به آب، از نمونههای موفق و موثر دیگر است که این نشاندهنده این است که ایرانیها و آلمانیها میتوانند با هم همکاری داشته باشند.
وزیر نیرو در خصوص زمینههای همکاری بین دو کشور گفت: اولین مورد توسعه ظرفیت نیروگاهی در ایران است، در حال حاضر ظرفیت نامی نصب شده بخش برق ۷۴ هزار مگاوات است که این ظرفیت تولید ایران را در رتبه ۱۴ در جهان نشانده است، ولی مهم این است که ما بهطور جدی نیازمند افزایش ظرفیتها هستیم، بهطوریکه پیشبینی شده ساخت ۳۷ هزار مگاوات نیروگاه جدید در ۵ سال آینده شروع شود.
وی با بیان اینکه بازار ایران بازار بزرگی در بخش برق است، ادامه داد: در برنامه ارتقای ظرفیت برق ایران، ۵ هزار مگاوات مربوط به انرژیهای تجدیدشونده و ۴ هزار مگاوات نیروگاه اتمی است و بقیه مربوط به نیروگاههای حرارتی است.
چیتچیان ادامه داد: در برنامهریزی ما، نیروگاههای حرارتی در ادامه تکمیل بخش بخار نیروگاههای گازی خواهد بود تا بتوانیم راندمان نیروگاهها را افزایش دهیم، نصب نیروگاههای کلاس f و علاوه براین در سیاستهای آینده ما نیروگاههای DG و CHP جایگاه ویژهای دارند؛ تقویت خطوط انتقالی برق و هوشمندسازی شبکه برق کشور نیز از موارد دیگری است که بهسرعت برای آن اقدام کردهایم.
وی با بیان اینکه در بخش آب و فاضلاب ۴۱ درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب است و این پوشش بسرعت در حال توسعه است، گفت: این روند توسعه بازار بزرگی برای صنعت تصفیه فاضلاب ایجاد کرده است و علاوه بر این شیرینسازی آب دریا با ظرفیت یک میلیارد مترمکعب در سال از دیگر برنامههای ماست که شروع شده و بهسرعت ادامه پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای بهرهوری آب برای ایران بسیار حیاتی است، افزود: خطوط انتقال آب بهویژه حفاری تونل و ارتقای آبیاری در کشاورزی بسیار مهم است و در کنار اینها بازچرخانی آب استفاده شده نیز اهمیت فراوان دارد، در همه این زمینهها ما میتوانیم همکاریهایی به شکل زیر با هم داشته باشیم.
وزیر نیرو در مورد نحوه حضور شرکتهای آلمانی در ایران گفت: اولین روش، سرمایهگذاری مستقیم با سهم ۱۰۰ درصدی شرکتهای آلمانی و یا بهصورت مشارکت با شرکتهای ایرانی است و قوانین بسیار روشنی در مورد تضمین سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی در ایران وجود دارد تا شرکتهای خارجی با فراغ بال بتوانند در ایران سرمایهگذاری کنند.
وی با تاکید بر موضوع انتقال تکنولوژی گفت: سابقه حضور شرکتهای آلمانی در ایران نشان داده که هر مؤسسه آلمانی که برای انتقال تکنولوژی اقدام کرده، سهم بیشتری در بازار ایران داشته است و من اطمینان دارم با سطح تکنولوژی آلمان در صورتیکه توافقهایی روی انتقال تکنولوژی صورت گیرد، آلمان جایگاه خوبی در بازار ایران خواهد داشت.
وزیر نیرو با اشاره به لزوم ارتقای تکنولوژی در ایران گفت: ما هم اکنون در ساخت ترانسها و تجهیزات آب و برق در موارد مختلف صنایعی داریم که این صنایع نیازمند ارتقای تکنولوژی هستند.
وزیر نیرو، آخرین و مهمترین مورد را گسترش همکاریهای فنی و تکنولوژی،انجام مطالعات و انجام تحقیقات و فعالیتهای آکادمیک عنوان کرد و افزود: اینها مواردی است که زمینههای خوبی برای همکاری دارد و تمایل داریم از تجربه و دستاورد موسسات آلمانی در این زمینهها استفاده کنیم.
در ادامه این نشست معاون صدراعظم و وزیر انرژی و اقتصاد آلمان گفت: همین ساعتهای اولیه حضور هیئت آلمانی در تهران نشان میدهد که همه از اینکه روابط اقتصادی آلمان و ایران دوباره در حال جان گرفتن است، خوشحال هستند.
“زیگمار گابریل” ادامه داد: ما میخواهیم کمک کنیم که هرچه زودتر این توسعه اقتصادی به حرکت درآید و باید باور داشته باشیم که مذاکرات میتواند به عمل بیانجامد.
وی تصریح کرد: شرکتهای آلمانی بسیار علاقمند هستند در حوزههای مختلف الکتریسیته، انرژی و مخصوصا آب و همچنین در زمینه صرفهجویی انرژی و مدرن کردن حوزه انرژی و صرفهجویی آب با ایران همکاری داشته باشند، زیرا آب موضوعی است که در منطقه خاورمیانه بسیار مهم است و با رشد جمعیتی که میبینیم و همچنین در خصوص انرژیهای تجدید پذیر خیلی تمایل داریم تا خواستههای ایران را اجابت کنیم.
وی با اشاره به سخنان وزیر نیروی ایران، در مورد زمینههای همکاری ایران و آلمان گفت: نیروگاهها و شبکههای آب و برق زمینههایی هستند که ما میتوانیم مسئله فناوری آن را پوشش دهیم و شرکتهای آلمانی علاقمند هستند که در بازار ایران سرمایهگذاری کنند.
گابریل پیشنهاد کرد موارد و زمینههای مختلف همکاری آلمان و صنعت آب و برق ایران در قالب کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور پیگیری شود.
منبع: رویکرد کد خبر:۳۶۰۶۴ تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۱