وزیر نیرو با اشاره به شرایط جدید کشور و ضرورت خروج از رکود، تاکید کرد: ادامه حیات و بقای شرکت های توانمندی که ما درخصوص آب و برق داریم به این وابسته است که از مرزهای ایران فراتر روند و بازارهای جدیدی را در دنیا داشته باشند.
حمید چیتچیان گفت: در واقع ما اکنون با چند موضوع در کشور مواجه هستیم. نخستین واقعیت این است که صنعت آب و برق دو صنعت پیشرو در کشور هستند که انصافا در زمینه بومی سازی فناوری برق و آب گام های بسیار بسیار بلندی برداشته شده است؛ امروزه سد سازی، احداث نیروگاه های برقابی، احداث تصفیه خانه های پیشرفته آب و فاضلاب، اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی، اجرای شبکه های آب، پروژه های انتقال آب و از سوی دیگر در صنعت برق ساخت انواع نیروگاه های بخاری، گازی، سیکل ترکیبی، ساخت پست های برق، ترانسفورماتورها، تجهیزات مرتبط به انتقال و توزیع برق، همه و همه توسط صنعت گران ایرانی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه اجرای پروژه ها در کشور توسط پیمانکاران و مشاوران ایرانی صورت می گیرد، ادامه داد: درواقع ایران یکی از توانمندترین کشورها در زمینه صنایع آب و برق در میان کشورهای جهان است؛ با این ظرفیت ایجاد شده، بازارهای ایران برای فعالیت این گروه از صنایع، کافی نیست؛ این صنعت چنان قدرتمند شده و از توانمندی و فناوری بالا برخوردار است که به دنبال بازارهای بزرگتر در دنیا است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ادامه حیات و بقای شرکت های توانمندی که ما درخصوص آب و برق داریم به این وابسته است که از مرزهای ایران فراتر روند و بازارهای جدیدی را در دنیا داشته باشند، ادامه داد: برای همین است که در حال حاضر، صنعتگران و شرکت های ایرانی فعالیت هایی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی داشته و همچنین ساخت و صادرات تجهیزات در کشورهای آسیای میانه، کشورهای آسیایی،کشورهای آفریقایی و کشورهای آمریکای لاتین فعال هستند.
به گفته چیت چیان، موضوع دیگری که بسیار بااهمیت است این است که کشور ما اکنون در یک وضعیت خاص اقتصادی به سر می برد. ایران مدتی با رکود، کاهش قیمت نفت و کاهش میزان صادرات نفت مواجه بوده، بنابراین برای خروج از رکود، رونق گرفتن اقتصاد در کشور و برای جبران کمبودهای حاصل از کاهش قیمت و صادرات نفت باید صادرات را به عنوان یکی از اقدامات در همه بخش ها توسعه دهیم. این واقعیت ما را به این سو راهنمایی می کند که وزارت نیرو که ستاد صنعت آب و برق کشور است از توسعه فعالیت های شرکت های دولتی و خصوصی در خارج در راستای خروج از رکود و رفتن به سمت رونق اقتصادی حمایت کند.
وزیر نیرو افزود: در حال حاضر ایران به چهار کشور همسایه، یعنی ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان، برق صادرمی کند؛ با دو کشور تبادل انرژی برق داریم و از یک کشور واردکننده خالص برق هستیم یعنی با ۷ کشور همسایه خود مراودات و مبادلات برق داریم.
چیتچیان همچنین تاکید کرد: در خارج از کشور بازارهای بزرگی برای صادرات وجود دارد. لذا به این نتیجه رسیدیم که وزارت نیرو نیازمند ایجاد یک مرکز یا معاونتی است که بتواند صنایع آب و برق را در راستای توسعه فعالیت ها در بازار های صادراتی حمایت کند.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۴۲۸۱۴۶۴۳ تاریخ انتشار:یکشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۴ – ۱۱:۲۳