حمیدرضا کرموند عصر امروز در جلسه کمیته بحران آب لرستان، با بیان اینکه گرما و درجه حرارت کنونی استان لرستان، در ۱۰۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، افزود: با وجود کاهش منابع آب، همچنان ذخیره آب شهر در حد مطلوب قرار دارد.
وی افزود: طبق بررسیهایی که انجامشده شبکهها و انشعابات استان لرستان بهطور عنکبوتی و پیچیده است و با هیچ فرمول هیدرولیکی نمیتوان آنها را ساماندهی کرد، بنابراین درصدد این هستیم که تفکیک و زونبندی این انشعابات را جهت کنترل هر چه بهتر در دستور کار قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: همانطور که از آب به عنوان مایه حیات یاد میشود، اگر این عنصر آلوده شود، میتواند خطرات بسیاری را برای انسان به همراه داشته و سلامت جامعه را تهدید کند.
وی تصریح کرد: در بخش زاغه، منطقهای وجود دارد که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب نیست و مردم از یک چشمه سنتی استفاده میکنند که لازم است، بخشداران مردم را متقاعد کنند که مشترک شرکت آب و فاضلاب باشند.
کرموند خاطرنشان کرد: اگر در آب چشمه زاغه که تحت کنترل شرکت آب و فاضلاب نیست، یک آلودگی رخ دهد، میتواند منشأ بیماریهایی شود که بهطور همهگیر تمام مردم روستا را درگیر کند که در این صورت هیچ سازمانی پاسخگو نیست.
وی با اشاره به وقفهای که در پروژه آبرسانی به سپیدشت ایجادشده، بیان کرد: سالهای گذشته برای رفع مشکل آبرسانی به شهر سپیدشت چاههایی حفر شد که همان سال آب منطقهای اعلام کرد که چاهها کیفیت لازم را ندارند و این روند در حالی ادامه دارد که کیفیت این چاهها همچنان نامطلوب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: یکی از بحثهای اصلی ما در شرکت آب و فاضلاب، حفظ بهداشت آب است و عدم تحت پوشش بودن یک روستا، به معنی نبود هرگونه نظارت بر سلامت آب آن روستاست.
وی بابیان اینکه دو خط انتقال آب در منطقه بیشه وجود دارد، افزود: خط انتقال آب سنتی منطقه بیشه که بیشترین ارزش آن به حقآبه آن است به دلایل نامعلومی در هفت سال گذشته رهاشده و هیچ استفادهای ندارد.
کرموند عنوان کرد: دومین خط انتقال آب بیشه که حقآبه آن مختص به سپیدشت است، متعلق به شرکت آب و فاضلاب روستایی است که متأسفانه انتهای این خط انتقال آب توسط برخی از مردم مسدود شده تا آب به سپیدشت نرسد و در برخی از قسمتهای این خط در طول مسیر شکاف و روزنههایی ایجادشده و از این آب استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در سوم خردادماه امسال، جلسهای با حضور معاونت عمرانی استاندار برگزار شد و بنا شد که خط انتقال آب راهآهن به آبفار واگذار شود تا ضمن تغذیه روستاهای اطراف از این خط، بهداشت آب نیز کنترل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بابیان اینکه ما به عنوان دولت باید بر روی مسئله آب حاکمیت داشته باشیم، تصریح کرد: باید اهالی روستا توسط شوراهای روستایی، بخشداری متقاعد شوند که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار بگیرند تا از خدمات لازم بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: راهآهن در مسیر استحفاظی شرکت آب و فاضلاب روستایی آب تولید و توزیع میکند درحالیکه این آب از کیفیت لازم برخوردار نیست و از لحاظ بهداشتی نیز مورد تأیید نیست که لازم است شبکه بهداشت در این رابطه ورود پیداکرده و اخطار دهد.
کرموند گفت: پیمانکار شرکت آب و فاضلاب این آمادگی را دارد که ظرف مدت یک تا ۲ ماه آینده، ۲ کیلومتر از خط انتقال آب منطقه بیشه را اصلاح کند و قسمتهای آسیبدیده خط انتقال آب در طول مسیر را تعمیر و بازسازی کند.
منبع:تسنیم کد خبر:۸۰۱۹۰۴ تاریخ انتشار: ۲۵/تیر/۱۳۹۴ – ۲۰:۲۶