نورالدین نوریزدان عصر امروز در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی، اظهار داشت: ۲۳ شهر و ۵۰ روستا که در مسیر خط انتقال آب هستند تحت پوشش قرارگرفته یا به عبارت دیگر یکمیلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری هستند.
وی با اشاره به تصفیه آب شهرهای خرمآباد، ازنا و الیگودرز، افزود: ۵۳ درصد آب شرب شهری از منابع زیرزمینی و ۴۷ درصد از منابع سطحی تأمین میشود که برای ۱۴ درصد آبهای سطحی تصفیهخانه وجود دارد.
مدیر دفتر بحران شرکت آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: در حال حاضر یازده آزمایشگاه در استان، میزان فلزات سنگین و آلودگی را میسنجند.
نوریزدان با اشاره به عدم دسترسی به منابع تأمینکننده آب در لرستان، تصریح کرد: بیشتر منابع تأمینکننده آب در محدوده سازمانها قرار دارند که امکان بهسازی آنها وجود ندارد که از مهمترین مصادیق آن میتوان به چشمه گلستان اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: منابع آبی در شهرهای استان پراکنده است و برای تأمین آب شرب شهرها از ۱۴۰ حلقه چاه و ۹ دهنه چشمه استفاده میشود، بنابراین یک منبع پایدار برای تأمین آب آشامیدنی موردنیاز در استان وجود ندارد. بیشتر منابع آب در خارج از محدوده شهری، واقعشدهاند و این حفاظت از این منابع را دشوار کرده است.
مدیر دفتر بحران آبفا لرستان گفت: از مجموع سدهای در حال ساخت استان لرستان، فقط سه سد به تأمین آب شرب تخصیص دادهشده و سدهایی مانند آبسرده که تخصیص آب شرب دارد، هنوز ساخته نشده است.
نوریزدان افزود: از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه انتقال خطوط آب در استان، ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتر آن نیاز به اصلاح دارد.
وی عنوان کرد: یکی از عواملی خطرناکی که بهشدت سلامت آب را مورد تهدید قرار میدهد، مسئله انشعابات غیرمجاز آب است زیرا معمولاً لولههایی که در این انشعابات به کار میرود، غیراستاندارد است.
منبع:تسنیم کد خبر:۸۰۱۱۵۲ تاریخ انتشار: ۲۴/تیر/۱۳۹۴ – ۱۸:۳۸