فرماندار شهرستان اراک گفت: عدم توجه به مدیریت مصرف آب عامل ایجاد یکی از بحرانهای جدی در ۱۰ سال آینده خواهد بود.
حسین بختیاری بهبود مصرف آب در حوزه صنعت و کشاورزی را نیازمند نگاهی کارشناسی دانست و گفت: عدم صرفهجویی در مصرف آب تنها منوط به مصارف خانگی نیست، بلکه مصرف آب در صنعت و کشاورزی هدررفت بیشتری دارد.
وی کاشت هندوانه با توجه به مصرف آب بالای آن را از جمله موارد هدررفت آب در شرایط موجود ارزیابی و عنوان کرد: قطعا کاشت هندوانه نیاز است، اما باید طبق برآوردی کارشناسانه در مناطقی که با خشکسالی مواجه هستند از کاشت این دست محصولات جلوگیری شود.
فرماندار شهرستان اراک به لزوم تغییر نگرشها در مصرف آب تأکید و بیان کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته از مصرف یک متر مربع آب ۱۰۰ دلار برداشت اقتصادی دارند، ولی ما شاید از این مقدار مصرف آب هزار تومان هم برداشت اقتصادی نداشته باشیم. این آمارها نشان میدهد که زمان آن رسیده جهت هر اقدامی در حوزه آب از نظرات تیمهای کارشناس بهره بگیریم.
بختیاری برداشت از سد کمال صالح اراک براساس آیندهنگری، علیرغم نبود مشکل کمبود آب شرب در این شهر را امری ضروری دانست و عنوان کرد: این آیندهنگری و نهادینه کردن صرفهجویی در مصرف آب موجب میشود در آینده با کمبود آب مواجه نشویم.
وی کمرنگ شدن نظارتها را یکی از مشکلات ایجادکننده کم آبی عنوان کرد و افزود: در منطقهای از شهرستان اراک اهالی حدود شش کیلومتر از طریق لولهکشی آب چاه را انتقال دادهاند، یا در برخی نقاط شاهد شکستگی لولههای انتقال آب هستیم که این موارد باعث هدر رفت آب میشود.
فرماندار شهرستان اراک از کمبود آب شرب در ۱۲ روستای شهرستان اراک خبر داد و افزود: در حال حاضر آب شرب این ۱۲ روستا به واسطه تانکر تامین میشود، البته با دستگاههای مربوطه رایزنی صورت گرفته تا آب شرب این روستاها در زمانبندی مناسب و به اندازه کافی تامین شود.
بختیاری اطلاع از وضعیت دقیق مناطق و روستاها را جهت برنامهریزی و جلوگیری از مشکلات احتمالی امری ضروری ارزیابی و بیان کرد: در این راستا بخشداران موظف شدند از مشکلات روستاها شناسنامهای تهیه کنند که این امر انجام شد و تا حدودی مشکلات روستاها دستهبندی شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۴-۲۰۶۸۴-۵ تاریخ انتشار:۱۰:۳۳:۵۷ ۱۳۹۴/۰۴/۲۴