زنان عهده دار وظیفه سنگین پرورش و تربیت فرزندان هستند بنابراین آنان عامل اصلی انتقال فرهنگ در زمینه آب به نسلهای بعدی هستند.
از دهگلان ،آب منبع زندگی و حیات بشر است آینده جهان به نحوه استفاده از این منبع محدود و با ارزش در امروز بستگی دارد همگان بر نقش آب در شکل گیری جوامع و نقشی که در توسعه ایفا میکند اذعان دارند متاسفانه رشد روز افزون جمعیت ،گسترش صنایع وخشکسالی هایی پی درپی منجر به ایجاد عدم تعادل بیشتر میان آب قابل دسترس و تقاضای آب شده است دسترسی به آب حق هر انسانی بوده و حفاظت از این منبع خدادادی نیز برعهده هر فرد است زیرا وجود آب سالم برای زندگی یک ضرورت است و نبود آب مساوی با نبود حیات است.
مدیریت مصرف آب به خصوص زمانی که این منبع در محدویت قرار می گیرد از اهمیت خاصی برخوردار است اعمال مدیریت مناسب در زمینه های تامین ،توزیع ،کنترل و حفاظت کیفیت آب و همچنین شیوه های مصرف آب نقش تعیین کننده ای در بهره گیری از این منابع محدود دارد.
مصرف نمادی از هویت و فرهنگ جامعه است و فرهنگ نیز در تعیین نقطه آغاز الگوی مصرف نقش تعیین کننده ای دارد.خانواده از طریق کنشهای متقابل و آموزش و پرورش، کودکان را با ارزشها، هنجارها و موازین جامعه آشنا می سازد و آنان را برای همنوایی با جامعه آشنا می کند.
زنان عهده دار وظیفه سنگین پرورش نسل و تربیت فرزندان هستند بنابراین عامل اصلی انتقال فرهنگ در زمینه آب به نسل ها هستند و نقش وسیعی در اداره امور خانواده دارند وبالطبع یکی از از الزامات دسترسی به آب سالم و مناسب است زنان بیشتر از مردان در معرض اثرات نامساعد کم آبی قرار میگیرند پس لازم است این گروه از افراد جامعه توجه ویژه ای به رعایت الگوی مصرف بهینه آب داشته باشند.
توجه به موضوع مدیریت آب و مسئولیت زنان برای ذخیره آب و مدیریت مصرف آب در کارهای منزل ومشارکتشان محدود میشود زنان نقش مهمی در مدیریت مصرف آب بازی میکنند و به دلیل وجود همین نقش زنان دارای دانش قابل توجهی در ارتباط با این منبع هستند وبنابراین کلید موفقیت برنامه ها وسیاستها ی توسعه منابع آب محسوب می شوند.
زنان عامل اصلی انتقال فرهنگ مصرف بهینه آب هستند وهمچنین از مشارکت کنندگان اصلی درامر مدیریت مصرف این ماده حیاتی می باشند این گروه به دلیل موقعیتی که درخانواده دارند می توانند آموزش دهندگان مجربی در زمینه های مختلف مصرف آب باشند واز طرفی به دلیل اینکه زنان بیشتر از دیگر اعضا ی خانواده در منزل با آب سرو کار دارند مجری تغییر فرهنگ آب محسوب میشوند.
زن بعنوان مدیر اقتصاد ی خانواده در نحوه مصرف نقش مهمی برعهده دارد زنان باید در رابطه با نحوه درست مصرف کردن توجیه شوند وآموزش ببینند زیرا هر انداره دانش وآگاهی انان بیشتر باشد نسبت به نحوه درست مصرف کردن حساس تر می شوند وهمچنین الگوی مناسبی برای دیگر اعضا ی خانواده محسوب می شوند بدین ترتیب آگاهی ورشد فرهنگی واجتماعی بانوان خانه باعث اصلاح الگوی مصرف میشود.
اگر مادران درکودکی به فرزندان خودنحوه درست مصرف کردن را نیاموزند الگو های مصرف نادرست جایگزین الگوی مصرف مناسب درزندگی آنان می شود ذکر این نکته حائز اهمیت است که بزرگسالان الگوی رفتاری فرزندان هستند اگر پدران وماردان بتوانند الگوهای رفتاری نابهنجار مثل مصرف بی رویه را اصلاح کنند گامی بزرگ در نهادینه کردن مصرف بهینه در سطح خانواده وجامعه برداشته اند.
اصلاح الگوی مصرف یک رسالت ملی است وقتی افراد اصلاح الگوی مصرفرا درجامعه رعایت کنند در واقع فرهنگ درست مصرف کردن را می آموزند بنابراین میتوانند از منابع انرزی استفاده مستمر داشته باشند.
مادران وظیفه دارند به فرزندان خود همواره این نکته را متذکر شوند که منابع تامین انرژی محدود است وبایستی در مصرف آب صرفه جویی نمایند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
منبع:کردپرس کد خبر:۸۷۹۳۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۴/۲۴ ۲۲ : ۳۲