فرماندار کرمانشاه با تاکید بر جدی بودن بحران آب، انتخاب افرادی با عنوان پلیس آب را خواستار شد و گفت: برای مدیریت بحران آب همه باید پلیس آب شوند.
فضل الله رنجبر در جلسه کمیته بحران آب که امروز(دوشنبه) در فرمانداری کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر در بیش از ۱۰۰روستای شهرستان آبرسانی سیار و با استفاده از تانکرها صورت می گیرد، گفت: پیشبینی میشود تعداد روستاهایی که نیاز به آبرسانی سیار دارند به ۲۰۰ روستا برسد و این مساله لزوم افزایش اعتبارات در حوزه آبرسانی سیار را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه امسال رقمی معادل ۵۰ میلیون تومان برای بحث آبرسانی روستاها و ۳۰۰ میلیون تومان برای آبرسانی به عشایر اعتبار تخصیص یافته است، این رقم را ناکافی دانست و از تلاش برای افزایش اعتبارات در این زمینه خبر داد.
رنجبر در ادامه با تاکید بر اینکه چند سالی است که با پدیده خشکسالی مواجه هستیم، مقابله با بحران آب را نیازمند مدیریت دانست و گفت: در غیر اینصورت وضعیت بحرانیتر خواهد شد.
فرماندار کرمانشاه با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی میزان بارندگی در سطح استان گفت: بر اساس آمارهای موجود این کاهش در سطح شهر کرمانشاه ۴۶ درصد است و واقعیت این است که سطح چاههای تامین کننده آب شرب شهرستان کاهش یافته و این مساله نشان میدهد که باید بحران آب را پذیرفت.
رنجبر درادامه خواستار برنامه ریزی برای مدیریت منابع آبی به خصوص در بخش کشاورزی شد و گفت: جهاد کشاورزی باید با پرداختن به کشتهای با نیاز آبی کم از هدر رفتن منابع آبی جلوگیری کند.
وی در ادامه اشارهای هم به وجود چاههای غیرمجاز داشت و گفت: در بحث چاههای غیرمجاز با توجه به حاد بودن شرایط از نظر بحران آب باید جدیت بیشتری داشته باشیم.
فرماندار کرمانشاه با اشاره به حمایت از برنامههای امور آب در زمینه پر کردن چاههای غیرمجاز گفت: برنامه پر کردن چاههای غیرمجاز باید با جدیت دنبال شود.
رنجبر در ادامه اشارهای هم به فعالیت کارواشها داشت و خواستار نظارت جدی و برخورد بر کار آنها و جلوگیری از ادامه کار و پلمب موارد غیرمجاز شد.
فرماندار کرمانشاه گفت: اتاق اصناف و اتحادیه کارواش ها به هیچ عنوان اجازه صدور مجوز جدید برای کارواش جدید را ندارد.
رنجبر در ادامه با تاکید بر جدی بودن بحران آب خواستار انتخاب افرادی با عنوان پلیس آب شد و گفت: برای مدیریت بحران آب همه باید پلیس آب شوند.
وی صرفه جویی در مصرف آب را نیازمند فرهنگ سازی دانست و گفت: اگر افرادی به عنوان پلیس آب به صورت افتخاری نسبت به تذکر در خصوص مصرف بی رویه آب اقدام کنند شاهد مدیریت در منابع آبی تا حد زیادی خواهیم شد.
رنجبر تذکی در خصوص پرهیز از اصراف در مصرف آب را یکی از ابعاد امر به معروف دانست و گفت: باید با دادن کارتهایی تحت عنوان پلیس آب افراد را به صرفه جویی در مصرف آب امر کرد.
وی درادامه با تاکید بر جدی بودن بحران آب از برنامه ریزی برای شناسایی چاههای سطح شهر کرمانشاه سخن گفت و افزود: برای بحران آب در شرایط کمبود آب تمامی چاه های ادارات و نهادها در اختیار آب و فاضلاب شهری قرار خواهد گرفت تا در صورت لزوم و در موارد قطعی آب و پس از تایید سلامت، آب این چاه ها وارد شبکه آب شهری شوند.
فرماندار کرمانشاه خواستار آمادگی تمامی ادارات و ارگانهای مرتبط شهر کرمانشاه برای آبرسانی سیار در صورت لزوم شد و گفت: دراین خصوص باید از پتانسیل آبرسانی سیار و با تانکر تمامی ادارات در موارد وضعیت بحرانی استفاده شود.
رنجبر در ادامه با اشاره به خشک شدن یک شبه آب چشمه های تاق بستان گفت: پس از اطلاع از وضعیت پیش آمده سریعا اکیپ های کارشناسی تشکیل شد که چیزی که تاکنون اعلام شده این است که کاهش سطح بارندگی در کنار شدت گرمای هوا از علل خشک شدن آب چشمه ها می باشد.
رنجبر با اشاره به اهمیت خشک شدن آب چشمهها، سرابها و دیگر منابع آبی گفت: گرچه مساله خشک شدن آب چشمه های تاقبستان موضوع مهمی است، اما باید همه تا اعلام نظر کارشناسان صبر کنند و هیچ اظهار نظرغیر کارشناسی در این زمینه نشود.
فرماندار کرمانشاه با اشاره به خشک شدن آب تعداد زیادی از چشمههای روستایی گفت: این مساله هر گونه اظهار نظر در مورد دلایل خشک شدن آب چشمههای تاقبستان را منوط به نظر کارشناسان میکند.
وی در ادامه اشاره ای هم به مشکل آب ساکنان روستای تاق بستان داشت و از برنامه ریزی برای آبرسانی به این افراد در کوتاه ترین زمان ممکن خبر داد و گفت: با تلاشهای انجام شده و با همکاری شهرداری مقرر شده تا چاه آب پارک شرقی برای آبرسانی به مردم این روستا در اختیار آب و فاضلاب قرار گیرد.
رنجبر سپس با اشاره به در دستور کار قرار داشتن تجهیز چهار هزار هکتار از اراضی شهرستان کرمانشاه به سیستم آبیاری قطره ای و بارانی، از ایجاد شرایط خاص برای متقاضیان خبر داد و افزود: به ازای اجرای هر هکتار سیستم آبیاری بارانی مبلغ ۵۰ میلیون ریال وام بلاعوض دولتی و به همین میزان نیز تسهیلات بانکی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت، ضمن اینکه این مبالغ در بخش اجرای سیستم های آبیاری قطره ای (مخصوصا باغات) به ازای هر هکتار ۶۵ میلیون ریال وام بلاعوض دولتی و به همین مقدار تسهیلات بانکی خواهد بود.
به گفته رنجبر در تلاشیم تا هدف گذاری تجهیز اراضی به سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی را به ۶۰۰۰ و سپس ۸۰۰۰ هکتار برسانیم.
مهندس منصور کیاور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری کرمانشاه نیز در این نشست خط قرمز وزارت نیرو در تامین آب شهروندان را سلامت آب دانست و گفت: در بحث تامین آب شهروندان سلامت آن از اهمیت زیادی برخوردار است و لذا تنها در صورت اطمینان از سلامت آب نسبت به ورود آن به شبکه آب اقدام خواهد شد.
کیاور در ادامه با اشاره به اینکه آبرسانی به روستای تاق بستان جزو محدوده خدماتی شهرستان نیست، گفت: اما در باب مدیریت بحران آب، آبرسانی به این روستا در برنامه قرار گرفته است و در تلاشیم تا در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل آب روستای تاقبستان را حل کنیم.
کیاور با تاکید بر اینکه آب چاه پارک شرقی تاقبستان برای اطمینان از سلامت آن مورد آزمایش قرار گرفته است، گفت: کشت انجام شده برای اطمینان از سلامت این آب به مدت ۴۸ ساعت طول می کشد و لذا تا فردا ظهر سلامت آن به تایید خواهد رسید و در صورت عدم تایید سلامت نیز تدابیر دیگری برای تامین آب روستای تاقبستان اندیشده خواهد شد
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه بحث انشعابات غیرمجاز از گذشته های نه چندان نزدیک بی نظمی های به وجود آورده است، گفت: انشعابات غیرمجاز مشکلات جدی بوجود آورده اند و باید در خصوص آنها چاره اندیشی شود.
کیاور در ادامه در مورد بحث استفاده از چاه های ادارات و ارگانها در موارد بحرانی کمبود شدید آب نیز گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته ۷۲۰ حلقه چاه احصا شده که ۳۵ مورد از آنها قابلیت اضافه شدن به شبکه در موارد بحرانی را دارند که ۲۰ مورد از آنها در سطح شهر کرمانشاه قرار دارند.
مرتضی حسن آبادی مدیر امور آب شهرستان کرمانشاه نیز درادامه این نشست با بیان اینکه تاکنون ۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان پر شده است، از برنامه ریزی در راستای پر کردن ۵۰۰ حلقه چاه دیگر تا پایان سال خبر داد.
وی چاه های غیر مجاز را نیازمند نظارت و کنترل بیشتر دانست و با اشاره به آمار بالای چاه های غیر مجاز در سطح شهرستان در ۳۵ تا ۴۵ سال گذشته گفت: بحث پر کردن این چاه ها کاری نیست که ظرف امسال و سال آینده انجام شود و نیاز به زمان بیشتری دارد.
حسن ابادی در ادامه با بیان اینکه در بحث نظارت وکنترل چاه های مجوز دار نیز باید ورود جدی تری داشته باشیم،گفت: چاه های مجاز هم باید ساماندهی شوند و با اجرای طرح تعادل بخشی آب تلاش خواهیم کرد تا ظرف ۲۰ سال آینده سطح چاه ها را به سطح تعادل برسانیم.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۲۲۱۲۳۶۴ تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ – ۱۶:۴۵