فرماندار سرایان گفت: نتایج میزان بارندگی در سرایان و این امر در کنار برداشت اضافی از سفرههای زیرزمینی باعث شده آینده کشاورزی در شهرستان مبهم باشد.
محمد کریمی در شورای حفاظت از منابع آب سرایان با اشاره به اینکه میزان بارندگی در سال جاری حدود ۱۱۶میلیمتر بوده است، گفت: نتایج میزان بارندگی در سرایان فاصله معناداری با متوسط کشوری دارد که این امر در کنار برداشت اضافی از سفرههای زیرزمینی باعث شده آینده کشاورزی در شهرستان مبهم باشد.
وی افزود: با نصب کنتورهای هوشمند وکاهش میزان برداشت آب، بین ۱۳تا ۱۵میلیارد تومان در سال کسری منابع در آمدی کشاورزان ناشی از تحمیل مدیریت منابع آبی است که با توجه به ضعف اقتصاد کشاورزی در منطقه به منظور کاهش مشکلات در آمدی کشاورزان باید چاره اندیشی شود.
فرماندار سرایان در ادامه به خطر تعطیلی صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی بخصوص تعطیلی۴ واحد پنبه پاککنی به خاطر کاهش سطح زیر کشت پنبه اشاره کرد و ادامه اداد: باوجود اینکه جزء دشتهای فوق بحرانی در استان وکشور هستیم ولی مشوقهای لازم جهت ایجاد تحرک در بخش کشاورزی کافی و متناسب اختصاص نیافته است.
خراسان جنوبی کمترین میزان بارندگی در کشور را دارد
سروری، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی نیز به تشریح وضعیت منابع آب در خراسان جنوبی پرداخت و گفت: این استان با ۱۱۸ میلیمتر کمترین میزان بارندگی در کشور را دارد که در نتیجه با کمترین میزان آب تجدید شونده مواجه هستیم.
وی با اشاره به وجود ۱۸۱حلقه چاه عمیق، ۵۴ حلقه چاه نیمه عمیق، ۱۹۹رشته قنات و ۱۰۸چشمه در سرایان اشاره کرد و گفت: هرساله شاهد تخلیه ۸۶ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیرزمین در شهرستان هستیم که ۱۹مییلیون متر مکعب کسری مخزن داریم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: از سال ۸۴ حدود ۴۴حلقه چاه غیر مجاز در شهرستان شناسایی و مسدود شده است که با این کار ۵ میلیون متر مکعب از اضافه برداشت آب جلوگیری شده است.
سروری به برگزاری شورای عالی آب در سال جاری و موضوع بحران آب در کشور اشاره کرد و اظهارکرد: شورای حفاظت منابع آب در استانها با هدف هماهنگی بین دستگاههای اجرایی و انتظامی در راستای مدیریت مصرف آب و بر اساس مصوبه هیات دولت، برای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب در ۱۲ ماده شکل گرفته است که اعضای آن استانداران و معاونین و شرکت آب منطقهای و ارگانهای ذیربط هستند.
وی تصریح کرد: امیدواریم این جلسه در راستای رفع دغدغههایی که در خصوص موضوع آب استان داریم مفید و موثر باشد و بتوانیم با همکاری و همیاری همه دستگاههای اجرایی استان، منابع آب استان که بیشتر متکی به منابع آب زیر زمینی است را مدیریت و حفاظت کنیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در راستای اقدامات تعادل بخشی برنامهای در شورای عالی آب کشور مصوب شده که ۱۵ پروژه همچون مطالعات منابع آب و پتانسیلهای موجود، مطالعه و مدیریت خطرات ناشی از فرو نشست، راه اندازی نظام عرضه و تقاضا با ایجاد بازار محلی آب برای مدیریت مصرف آب با کمک بخش صنعت و مشارکت در بخش کشاورزی از جمله آنها است.
وی خاطر نشان کرد: واگذاری مدیریت مصرف آب به تشکلهای مردمی، تغییر الگوی کشت و بالا بردن راندمان کشاورزی، خرید چاههای کم بازده، تشکیل گروههای گشت و نظارت، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق و واگذاری مدیریت مصرف به خود کشاورزان، پروژه های تغذیه مصنوعی و آبخیزداری و نیز تعیین تکلیف چاههای غیر مجاز و برخورد با متخلفین، از دیگر پروژههای مصوب شورای عالی است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۲۱۱۱۶۳۲ تاریخ انتشار:یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ – ۱۶:۲۹