امیر حمیدنیا با اشاره به اینکه با توجه به کم آبی باید این بحران نه تنها دغدغه مسئولان بلکه باید دغدغه کشاورزی قرار گیرد، اظهار کرد: در کشورهای جهان سوم بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین فعالیت اقتصادی بوده و سهم بیشتری را در مصرف آب دارد و باید در این بخش مدیریت مصرف انجام شود.
وی با اشاره به سطحی استان زنجان را رودخانههای دائمی و فصلی عنوان کرد و افزود: این منابع دائمی میتواند به رودخانههای قزل اوزن، ابهر رود، سجاس رود و غیره اشاره کرد که تامین قسمتی از آب مورد نیاز استان را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان به مصرف بیرویه برخی از کشاورزی از منابع آبهای زیرزمینی در استان گفت: منابع آبهای زیرزمینی استان زنجان مهمترین منابعی این استان هسند که در زیر زمین ذخیره شدهاند.
وی با اشاره به اینکه منابع آبهای زیرزمینی در طول هزاران سال زمان در زمین ذخیره شده است، افزود: این منابع از در نفوذ آب باران و برف در دل زمین جا گرفته و امروز از منابع گرانبها و خدادادی استان بوده که از طریق چاهها و چشمهها مورد استفاده قرار میگیرد.
حمیدنیا ابراز کرد: استفاده از منابع آب زیرزمینی در گذشته از راه چشمهها و قناتها انجام میشد که با ورود فناوری حفر چاه و استحصال آب از چاه، برداشت از این ذخایر سرعت گرفته است.
وی از افت آبهای زیر زمین در استان خبر داد و گفت: افت آبهای زیر زمینی در سال گذشته سبب خشک شدن بیشتر چاههای دستی و کم عمق شدو
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان افزود: این یک زنگ خطری برای استان است که منابع آبهای زیرزمینی در حال تمام شدن است و اگر این وضعیت بارش ادامه پیدا کند بحران کم آبی هر ساله به بحران جدید تبدیل میشود.
وی با اشاره به همکاری رسانهها در امر خطر کم آبی تاکید کرد و گفت: رسانهها باید در پیام رسانی به مردم برای مصرف بیرویه جدی عمل کنند تا بتوانیم از این بحران کم آبی گذر کنیم.
حمیدنیا به مصلرف آبهای زیر زمینی در استان گفت: سفرههای زیرزمینی در زنجان، ابهر، سجاس و بزینه رود منبع اصلی برای مصارف مختلف در استان است و بیش از ۷۰ درصد مصرف آب شرب و بهداشت شهرها و روستاها از این منبع تامین میشود.
وی میزان برداشت از آبهای زیر زمینی در استان را در سال گذشته از چشمهها ۱۶۷٫۰۵ میلیون متر مکعب و قناتها بیش از ۴۱ میلیون متر مکعب عنوان کرد و افرود: این میزان برداشت از چشمهها ۸۸ ، ۲۴۲٫۷۴ میلیون متر مکعب و قناتها بیش از ۴۸ میلیون متر مکعب بوده و این امر نشان دهنده افزایش مصرف از آبهای زیر زمینی را در استان نشان میدهد.
منبع:موج رسا کد خبر: ۱۲۶۱۰ تاریخ انتشار: پنجشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰