معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مرز مشترک استان با دو کشور افغانستان و پاکستان همچنین وضعیت شرایط جوی استان سیستان و بلوچستان را از نظر منابع آبی بسیار آسیبپذیر کرده است.
دکتر «طباطبایی» در کمیتهی راهبردی ایمنی آب در استانداری که با حضور معاون عمرانی استاندار مدیران نهادها و سازمانهای استان برگزار شد به لزوم مشارکت جمعی سازمانها جهت ارتقای شاخصهای سلامت علیالخصوص آب شرب تأکید کرد.
وی گفت: در روستاهای استان ۷۰ درصد مردم به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند و در حاشیهی شهر زاهدان نیز حدود ۸۰ هزار نفر به آب لولهکشی دسترسی ندارند و اگربیماریهای مرتبط با آلودگی آب در استان اتفاق بیفتد شرایط اقتصادی عرضه محصولات کشاورزی و… به کشورهای همسایه و سایر نقاط کشور دچار مشکل میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اهداف ۱۳ گانه سند بهبود کیفیت آب از آن بهعنوان یک چشمانداز دراز مدت نام برد و اضافه کرد سند ملی بهبود کیفیت آب یک برنامه کاملاً مراقبتی است که بر روی عناصر آینده آب شرب استان تأکید دارد.
وی همچنین تصریح کرد: برای انجام برنامهی ایمنی آب و عملیاتی کردن سند بهبود کیفیت آب شرب به یک تیم متخصص از حوزههای مختلف و بقیه ارگانها نیاز است و این تیم باید دارای ترکیب فنی و ایمنی باشد.
دکتر کرد معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: باید بحث آلودگی آب و پیشگیری بیماریهای منتقله از آب را خصوصاً در مرزها جدی بگیریم و با در نظر گرفتن کاهش منابع آبی استان در زمینه اجرایی کردن سند ملی بهبود کیفیت آب شرب استان بهمنظور پیشگیری از بیماریها تلاش کنیم.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۱۷۰۹۴۳۹ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۴ – ۱۱:۱۸