ترک خوردگی لوله آب و هدروی آن در بسیاری از مناطق، وجود انشعابات غیرمجاز به ویژه بهره وری از آب آشامیدنی برای آبیاری باغ ها و مصرف بالای سرانه آب چالش هایی است که در صورت عزم بیشتر مردم و مسوولان می تواند گرهگشای بخشی از کم آبی باشد.
بر اساس آمار رسمی مصرف سرانه مشترکان آب آشامیدنی درکهگیلویه و بویراحمد بین ۱۴۰تا ۱۸۰ لیتر درشبانه روز است در حالی که میزان سرانه مصرف کشوری آب ۱۲۰تا ۱۴۰لیتر در شبانه روز است.
یک شهروند ساکن شهر دوگنبدان با اشاره به اطلاع رسانی های رسانه ها درباره کم آبی گفت: استفاده از آب در نظافت حیات واحدهای مسکونی و حتی معابر جای تاسف است.
مریم مرادی افزود: صرفه جویی در مصرف آب در زمان شستن ظروف آشپزخانه تا میزان آب مورد استفاده در حمام ضروری است.
یک شهروند دیگر ساکن شهر دوگنبدان به آبیاری فضای سبز و شست و شوی خودروها با آب آشامیدنی اشاره کرد و از مردم خواست در مصرف این مایع حیاتی تا حد ممکن صرفه جویی کنند.
احمد رضایی با اشاره به هدروی آب بر اثر شکستگی شبکه در برخی معابر افزود: در صورت مشارکت مردم و دولت می توان بخش زیادی از مصرف آب را کاهش داد.
رییس اداره آب و فاضلاب شهری گچساران گفت: تلاش برای نهادینه شدن مدیریت مصرف آب با همکاری مشترکین،شناسایی مشترکان غیرمجاز و بازسازی شبکه فرسوده آب از برنامه های در دست اجرا برای کاهش سرانه مصرف آب در این شهرستان است.
عنایت الله ویسی افزود:ساماندهی انشعابات غیرمجاز آب آشامیدنی گچساران با هدف کاهش هدر روی، کنترل هزینه ها، بهینه سازی مصرف و ایجاد فشار مطلوب در شبکه های توزیع با جدیت در این شهرستان ادامه دارد.
ویسی ابراز داشت: این اداره پس از شناسایی انشعابات غیرمجاز آب اشامیدنی در گچساران برای مصرف کنندگان برگ اخطار صادر کرده و در صورت مراجعه این افراد پس از دریافت مدارک مورد نیاز انشعابات آنان به مجاز تبدیل خواهد شد.
وی افزود: ۲۷ هزار و ۸۰۰ انشعاب آب آشامیدنی در شهرستان گچساران وجود دارد.
به گفته وی آب شهری دوگنبدان ۹ کیلومتر شبکه فرسوده دارد که ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی آن نیاز است.
رییس آبفای روستایی گچساران با اشاره به کم آبی در برخی از روستاهای این شهرستان از مشترکین خواست از آب آشامیدنی برای آبیاری باغات استفاده نکنند.
سیادت شیری افزود:هفت هزار مشترک آب در مناطق روستای شهرستان زیر پوشش خدمات آب و فاضلاب روستایی قرار دارد.
فرماندار گچساران گفت: ۲۸ میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال اعتبار برای اصلاح شبکه آب شهری و روستایی این شهرستان اختصاص یافت.
عبدالرحیم رحیمی افزود: ۱۲ میلیارد و ۵۱۶ میلیون ریال برای نوسازی شبکه آب شهری و ۱۶ میلیارد و ۶۰۴ میلیون ریال برای نوسازی شبکه آب روستایی گچساران در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: این اعتبار از محل بودجه دو درصد نفت و تملک دارایی استان کهگیلویه و بویراحمد برای نوسازی شبکه آب این شهرستان تخصیص داده شده است.
فرماندار گچساران با اشاره به اهمیت اصلاح شبکه آب در پیشگیری از هدرروی آب آشامیدنی ابرازامیدواری کرد: با تخصیص این اعتبار بخش زیادی از شبکه آب این شهرستان در مناطق شهری و روستایی نوسازی شود.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
شهر یکصدهزار نفری دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران در ۱۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۶۷۲۹۹۹ (۴۷۵۲۶۵۱) تاریخ انتشار:۱۵/۰۴/۱۳۹۴ ۱۳:۳۵