عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: تاثیر صرفهجویی آب در مصارف خانگی و صنعتی در مجموع منابع آبی کشور کمتر از یک درصد است، چرا که ۹۲ درصد مصرف آب به بخش کشاورزی اختصاص دارد؛ لذا باید عمده برنامههای صرفهجویی در این بخش صورت گیرد.
احمد صادقیان درباره چگونگی مدیریت منابع آبی در فصل گرما اظهار کرد: منابع آبی به ویژه در بخش کشاورزی به مدیریت نیاز دارد. در حال حاضر ۹۲ درصد مصرف آب کشور مربوط به حوزه کشاورزی است و مصارف خانگی حدود پنج درصد مصرف آب را دربر میگیرد. البته اینکه مردم را به صرفهجویی آب تشویق کنیم اتفاق مثبتی است اما تاثیر صرفهجویی در مصارف خانگی و همچنین بخش صنعتی در مجموع منابع آبی کشور شاید کمتر از یک درصد باشد.
وی افزود: در حالی که در بخش کشاورزی صرفهجویی جای بسیار بیشتری دارد. اگر ۱۰ درصد در مصرف آب در این بخش صرفه جویی شود، رقم بالایی در مصرف کل آب کشور صرفهجویی خواهد شد.
صادقیان با بیان اینکه بخشی از هدر رفتن آب در بخش کشاورزی اجتناب ناپذیر است، گفت: بهبود شرایط و مدیریت آب قطعا امکانپذیر است. بخشی از صرفه جویی در حوزه آب به اقدامات فرهنگی نیاز دارد و بخشی دیگر نیز به سرمایهگذاری دولت مربوط است؛ یکی از راهکارها این است که دولت با سرمایهگذاری خود نحوه آبیاری را بر اساس شیوههای مدرن موجود مانند سیستم بارانی،جذبی، قطرهای شناسایی و اطمینانی ایجاد کند که درآمد کشاورز کاهش پیدا نکند.
این عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: به عنوان نمونه برای بار آمدن یک هندوانه یک کیلوگرمی ۲۵۰ لیترآب مصرف میشود، یعنی ۲۵۰ لیتر آبی که برای یک هندوانه بکار میرود معادل ۲۵۰ هزار تومان هزینه است. در حالی که هندوانه را کمتر از ۱۰۰۰ تومان صادر میکنیم و این اقدام خود به نوعی صادرات آب است.
وی عنوان کرد: همچنان در مناطق گرم و خشک، خیار، هندوانه و گندم کاشته میشود که نتیجه آن هدر رفتن و مصرف بالای آب است. درحالیکه در این مناطق باید برای آب ارزش بیشتری قائل شد و آب را به نحو مطلوبتری در مناطق گرم مدیریت کرد.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۱۵۰۸۶۰۱ تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ – ۱۲:۲۲