رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: یکی از ویژگیهای متمایز واحد عوم و تحقیقات حضور و فعالیت بیش از ۴۰ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی تا دکتری است.
دکتر علی عباسپور با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد دانشجویان واحد علوم و تحقیقات را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند، افزود: با تکیه بر این نیروی انسانی جوان و با انگیزه میتوان بر بسیاری از مسائل و مشکلات حال حاضر کشور فائق آمد.
رئیس واحد علوم و تحقیقات به وضعیت مصرف انرژی در تمام ابعاد آموزشی، فرهنگی و… اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاهها فرصت خوبی برای بهرهمندی کارآمد از منبع عظیم نیروی انسانی در اختیار صنایع کشور قرار میدهند.
وی با بیان اینکه مسئله حائز اهمیت رفع مشکلات کشور در قالب تعریف پروژهها، رسالهها و پایاننامههای کاربردی در دانشگاهها است، افزود: انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاهها با وزارتخانهها، مراکز و صنایع کشور زمینه مناسبی را برای تربیت و جهتدهی نیروهای زبده و متخصص دانشگاهی فراهم میآورد.
دکتر مجید عباسپور، رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم به شکل گیری و فعالیت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: نمیتوان از نقش پررنگ و پراهمیت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در رابطه با صرفه جویی انرژی غافل بود.
وی با اشاره به فعالیت شورای عالی انرژی در وزارت نفت تصریح کرد: در این شورا مفاد پراهمیتی همچون صرفه جویی در مصارف انرژی پیگیری میشود که دانشگاهها میتوانند کمک قابل توجهی در این خصوص ارائه کنند.
عباسپور به اعطای کرسی انرژیهای تجدیدپذیر از سوی سازمان یونسکو به واحد علوم و تحقیقات اشاره کرد و ادامه داد: انعقاد تفاهم نامههای همکاری متعدد در یکسال گذشته میان واحد علوم و تحقیقات با برخی از دانشگاههای بین المللی، زمینه خوبی را برای برگزاری کارگاههای آموزشی، تحقیقاتی و کاربردی در این دانشگاه با حضور استادان بینالمللی فراهم کرده است.
نصرت الله سیفی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت نیز در این نشست به قانون اصلاح الگوی مصرف سوخت اشاره و خاطرنشان کرد: قانون اصلاح الگوی مصرف قانونی جامع در رابطه با مدیریت انرژی است و بعد از آن نیز قانون تاسیس و شرح وظایف وزارت نفت است که در آن به صراحت اجرا و مدیریت انرژی در کشور یکی از وظایف مهم مطرح شده است.
وی به مواد ۴، ۶، ۷، ۵۲ و ۶۲ در رابطه با شرح وظایف وزارت نفت اشاره و تصریح کرد: در این مواد قانونی به طور مشخص عنوان شده وزارت نفت باید در رابطه با پژوهش، فناوری و تجاری سازی آن گامهای موثری بردارد و این تفاهم نامه همکاری نیز با واحد علوم و تحقیقات در همین راستا منعقد شده است.
وی ادامه داد: مطالعات ما نشان میدهد در صورت عدم توجه به مصرف انرژی وضعیت و مشکل فعلی که برای آب پیش آمده، برای ذخایر انرژی نیز ایجاد خواهد شد و اگر با شرایط فعلی ادامه دهیم، در هشت سال آینده واردکننده انرژی خواهیم بود و این امر بر قدرت سیاسی نیز تاثیر گذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت اظهار کرد: با فرض ۶ درصد رشد اقتصادی و با توجه به فرمان صادر شده که باید تا پایان برنامه ششم، یک دوم شدت انرژی برنامه اول پنجم را داشته باشیم، باید حجم حدود پنج میلیارد بشکه نفت خام صرفه جویی شود.
وی با بیان اینکه دانشکده محیط زیست و انرژی دارای چهار هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است، افزود: این تعداد دانشجو، در حقیقت یک ثروت برای کشور محسوب میشود و میتوانند مسائل مربوط به محیط زیست و انرژی کشور را تا چندین سال پیگیری و رفع کنند.
وی با بیان اینکه معتقدم بدترین ضایعه برای کشور و حوزه انرژی ضایعه نیروی انسانی است، تاکید کرد: متمرکزترین و بزرگترین مجموعه نیروی انسانی کشور در حوزه محیط زیست و انرژی را در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی یافتیم.
سیفی تصریح کرد: پیرو اجرای سیاستهای کلی بهینه سازی مصرف، اصلاح الگوی مصرف، اقتصاد مقاومتی و نیز سیاستهای کلی برنامه ششم موفق شدیم از شورای اقتصاد در قالب بودجه سال گذشته ۲۲ میلیارد دلار بودجه برای طرحهای مصوب در رابطه با بهینه سازی مصرف دریافت کنیم. همچنین حدود هشت میلیارد دلار نیز در دست بررسی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به امضای تفاهمنامه بین وزیر نفت و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سال گذشته خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای این تفاهم نامه، بهینه سازی مصرف انرژی است که میتوان با همکاری دانشگاههای معتبری چون واحد علوم و تحقیقات، مفاد آن را محقق کرد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۱۴۰۸۱۰۸ تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ – ۱۵:۱۱