معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا اظهار کرد: خوشبختانه سدهای اطراف تهران از نظر حجم آب شرب امسال نسبت به سال گذشته در وضعیت مناسبی قرار دارد.
هدایت فهمی معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا گفت: خوشبختانه سدهای اطراف تهران از نظر حجم آب شرب امسال نسبت به سال گذشته در وضعیت مناسبی قرار دارد، سال گذشته واقعا پشت سدها خالی بود.
وی با تاکید بر این که صرفه جویی در مصرف آب یک اصل است، اظهار کرد: این شرایط حجم خوب آب در پشت سدهای تهران موقتی است و ما در شرایط خشکسالی قرار داریم، باید صرفه جویی پیشه کنیم.
تهرانی ها یک ششم آب شرب کشور را مصرف می کنند
معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا اظهار کرد: تهرانیها تقریبا بیش از یک ششم آب شرب کشور را مصرف می کنند و چون در این استان کشاورزی سنگینی وجود ندارد، وقتی صحبت از صرفه جویی در مصرف آب می شود، منظور مصرف در آب شرب است، هزینه تصفیه آب برای مصارف شرب تهران زیاد است، و با صرفه جویی علاوه بر منابع در هزینه های دولت نیز صرفه جویی می شود.
وی ادامه داد: هر متر مکعب آب را وزارت نیرو حدود ۳۰۰ تومان به مردم می فروشد در حالیکه هر متر مکعب آب برای وزارت نیرو نزدیک هزار تومان هزنیه بر میدارد.
صرفه جویی در آب کشاورزی از نان شب واجب تر است
فهمی در خصوص بحران آب در مقیاس کشوری نیز گفت: در سطح کلان کشور بیشترین هدر رفت آب در بخش کشاورزی است و به همین دلیل صرفه جویی در آب کشاورزی از نان شب واجب تر است.
وی در ادامه افزود: علی رغم هزنیه پایین تامین آب برای مصارف کشاورزی که حدود ۱۰۰-۱۵۰ تومان درهر مترمکعب خواهد بود، اما این آب را تقریبا مجانی با مبلغی حدود از ۴ تا ۱۰ تومان به کشاورز فروخته می شود که قیمت بسیار پایینی است.
به گفته وی؛ برای تهران دیگر آورده آب جدیدی امکان پذیر نیست و برای رسیدن به پایداری در منابع آبی باید یک الگوی مصرف ثابت مطابق معیارهای جهانی در نظر گرفته شود.
انتقال آب پرهزینه و مغایر اصول زیست محیطی
فهمی با تاکید بر اینکه تهران دیگر امکان بارگذاری جدید جمعیتی را ندارد، تصریح کرد: راه جدیدی برای تامین آب مورد نیاز شهر تهران وجود ندارد.
معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا درباره انتقال آب نیز گفت: انتقال آب هم بسیار پرهزینه است و هم از نظر زیست محیطی این کار درست نیست، علاوه بر این چرا باید برای شهری که بی حساب و کتاب رشد می کند به دنبال تامین آب باشیم.
برای جیره بندی باید فرهنگسازی کرد
وی روش جیره بندی آب را یک راه جهانی برای کنترل مصرف در مواقع بحرانی برشمرد و تصریح کرد: جیره بندی زمانی می تواند تاثیر گذارباشد که فرهنگسازی صورت گرفته باشد تا با ذخیره آب در زمان بی آبی در زمان وصل دوباره آب حجم زیادی آب رها نشود.
این مقام مسوول با اشاره به این که برای کاهش آب باید در کشور راهبردهای مناسبی در نظر گرفته شود تصریح کرد: مصرف آب در کشور باید به میزان ۶۰ درصد منابع آب تجدید شونده باشد، اما؛ در حال حاضر ما بالای ۸۵ درصد از منابع آب کشور را مصرف می کنیم.
نمی توان به پیش بینی ها اتکا کرد
فهمی پیش بینی ناسا درباره خشکسالی بلند مدت ایران را تنها یک پیش بینی دانست و خاطر نشان کرد: پیش بینی هایی که درباره خشکسالیهای بلند مدت داده می شود از درجه قطعیت بالایی برخوردار نیست.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است ما در شرایط خشکسالی قرار داریم و برای شرایط خشکسالی شهری مثل تهران باید الگوی مصرف به حدود ۱۶۰ لیتر شبانهروز برای هر نفر قرار برسد. به باور وی در صورت رعایت این الگو ما میتوانیم پایداری منابع آب را حفظ کنیم.
معاون دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفا با اشاره به اینکه کمبود آب تبدیل به یک دغدغه عمومی شده است، اظهار کرد: رسانهها و شبکههای اجتماعی دهها کمپین در این زمینه ایجاد شده است و این حرکتها میتواند به اصلاح الگوی مصرف کمک شایانی بکند.
منبع: صبا کد خبر: ۱۶۶۹۴۰۸ تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۴ ۱۹:۵۱