مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بردسکن گفت: با اینکه ایران جزء کشورهای خشک محسوب میشود، ولی متوسط مصرف آب در ایران ۲٫۵ برابر دنیاست و مصرف ۷۰ درصد آب شرب تولیدی توسط ۳۰ درصد مشترکین، قابل پذیرش نیست.
محمد صادقی اظهار کرد: با توجه به حدود ۱۵ سال خشکسالی متمادی در شهرستان و همچنین بهبود شاخصهای بهداشتی و افزایش جمعیت، مشکل تأمین آب شرب بسیار جدی است و باید با استفاده از راهکارهای فرهنگی از بحران پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه متوسط قیمت تمام شده آب شرب روستایی ۱۸۰۰ تومان به ازای هر مترمکعب است، تصریح کرد: این در حالی است که مشترکین روستایی، تنها ۱۳۰ تومان بابت هر متر مکعب میپردازند.
مدیر آب و فاضلاب روستایی بردسکن ادامه داد: با توجه به تعرفه پایین آب شرب روستایی، میزان هزینهای که برای برخی از مشترکین در نظر گرفته میشود، به حدی کم است که حتی بهای خدمات بانکی و چاپ قبوض آببها را نیز پوشش نمیدهد.
صادقی با اشاره به ارائه خدمات مناسب آبرسانی به روستاییان شهرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۳ درصد جمعیت شهرستان بردسکن روستاییاند و از این مقدار حدود ۹۶ درصد تحت پوشش و از خدمات این اداره بهره میبرند و کیفیت آب توزیع شده در این مناطق به لحاظ پایش عوامل شیمیایی ۹۹ درصد و مطلوبیت میکروبی ۹۸ درصد است.
وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر بیش از ۲۵ روستا و محله شهرستان به وسیله تانکر آبرسانی میشوند که دلیل آن هم خشکسالی و تغییر کیفیت ذخیره آبهای زیرمینی در برخی مناطق است.
صادقی از افزایش قابل توجه اعتبارات مجتمعهای آبرسانی روستایی شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبارات واجرای هر چه سریعتر پروژهها شاهد کاهش مشکلات تأمین آب شرب روستاییان عزیز باشیم.
وی در پایان یادآور شد؛ با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی هیچ چارهای جز مدیریت مصرف و صرفهجویی نداریم و آن هم جز با یک عزم ملی و همگانی محقق نخواهد شد.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۱۴۰۸۰۸۷ تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ – ۱۴:۵۲