وجود خشکسالی در کشور موجب افزایش مهاجرت روستاییان و افرادی که به آب شرب دسترسی ندارند شده است که این مساله تبعات زیادی را با خود به همراه دارد، لذا باید راهکارهای اساسی در این زمینه اجرا شود.
داریوش مختاری با بیان اینکه خشکسالی ۱۳ سال اخیر در حدود ۱۰ سال آینده نیز تداوم خواهد داشت، اظهار کرد: ایران در دهه آینده با مهاجرت فراگیر “آوارگان آب” روبرو خواهد شد که به دنبال آن مفهوم مالکیت بر اراضی جنگلی و مرتعی و ساحلی در نوار شمالی کشور از بین خواهد رفت.
به گفته این کارشناس، آهنگ مهاجرت در استان سمنان و فارس از مناطق بی آب به سکونتگاههایی که آب شرب دارند آغاز شده است. این زیان فارغ از زیانهایی است که به محیط زیست، آثار تاریخی و منابع بومشناختی و حیات وحش و غیره وارد میشود،
وی ادامه داد: در یک مقایسه ساده به نظر میرسد که حجم ریالی هزینههایی که هماکنون دولت میتواند برای اجرای راهکارها تامین کند در برابر جبران زیانهای پیش رو، بسیار ناچیز است. برای مثال چنانچه بحران آب کنترل نشود، کشورهای صادرکننده گندم به ایران بهای گندم را آنچنان افزایش خواهند داد که هزینههای فعلی برای برونرفت از بحران آب در برابر آن بسیار اندک است.
این کارشناس با اشاره به وضعیت منابع آب و خاک کشاورزی و روند بزرگشدن تشکیلات اجرایی مربوطه، گفت: منابع آب و کشاورزی سیر کاهنده خود را طی میکنند و بزرگشدن تشکیلات اجرایی نتوانسته در جلوگیری از نابودی این منابع موثر باشد.
منبع: ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۱۴۰۷۹۸۸ تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ – ۱۳:۲۵