داود نجفیان صبح امروز در نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: انتقال آب از چشمه گورگور با اولویت تفکیک آب شرب و بهداشت در اردبیل انجام میشود به طوری که با انتشار فراخوان ما در مرحله انتخاب پیمانکار این پروژه هستیم که قطعا به دلیل مقبولیت اجرای این پروژه به سرعت این پروسه طی خواهد شد.
وی افزود: وزارت نیرو در چند شهر نظیر قم و ساوه طرح جداسازی آب شرب و بهداشت را اجرا کرده به طوری که قرار است در شهر اردبیل با اولویت این کار اتفاق بیفتد تا ما با انتقال آب از چشمه گورگور که از مطلوبیت خاص برخوردار است بتوانیم زمینه استفاده اهالی اردبیل را از این آب فراهم کرده و در کنار این انتقال حقآبه ساکنان منطقه نیز حفظ خواهد شد.
جز انتقال آب از حوزه قزلاوزن راه چارهای نداریم
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: ما غیر از انتقال آب قزلاوزن منابع جدید مهار آب در اردبیل نداریم در حالی که در این شهر مصرف آب ۴۵ میلیون مترمکعب است و در چشمانداز این رقم تا دو برابر نیز افزایش مییابد.
نجفیان تصریح کرد: ما در حال حاضر از طریق منابع آبهای زیرزمینی و سد یامچی تامین آب اردبیل را شاهد هستیم ولی به دلیل محدودیت مطالعاتی و اجرای منابع آب در شهر اردبیل تنها گزینه ممکن و عملی انتقال آب از قزلاوزن است که امیدواریم سرعت اجرای این پروژه را شاهد باشیم.
این مسئول ادامه داد: هر چند در حوزه قزلاوزن نیز مشکلاتی وجود دارد و قرار است با حضور استانهای همجوار این حوزه آبریز سیاستگذاریها و برنامهریزیها برای برداشت منابع آب از این حوزه مورد ارزیابی قرار گیرد اما در مجموع جز انتقال آب از قزلازون برای دشت اردبیل چارهای نداریم.
کیفیت و سلامت آب اردبیل تایید شده است
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، عضو شورای برنامهریزی استان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کیفیت آب شرب اردبیل گفت: با نصب سه برج شناور که چهارمین برج نیز به زودی نصب و راهاندازی میشود برداشت آب از سد یامچی از بالا دست انجام شده و برخی مشکلات دیگر مثل بدبو و بدمزه بودن آب اردبیل در فصل گرما حل خواهد شد.
نجفیان بیان کرد: برای نصب این برجهای آبگیر ۸٫۵ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و در لایحه ۹۵ کل اعتبارات آبرسانی اردبیل از سد یامچی و نصب برجهای آبگیری و همچنین تعیین تکلیف زونها به انجام میرسد تا مشکل موجود در آب اردبیل برطرف شود.
سد بفراجرد امسال ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دارد
وی ادامه داد: احداث سد کوثر مراحل پایانی خود را سپری میکند و تنها یک متر از ساخت ارتفاع آن باقیمانده است و تا آخر تیر ماه این پروژه را با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهرهبرداری میرسانیم.
دبیر شورای منابع آب استان یادآور شد: امسال اعتبار سد کوثر ۳ برابر افزایش یافته است به طوری که ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای آن پیشبینی شده تا این سد اجرایی و عملیاتی شود.
نجفیان عنوان کرد: سد بفراجرد نیز با اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی امسال که ۱۰ برابر سالهای گذشته است با سرعت در حال اجرا است و پیشبینی میکنیم تا آبان ماه سالجاری این پروژه تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد.
این مسئول افزود: همزمان با کمیت توسعه منابع آب کیفیت تولید آب و توجه به مسائل زیستمحیطی در بهرهبرداری از طرحها مدنظر است به طوری که ما در یک کارگروه مشترک با محیط زیست موضوعات و مسائل مختلف همچون آلایندگی آبها و ورود پسابها را به برخی رودخانهها رصد کرده و پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: به طوری که با یک راهکار منطقی سعی کردیم تا خروجی تصفیهخانه نیر و ۱۷ روستا را که رودخانههای اطراف سد یامچی را آلوده میکنند شناسایی کرده و نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام کنیم.
عضو شورای برنامهریزی استان یادآور شد: تلاش میکنیم تا پساب حاصل از تصفیهخانهها و یا خروجی آنها وارد منابع آب جاری نشود تا به افزایش آلودگیها و برخی دغدغههای ایجاد شده منجر نشود که قطعا در این زمینه رعایت استانداردها مورد توجه و دقت نظر است.
آزادسازی ۳۰۰ هکتار از حریم رود ارس
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، نجفیان در مورد آزادسازی اراضی حریم رود ارس و بازگرداندن آن به خاک کشورمان نیز بیان کرد: ما در دو مرحله ۳۰۰ هکتار از اراضی حریم این رودخانه را آزاد کرده و به خاک کشورمان بازگرداندهایم تا با تعریف کاربریهای جدید از آنها استفاده کنیم.
وی به بحران منابع آبی در کشور و بیتوجهی به مدیریت منابع آب و امر صرفهجویی در سالهای گذشته اشاره کرد و ادامه داد: دیگر احداث سد و ذخیرهسازی ماهیت خود را از دست داده و اجرای شبکههای مختلف نیز در این زمینه با تاخیر و تعلل روبهرو شده ولی ما در سد یامچی و سدهای واقع در منطقه مغان شبکهها را اجرایی کردیم و در برخی از سدهای موجود در استان نیز اجرای شبکه در دستور کار است.
دبیر شورای منابع آب استان در پایان سخنان خود منابع آب موجود در سدها را در شرایط کنونی مناسب ارزیابی کرد و یادآور شد: در سد عمارت ظرفیت ۹۰ میلیارد مترمکعبی، در سد خداآفرین ظرفیت ۳۳۰ میلیارد مترمکعبی، در سد احمدبیگلو ظرفیت ۳۵ میلیارد مترمکعبی و سدهای دیگر نیز به همین ترتیب توان بالای منابع آب را شاهد هستیم که قطعا ورودی ما بیشتر از خروجی منابع آب است.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۴۰۸۰۰۰۲۰۱ تاریخ انتشار: ۹۴/۰۴/۰۸ – ۰۹:۵۱