مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی از کسری۱۷۱ میلیون متر مکعب آب مخازن زیرزمینی خراسان جنوبی خبر داد.
حسین امامی امروز “۶تیر ماه” درجمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر از نظر منابع آب زیرزمینی در استان با چالش روبرو هستیم و بخش عمده آب زیرزمینی از نظر کمی و کیفی ضعیف است.
وی افزود: استاندارد جهانی بین ۵ تا ۶۰ درصد آب تجدید شونده را توصیه میکند که در استان ۱۰۰ درصد آب استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهارکرد: در نظر داریم در گام اول کسری مخزن به صفر برسد و ۷۵ درصد آب تجدید شونده مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
امامی ادامه داد: اگر خواهان رسیدن به توسعه پایدار هستیم باید بحث آب را جدی بگیریم، چرا که آب تنها کالایی است که محدودیت ذاتی دارد و تامین آن از جای دیگر هزینه بر است.
وی تصریح کرد: پروژه آبرسانی از آهنگران به شهرستانهای زیرکوه و قاین سال گذشته مطالعات آن تکمیل شده و اجرایی میشود.
باروری ابرهای خراسان جنوبی نیازمند ۷ میلیارد تومان اعتبار
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه باروری ابرهای خراسان جنوبی نیازمند ۷ میلیارد تومان اعتبار است، گفت: با عملیاتی شدن طرح باروری ابرها در استان برخی از شهرستانهای قاین، سربیشه، طبس، بیرجند و بخشی از شهرستان فردوس زیرپوشش میگیرند.
امامی با اشاره به اینکه هم اکنون طرح انتقال آب از دریای عمان برای استان در دستور کار دولت قرار گرفته است، افزود: مطالعات فاز اول این طرح از محل اعتبارات ملی و توسط شرکت آب و فاضلاب کشور در حال انجام است.
وی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان توسط وزارت نیرو برای ۱۶ استان کشور طراحی و قرار داد بسته شده که در این طرح انتقال آب استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان و شرق استان کرمان در اولویت هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی ۹۲ درصد مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی، ۵ درصد مربوط به مصارف شرب و ۳ درصد مربوط به صنعت است.
امامی ادامه داد: باتوجه به این که بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است، هدر رفت آب بیشتری را در این حوزه شاهد هستیم و راندمان آبیاری با توجه به مناطق مختلف بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است که به صورت خود به خود بهرهبرداری درستی از منابع آب در بخش کشاورزی نمیشود.
وی درخصوص انتقال آب از سد دوستی گفت: برای انتقال آب از سد دوستی باید مراحلی طی شود که تاکنون اخذ تخصیص کسب شده که به واسطه آن مطالعات اولیه برای انتقال آب از سد دوستی باید انجام شود و اکنون این مطالعات آغاز شده است.
مدیر عامل آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر یکهزار و ۹۰۰ حلقه چاه در خراسان جنوبی وجود دارد که تاکنون یکهزار و ۴۷۵ حلقه چاه کنتورگذاری شده و مابقی باید مجهز به کنتور هوشمند شوند.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۴۰۶۰۳۳۱۷ شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ – ۱۶:۴۶