محسن درفشان روز شنبه در جمع خبرنگاران، این شهرها را شامل لالی، سالند، حسنیه، ایذه، آغاجاری و صیدون اعلام کرد و افزود: این تنش از حیث کمی است و از نظر کیفی مشکلی در تامین آب آشامیدنی این شهرها وجود ندارد.
وی علت این تنش آبی را خشکسالیهای اخیر و کمبود بارشها در استان خوزستان و استانهای بالا دست اعلام کرد و گفت: صرفه جویی در مصرف آب بهترین راه مقابله با این تنش آبی است.
وی اضافه کرد: ۵۷شهر در استان زیر پوشش خدمات آبفا خوزستان قرار دارد که ۵۵درصد آب آشامیدنی این شهرها با برداشت از منابع آبهای سطحی و مابقی از طریق منابع آب زیرزمینی تامین می شود.
درفشان با اشاره به تولید یک میلیون و ۵۰هزار متر مکعب آب در شبانه روز در خوزستان افزود: ۶۲۰هزار مشترک در بخش های مختلف از این میزان تولید بهره مند هستند.
* تامین آب شرب خرمشهر و آبادان از طریق طرح غدیر
معاون مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان همچنین از تامین صددرصدی آب خرمشهر از طریق طرح آبرسانی غدیر خبر داد و گفت: در این شهر ۷۰هزار متر مکعب آب در شبانه روز با ای سی(سختی) یک هزار و ۸۰۰میکروموس تامین شده است.
بگفته وی تامین آب مورد نیاز شهروندان آبادان از طریق طرح غدیراز ۳۵هزار متر مکعب به یکصد هزار متکر مکعب رسیده که ۸۰درصد جمعیت شهر را پوشش می دهد.
درفشان میزان آب تامین شده برای شهرهای شادگان و دارخوین از طرح غدیر را نیز ۴۰هزار متر مکعب در شبانه روز اعلام کرد و گفت: آب آبادان و خرمشهر با ای سی دو هزار و ۷۰۰ تا دو هزار و ۸۰۰میکرموس وارد شبکه می شود که کاهش این سختی آب با برنامه ریزی های سازمان آب و برق خوزستان در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: ۶۰ درصد آب مورد نیاز جمعیت شهر اهواز هم از طریق طرح غدیر از سد کرخه تامین شده و روند بهبودی را سپری می کند.
درفشان با تاکید بر این که طرح غدیر متوقف نشده است اظهار کرد: طرح غدیر با روند مطلوبی در دست اجراست و دولت نگاه ویژه ای به آن دارد.
معاون شرکت آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: سختی این طرح اجرای ۹ کیلومتر نصب خطوط انتقال در مناطق کوهستانی اطراف سد دز است که این کار هم مراحل نهایی را می گذراند.
طرح غدیر از طرحهای مهم آبرسانی به شهرهای استان خوزستان است که از طریق آبهای پایین دست سد کرخه برای شهر آبادان ، خرمشهر و اهواز ، شادگان و دشت آزادگان با اعتبار اولیه ۳۰ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است که از سال ۹۰ آغاز شده است.
* آب در خوزستان جیره بندی نمی شود
درفشان در عین حال اظهار کرد: با توجه به میزان آب تولیدی در خوزستان در هیچ یک از شهرهای آن جیره بندی آب صورت نمی گیرد.
وی افزود: اگر اتفاقی هم در شبکه رخ دهد به دلیل شکستگی های خطوط لوله است که به قدمت و فرسودگی آن برمی گردد.
معاون مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان اضافه کرد: ظرفیت تهدید از نظر منابع آبی در این استان پایین است و با وجود قیمت تمام شده هشت هزار ریال برای هر متر مکعب، آب با نرخ دو هزار و ۵۰۰ریال در اختیار مشترکان قرار می گیرد.
وی گفت: آب در سراسر کشور و بویژه خوزستان یک کالای زیان ده است و آب تولیدی به قیمت بسیار پایینی در اختیار مشترکان این استان قرار می گیرد.
* مطالبات ۲۴۰میلیارد ریالی آبفا از مشترکان
معاون مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان همچنین از بدهی ۲۴۰میلیارد ریالی مشترکان به این شرکت خبر داد و گفت: این مطالبات مربوط به ۱۷سال است.
وی افزود: اگر تامین آب در شهرستانی به خوبی مدیریت نشود آن حوزه به چالش کشیده می شود.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان در عین حال گفت: مردم خوزستان نسبت به پرداخت مطالبات خود متعهد هستند و برای قطع اشتراک مشترکان پرمصرف هم برنامه ریزی شده است.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح های این شرکت از محل فروش اوراق مشارکت گفت: تاکنون دو مرحله اوراق مشارکت هر کدام به میزان دو هزار و ۷۰۰میلیارد ریال توزیع و هزینه شده و مرحله سوم آن هم به همین میزان در مرحله دریافت مجوزهای لازم است.
منبع:ایرنا کد خبر: ۸۱۶۶۱۵۳۵ (۴۷۳۶۵۴۴) تاریخ خبر: ۰۶/۰۴/۱۳۹۴ ساعت: ۱۵:۴۰