سید رسول باقری در پاسخ به این سوال که آیا می توان امیدوار به تصویب افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف در هیات دولت تا پایان تیر ماه جاری بود گفت: این موضوع را باید اصلاح کنم چرا که جریمه مشترکان پرمصرف مطرح است نه افزایش تعرفه آب، این موضوعی است که در هیات دولت مطرح است و در سال ۹۲ و قبل از بحران آب ۹۳ در شورای تامین مطرح بوده است.
وی با اشاره به اینکه بحث تعیین تعرفه آب بر عهده شورای اقتصاد است، گفت: فعلا و با توجه به اینکه چند روزی هم از فصل تابستان گذشته است خبری از تصویب این طرح نیست و بعید هم هست که این طرح به تصویب برسد چرا که هنوز شورای اقتصاد هم به نتیجه نرسیده است.
باقری با اشاره به اینکه سال گذشته محدودیت آب برای مشترکان پرمصرف را اجرا کردیم، خاطر نشان کرد: شورای تامین درسال ۹۲ تصویب کرده بود که مشترکانی که بیش از الگوی مصرف،آب مصرف میکنند علاوه بر تعرفه، رقمی را به عنوان جریمه پرداخت کند.
وی ادامه داد: براساس این طرح به عنوان مثال اگر الگوی مصرف آب ۲۰ مترمکعب باشد اگر ۲۱ مترمکعب آب مصرف کند به ازاء آن یک متر اضافی عددی را بیش از تعرفه پرداخت کند تا به یک شکلی مدیریت مصرف را معنیدار کند.
وی با اشاره به اینکه این طرح در سال ۱۳۹۳ انجام نشد افزود: همان طرح مجددا به هیات دولت رفته است ولی باز هم عنوان میکنم که بعید است چون تابستان شروع شده است.
باقری گفت: مشترکانی که ماهانه ۲۰ مترمعکب آب مصرف میکنند ماهانه قبوض آنها ۶۵۰۰ تومان است حال اگر ۲۱ متر مصرف کند علاوه بر آن ۶۵۰۰ تومان باید یک ۳۲۵ تومان به ازاء آن یک متر اضافی پرداخت کند.
وی ادامه داد: به هر حال یکی از راهکارهای مدیریت مصرف اقتصاد آب است اما متاسفانه چون نرخ آب بهاء در کشور بسیار پایین و لیتری ۳.۵ ریال است این کاهش مصرف آب چندان جدی گرفته نمی شود.
وی افزود: اگر قیمت آب واقعی شود میتوان مصرف آب را نیز راحتتر مدیریت کرد.
باقری در پاسخ به این سوال که آیا خبری از این طرح در هیات دولت نیست، اظهار داشت:فعلا که هیچ خبری از این موضوع و جریمه مشترکان پرمصرف آب نیست.
*قیمت آب یک عقبماندگی تاریخی دارد
معاون نظارت بر درآمد و امور مشترکین آبفای استان تهران افزود: به هر حال قیمت آب یک عقبماندگی تاریخی دارد و باید آب هم همانند بنزین به قیمت واقعی خود نزدیک شود.
باقری خاطر نشان کرد: با گران شدن ۳۰ درصدی آب چندان به مردم فشار وارد نمی شود چرا که وقتی یک مشترک تهرانی ۲۰ متر مکعب آب مصرف میکند قبوض آب آن مشترک تنها ۶۵۰۰ تومان میشود اما همان خانواده اگر ۳ خط تلفن همراه داشته باشد ماهانه بیش از ۳۰ هزار تومان قبض پرداخت میکند.
وی اضافه کرد: این در حالیست که آب ارزش حیاتی برای مردم دارد و نمیتوان آن را با بحث اینترنت و یا تلفن همراه مقایسه کرد.
باقری با تاکید بر اینکه کشور همیشه دچار خشکسالی است و نمیتوان گفت فقط این خشکسالی در یک سال وجود داشته و دریک سال نبوده تصریح کرد: آب هیچگاه از لحاظ قیمت گذاری به ارزش واقعی خود نزدیک نبوده است و هر دولتی که بر سر کار آمده و خواسته ارزش واقعی برای آن در نظر بگیرد با مسایل مختلفی مواجه شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه وقتی اعلام میشود قیمت آب ۳۰ درصد گران شده است،در محاسبات می بینیم افزایش اعمال شده در یک قبض بیش از ۲۰۰ تومان نیست.
وی اضافه کرد: آبفا وظیفه تولید آب را برعهده ندارد آب باید در اختیار این شرکت قرار گیرد تا آن را به صورت پایدار در اختیار مردم قرار دهد پس وقتی مخازن آب نداشته باشد مقصر آبفا نیست.
وی افزود: به هرحال افزایش مبلغ آب میتواند موجب پایداری و ثبات خدمات توسط شرکتهای آبفا بوده و ۱۰۰ درصد رشد کند.
باقری تاکید کرد: آببهای دریافتی به قدری پایین است که تنها صرف هزینههای جاری شرکت آب و فاضلاب میشود و اگر وضعیت به این صورت ادامه یابد پایداری ارائه خدمات آب و فاضلاب با مشکل مواجه خواهد شد.
منبع:افکارنیوز کد خبر: ۴۲۶۰۰۵ جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۵