علی اسلامی در نشست با اصحاب رسانه به تشریح وضعیت آب استان ، منابع موجود آب شیرین قابل شرب و نحوه تامین آب شرب و چالش هایی که استان به دلیل مشکل اساسی در تامین آب شرب با آن مواجه است پرداخت و از رسانه ها درخواست نمود تا مسائل آب استان را با استفاده از نظرات کارشناسان به طور خاص هم به متولیان این امر و هم به عموم مردم گوشزد نمایند .
وی در رابطه با میزان مصرف شهروندان هشدار داد و افزود : سرانه مصرف ۳۰۰ لیتر به ازای هرنفر در روز که در بعضی از شهرها تا ۴۰۰ لیتر افزایش یافته به هیچ وجه قابل توجیه نیست و با توجه به منابع محدود ادامه این وضعیت ، آبرسانی به شهروندان را دچار اختلال خواهد کرد .
اسلامی تصریح کرد : آمارها نشان می دهد حدود ۵ درصد مشترکین در کاربری های مختلف ، مصارف بسیار مسرفانه داشته اند که در صورت عدم اصلاح رفتار در مصرف خود شرکت ناچار به برخورد قانونی با آن ها شده و ممکن است تا قطع آب آن ها منجر شود .
وی خاطر نشان ساخت : در حال حاضر بالغ بر ۶۰ درصد آب شرب استان از آب انتقالی تامین می شود و متاسفانه منابع آب داخل استان ظرفیت تامین بیش از ۴۰ درصد نیاز شهروندان را ندارد و انتقال حجم بیش تری از آب به استان یک ضرورت غیر قابل اجتناب است .
وی کیفیت آب جاری در شبکه های شهر یزد را به دلیل جایگزینی ۱۱ حلقه چاه جدید در منطقه یزدگرد به جای چاه های سطح شهر نسبت به سال های قبل مطلوب ترعنوان کرد و افزود : در حال حاضر میانگین هدایت الکتریکی آب شرب شهر یزد حدود ۸۰۰ میکروموس می باشد .
مدیر عامل آبفا در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا مردم در مصرف آب اسراف می نمایند گفت : اگرچه میانگین مصرف سالانه شهروندان قابل قبول است اما بدون شک با برنامه ریزی امکان کاهش حداقل ۳۰ درصد مصرف در فصل تابستان وجود دارد و این گونه نیست که میزان تقاضا با عرضه یکسان باشد .
علی اسلامی با اشاره به اهمیت موضوع تبیین آب مجازی ادامه داد : مردم بایدبه این مهم توجه داشته باشند که سرانه متعارف مصرف آب شرب ۱۰۰تا۱۸۰ لیتر است در حالی که سرانه آب مجازی مورد استفاده بیش ازسه هزار لیتر است به عنوان مثال برای تولید یک کیلو گوجه ۱۸۰لیتر آب ، یک کیلو گوشت گاو ۱۵هزار لیتر آب ، یک برگ A410 لیتر آب و یک لیوان شیر ۲۰۰لیتر آب مصرف می شود .
اسلامی خاطر نشان ساخت : اگرچه وجود چند درخت در منزل برای تلطیف هوا و شادابی مفید است ولی کاشت سبزی و صیفی در خانه عمل مسرفانه است .
وی میزان هدررفت آب در استان را ۱۸ درصد عنوان کرد و افزود : استان یزد کم ترین هدررفت را در سطح کشور دارد .
هم چنین میزان شبکه آب در استان ۶۰۰ کیلومتر و حجم مخازن نزدیک به ۴۵۰هزار مترمکعب که ۳۰۰هزار مترمکعب آن در مرکز استان می باشد .
وی در ادامه از پشتیبانی مدیران ارشد استان در تامین آب قدردانی نمود و اعلام کرد: هر دو هفته یک بار شورای آب استان در حضور معاون امور عمرانی استاندار تشکیل و شاخص ترین کارشناسان و مدیران گذشته و حال این حوزه کاری در رابطه با مسائل آب به بحث می نشینند .
وی تصریح کرد : اگر ۱۰ درصد در مصرف آب شرب صرفه جویی شود امکان ایجاد هزاران شغل در بخش صنعت به وجود خواهد آمد .
منبع:قدس آنلاین کد خبر : ۲۹۱۱۷۷ ۱۳۹۴/۴/۲ – ۱۶:۴۸