یکی از بحثهای مهم دیروز شورای شهر تهران به تکمیل هرچه سریعتر شبکه فاضلاب شهری اختصاص داشت و براساس لایحه تقدیم شده، قرار شد نظرات کارشناسی کمیسیونهای شورا در این زمینه اخذ شده و بهصورت پیشنهاد به وزیر نیرو ارائه شود.
این بحث از آن لحاظ حائز اهمیت بود که تکمیل شبکه فاضلاب از یکسو میتواند سلامت آب مصرفی شهروندان را افزایش داده و از سوی دیگر با بازگشت آن پس از تصفیه، برای مصارف کشاورزی و توسعه آبیاری فضای سبز بهکار گرفته شود. براساس قانون مصوب مجلس در سال ۷۷ و به استناد اختیارات ناشی از تبصره ۳ قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرحهای فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری به شورا اجازه داده میشود که در راستای ایجاد تسهیلات برای دسترسی سریع شهروندان به شبکههای فاضلاب، اتخاذ تصمیم کند.
به موجب این قانون علاوه بر افزایش حق انشعاب که دولت و وزیر نیرو میتوانستند انجام دهند، حقی نیز به قائم مقامهای شهرداری داده شده بود. البته گفتنی است در سال ۷۷ شورا وجود نداشت و بعد از ایجاد شورا این حق به شورا انتقال داده شد. اینطور که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی این لایحه گفت: به موجب این لایحه به شرکت آب و فاضلاب اجازه داده میشود که پس از طی مراحل قانونی و تایید وزیر نیرو نسبت به وصول مبالغ قیدشده در این مصوبه اقدام و در جهت اجرای پروژههای مصوب برنامه ۵ساله شرکت آب و فاضلاب تهران مصوب شورای اسلامی شهر تهران هزینه کند.
بهگفته علیرضا دبیر این مبالغ بهصورت منطقهای و به فراخور شرایط آن منطقه دیده شده است. در ادامه جلسه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران درباره طرحهای مطالعاتی گذشته شبکه سراسری فاضلاب پایتخت صحبت کرد. وی گفت: «در سال ۸۲ طی برآوردی که داشتیم ۱۱۳سال طول میکشید که فاضلاب تهران تکمیل شود. آن سال بودجه فاضلاب ۸۰۰ میلیون تومان و سال ۸۳ یک میلیارد تومان بود. آن سال با پیشنهاد شورا و موافقت دولت بودجه فاضلاب را به ۵۰میلیارد تومان رساندیم و از آن سال ایجاد فاضلاب شروع شد. سال ۸۶ هم تکمیل سد ماملو پیش آمد.»
هزینههای مردم هم دیده شود
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل نیز مباحثی را در مورد هزینههایی که شهروندان باید بپردازند، مطرح کرد. احمد دنیامالی با اشاره به اینکه گفته میشود در یکی دو ماه آینده ۵۶ درصد شبکه فاضلاب درست میشود یکوجه موضوع است و اینکه چه تعداد از مردم به این شبکه متصل میشوند نیز یک وجه دیگر، افزود: «در تبصرههای مختلف هزینههای مردم را افزایش دادیم چه در بحث آب و چه در بحث فاضلاب و بهنظر میآید این حوزه افزایش مرتبط با دولت باشد و کاری که دولت باید انجام دهد را ما نباید انجام دهیم. مردم رضایت کاملی برای متصل شدن به شبکه ندارند و قطعا این افزایش قیمتها تاثیرگذار خواهد بود.
مردم هزینههای داخل ساختمانی دارند.» اقبال شاکری دیگر عضو کمیسیون عمران هم پیشنهاد داد گزارشی از اجرای تبصره ۳ در جلسات بعد توسط مسئولان آب و فاضلاب تهران ارائه شود تا هزینههای گفته شده تفکیک شده و پیشرفتها نسبت به هزینهها سنجیده شود. وی همچنین تاکید کرد که در مورد افزایش انگیزه مردم برای وصل شدن به این شبکهها نیز باید گزارشی داده شود با این هزینهها چه اقداماتی صورت گرفته است. محمدمهدی تندگویان عضو بعدی شورا بود که در این زمینه عنوان کرد وحدترویهای در مناطق وجود ندارد و الان مردم هم بلاتکلیف هستند. وی این موضوع را قابل ذکر دانست که هیچ ضمانت اجرایی برای عدماستفاده از آب شرب در ساختمانهای در حال ساخت وجود ندارد.
پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی درجلسه دیروز شورا پیشنهاد داد: «میتوان از تجربه شهرداری تهران در بلوکبندی مناطق استفاده کرد. این جدولی که در لایحه آمده خیلی نامتجانس است و اگر ما بتوانیم این تجربه موفق شهرداری را در آن اعمال کنیم منطقیتر خواهد بود.» اسماعیل دوستی هم پیشنهاد بلوکبندی را کارساز دانست. محمد حقانی، رئیس کمیته محیطزیست سپس در مورد هدررفت آب صحبت کرد.
بهگفته وی در حوزه آب و فاضلاب هدررفت و نشت آب که بهصورت رسمی از سوی شرکت آب و فاضلاب تایید شده ۲۵درصد است؛ از اینرو نوسازی شبکههای آبرسانی باید در اولویت کار شرکت آب و فاضلاب باشد. نظر حقانی این بود که آب باران که در بامها جمع میشود میتواند هم راهکار مناسبی در بازچرخانی آب باشد بهگونهای که سالانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب در بامها هدر میرود.
چراکه امروز ۳میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار دارند. هادی ساعی نیز از این مجال استفاده کرد و گفت: «متأسفانه بهدلیل برخی مجادلهها بین شهرداری و مسئولان آب و فاضلاب در منطقه۲۲ حیات پارک چیتگر به خطر افتاده که درخواست دارم هرچه سریعتر به این امر رسیدگی شود.» رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به ۳مغایرت این لایحه با دستورالعمل نحوه اداره جلسات به تاریخ ۱۹ اردیبهشت سال ۹۲ اشاره کرد.
بنابراین رحمتالله حافظی گفت که براساس مغایرتها، لایحه باید در اختیار کمیسیونهای فرعی و اصلی قرار گیرد تا علاوه بر جمعبندی نسبت به آن، اعضا مطالعهای دربارهاش داشته باشند. در این جلسه محمد پرورش، مدیر آب و فاضلاب شهر تهران به ارائه گزارش آماری از اقدامات شرکت آب و فاضلاب تهران پرداخت. وی به نکات زیر اشاره کرد:
از سال ۹۰ تا ۹۳ سههزار کیلومتر پروژه اجرا شده که ۷۰۰ کیلومتر آن خطوط اصلی و تونلها بوده است. در سال۹۰، ۱۸ درصد مردم تهران به شبکه فاضلاب اتصال داشتند که این میزان تا ۶ماه آینده به ۵۶ تا ۶۰ درصد خواهد رسید. این در حالی است که هزینه این امر تنها ۱۰درصد از منابع دولتی بوده است.باید فرهنگسازی گستردهای در نصب انشعابها ایجاد شود.۲۴ درصد از آب تهران، آب بدون درآمد است ولی هدررفت نیست و تنها ۱۱درصد از آب هدر میرود.
گزارش تفریغ بودجه سال۹۳ آماده شد
در یکصد و شصت و سومین جلسه شورای شهر تهران علیرضا دبیر ضمن اعلام آماده بودن گزارش تفریغ بودجه سال۹۳، از ارسال پاسخ شهرداری به بندهای مورد اعتراض اعضا شورا درخصوص حسابرسی تفریغ بودجه سال۹۲ شهرداری تهران خبر داد. بهگفته وی مقرر شده این گزارش به کمیسیونهای شورا ارجاع داده شود تا ظرف یک هفته پاسخ بررسی در کمیسیونها در صحن اصلی قرائت شود. حافظی اما گفت:
«پاسخ ارائهشده شهرداری درباره تفریغ بودجه۹۲ در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه امسال توسط ریاست شورا به کمیسیون برنامه و بودجه ارسال شده است. در نهایت پاسخ بدون ارجاع به کمیسیونهای شورا در دستور جلسه امروز (یکشنبه) قرار گرفته است. این رویه دور زدن کمیسیونهاست و عدمارجاع به کمیسیونها پذیرفتنی نیست.» وی پیشنهاد داد ۲هفته به کمیسیونها فرصت داده شود تا پاسخ شهرداری مورد مطالعه قرار گیرد.
تورق تاریخ چمران از ۲روز آخر خرداد تا نخستین روز تیر
مهدی چمران طبق روال جلسات قبل شورا، در ابتدای جلسه دیروز ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به تورق تاریخ پرداخت. وی اظهار کرد: «روز ۳۰خرداد سالروز شهادت ۲۷تن از زائران امام رضا(ع) است که در سال ۷۳ و در روز عاشورا در سانحه بمبگذاری به دست منافقین به شهادت رسیدند؛ یاد و خاطرهشان گرامی باد.» بهگفته وی روز ۳۱خرداد سالگشت عروج ملکوتی میرزا جواد آقا ملکی تبریزی استاد حضرت امام است.
رئیس شورا همچنین به سالروز شهادت مصطفی چمران در ۳۱خرداد اشاره کرد. وی اضافه کرد: «خرداد ۱۳۶۰ در ظهر خونین دهلاویه در دشت آزادگان خوزستان شهید دکتر چمران در خاکریز مقدم دهلاویه با ترکش خمپاره ۶۰ دشمن همراه ۲یار عزیز و بزرگوار خود روی در نقاب خاک کشید و زندگی ظاهری او در این ظهر خونین غروب پذیرفت.» وی گفت که آخرین روز خرداد روز صدور رای مجلس به عدمکفایت بنیصدر و عزل او از پست ریاستجمهوری ایران است. همچنین نخستین روز تیرماه نیز روز اصناف و در ضمن یادآور فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی است.
منبع:همشهری کد خبر:۲۹۸۷۵۹ دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ – ۰۴:۳۰:۰۰