عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: میتوان از آب شور برای آبیاری استفاده کرد.
دکتر «ناصر طهماسبیپور» با اشاره به جمعآوری آب از طریق آبگیرهای کوچک اظهار کرد: جمعآوری آب باعث افزایش تولیدات کشاورزی و ذخیره منابع آبی به طور طبیعی در مراتع خشک و نیمه خشک میشود. جمعآوری و متمرکز کردن بارندگی از یک حوضه طبیعی یا مصنوعی باعث ذخیره آب در محیط ریشه و در نتیجه افزایش تولید گیاه میشود.
وی افزود: جمعآوری آب در مناطق خشک و نیمه خشک در محلی که روانآب وجود دارد صورت میگیرد، این عمل بر اساس میزان روانآب سطحی و سطح دریافت روانآب طراحی میشود.
طهماسبیپور ادامه داد: اغلب سیستمهای جمعآوری فقط برای یک دفعه طراحی میشوند و از نظر سطح آبگیر، حجم ذخیره و سرمایهگذاری در مقیاس کوچک هستند. همچنین استفاده از آبگیرهای کوچک جهت جمعآوری آب و منابع محدود دیگر مانند مواد آلی و عناصر غذایی باعث افزایش چشمگیری در موفقیتهای تجدید حیات پوشش گیاهی و مقابله با خشکسالی شده است.
این دکترای آبخیزداری با بیان اینکه میتوان از آب شور برای آبیاری استفاده کرد، افزود: میتوان از آب شور برای گیاهان مقاوم و درختانی که بهعنوان بادشکن غرس شده است، استفاده کرد. گرچه طول عمر درختان با افزایش شوری کاهش مییابد لیکن گونههای مختلف گیاهی با همدیگر اختلافاتی از نظر مقاومت به شوری دارند.
وی خاطرنشان کرد: مقدار زیادی فاضلاب شهری در مناطق خشک و نیمه خشک در دسترس است. میتوان با تصفیهی جزئی از این فاضلابها جهت طرحهای فضای سبز و آبیاری جهت گیاهانی که استفاده خوراکی ندارند استفاده کرد. مصرف این آبها برای آبیاری درختان چوبده و گیاهان صنعتی مانند روناس، پنبه و … مفید است.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۴۰۱۰۰۰۴۰ دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ – ۰۴:۳۲