مهندس سوسن جانی زاده کارشناس بهداشت آب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص مشکلاتی که دستگاه های تصفیه آب خانگی می توانند ایجاد کنند گفت: استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی نه تنها هیچ تاثیر مثبتی بر افزایش میزان سلامت آب شرب ندارد بلکه سبب از بین رفتن درصد بالایی از املاح مفید آب می گردد این در حالی است که امروز تبیلغات وسیعی برای ترغیب خانواده ها در جهت استفاده از این دستگاه ها به صورت رسمی و غیر رسمی می گردد .
مهندس جانی زاده افزود : استفاده از دستگاههای تصفیه آب سبب از بین رفتن سختی آب شده و آب را به مقطر و یا آب بسیار سبک تبدیل می کند،بر اساس مقالات و پژوهشهای انجام شده در سطح کشور های مختلف آب سبک در دراز مدت سبب بروز آسیبهای جدی به قلب و عروق و اختلال در رشد استخوانی کودکان می گردد.
وی ادامه داد : بیشترین گلایه مردم از آب شرب مربوط به رنگ، وجود گل و لای، طعم و بوی آب بوده که این امر نیز ناشی از مشخصات فیزیکی آب است در حالی که دستگاههای تصفیه بر ساختار شیمیایی آب تاثیر می گذارند و سبب از بین رفتن بخش بسیاری از املاح مفید آب از جمله کلسیم، منیزیم ، پتاسیم و فلوئور می شوند.
کارشناس بهداشت آب معاونت بهداشت دانشگاه گفت : بیشترین املاح مضر آسیب رسان به سلامت افراد در آب در حال حاضر نیترات ها ، نیتریت ها و فلزات سنگین می باشند که دستگاههای تصفیه خانگی قادر به حذف آنها نیستند .
به گفته وی آب مصرفی در شهر فسا ، از استانداردهای بسیار بالایی برخوردار است و نیازی به استفاده ازهیچ دستگاهی برای میکروب زدایی و یا تصفیه آب وجود ندارد.
مهندس جانی زاده اظهار داشت : سختی آب مربوط به وجود ترکیباتی نظیر کربنات کلسیم و کربنات منیزیم است و میزان استاندارد برای وجود این ترکیب در آب ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر می باشد که این میزان در آب تولیدی در شهرفسا ، کمتر از ۳۰۰میلی گرم بر لیتر است.
جانی زاده افزود : دریافت روزانه کلسیم از طریق آب آشامیدنی فقط ۵ درصد جیره غذایی است در حالی که جذب آن از طریق رژیم غذایی ۳۰ درصد است لذا جذب کلسیم ازطریق آب شرب بسیار ناچیز و قابل صرف نظر کردن است.
این کارشناس بهداشتی در خصوص ایجاد سنگ کلیه از طریق رسوب به دلیل استفاده از آب شرب ، گفت: عدم مصرف آب، تعریق بسیار، مصرف نمک فراوان، عوامل ژنتیکی و سابقه فامیلی، مصرف داروها، تغییرات PH ادرار ، رژیم غذایی، عفونت های ادراری و شغل های بی حرکت مثل رانندگی و… نقش بسیاری در ایجاد سنگ کلیه دارند.
وی در خصوص رنگ شیری آب اظهار داشت : رنگ شیری آب در هنگام بازکردن شیر آب، نشانه وجود کلر نیست و این ها حبابهای هوا هستند که ضرری نیز برای انسان نداشته بلکه به سبب دارا بون اکسیژن بالا باعث گواراتر شدن آب نیز می شود.
مهندس جانی زاده گفت : بسیاری از مصرف کنندگان با ملاحظه لکه های روغنی بر سطح چای یا در جداره های ظروف محتوی آن، کیفیت آب را عامل آن می دانند ، در حالی که در ساختمان شیمیایی چای مواد شیمیایی تانن و کافئین وجود دارد واکنش این دو ماده سبب ایجاد ترکیبی به نام تانات کافئین می گردد و نیز مقداری پلی فنل اکسید نشده تولید می گردد. تانات کافئین که نوعی رسوب است به صورت ذرات معلق در آمده و رنگ چای را کدر می کند و پلی فنل های اکسید نشده نیز به حالت چربی حلقوی آزاد می شوند و به صورت لکه های روغنی مانند در سطح چای یا جداره ظرف محتوی چای ملاحظه می شوند در بعضی از چای های تولیدی میزان این مواد بیشتر و در بعضی موارد کمتر است.
منبع:وب دا ۱۳۹۴/۰۳/۳۱ ۱۱:۵۶:۶