شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن دو رودخانه پر آب با کمآبی مواجه است که رفع این مشکل نیازمند تدبیر مسئولان و متولیان امر است.
اولین و مهمترین کلمهای که در دوران مدرسه آموختیم آب بود، شاید به دلیل ساده بودن این کلمه بیتفاوت از کنارش گذشتیم اما همین آب مایه حیات انسان است و نبود این مایه نجات بخش حیات انسان را تهدید میکند.
آبهای موجود در سطح جهان ۷۰درصد کره زمین را پوشانده است و از این مقدار تنها سه درصد آن برای نوشیدن، استحمام، مصارف کشاورزی و صنعتی به کار میرود و مابقی به صورت یخ وجود دارد.
امروزه در عصر جدید، آب در ایران با مشکل جدی مواجه است و شهرستان لنده از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد دچار بحران بیآبی شده و بیشترین تهدید بحران بیآبی این شهرستان در شهرکهای شهید رجایی و شهرک فجر و روستاهای اطراف این شهرستان است.
بحران آب در شهرستان لنده که در کنار دو رود بزرگ مارون و جن موگرمون قرار دارد دور از انتظار مردم بوده است، در این شهرستان به اندازه کافی از این دو رودخانه استفاده نمیشود و آب رودخانهها بدون استفاده لازم از شهرستان خارج میشود و این در حالی است که مشکل آب شرب و آب کشاورزی زندگی را برای مردم این شهرستان سخت کرده است.
متاسفانه گرمای زیاد در این شهرستان و قطعی مکرر آب در شهرکهای (فجر و شهید رجایی) به دلیل کمبود آب در طول شبانه روز باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده و نارضایتی آنان را در پی داشته است، کمبود آب برای مصارف خانگی یکی از دغدغههای اصلی مردم این شهرستان شده است.
در شهرستان لنده چشمههای زیادی وجود داشت که یا خشک شدهاند یا با افت شدید آب مواجهند.
علیرضا خلیلی یکی از اهالی شهرک شهید رجایی لنده در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: حدود یک ماه است که بهطور مکرر آب شرب ما از صبح تا عصر قطع میشود و با توجه به گرمی هوا و اینکه شهرستان گرمسیری است نمیتوانیم از کولر آبی استفاده داشته باشیم.
وی افزود: عصرها با وصل شدن آب یک تانکر پر میکنیم که این مقدار آب جوابگوی آشامیدنی، حمام، کولرآبی و سایر مصارف ما نیست.
وی ضمن گلایه از کمبود و قطعی آب، از مسئولان خواست تا برای شهرستانی که در کنار دو رود پر آب قرار دارد، برای این مشکل چارهای بیندیشند.
خلیلی اظهار کرد: برای تأمین اب آشامیدنی باید آب تصفیه خریداری کنیم و از آب لولههای خانگی تنها برای سایر مصارف خانگی استفاده میشود.
وی افزود: بیشتر مردم این شهرستان از لحاظ وضعیت مالی در مضیقه هستند و توانایی خرید کولر گازی را ندارند لذا مجبورند در فصل تابستان گرمای زیادی را تحمل کنند زیرا کولرهای آبی بدون آب جوابگو نیست.
همچنین مینا پرویزی یکی دیگر از ساکنان این شهرکها به خبرنگار ایسنا گفت: از مسئولان انتظار بررسی و رفع مشکل کم آبی این شهرستان را داریم.
وی اظهار کرد: چرا باید ما در کنار دو روخانه پر آب با کم آبی مواجه باشیم، مسئولان در این زمینه تدبیری بیندیشند.
ناصر ضربیزاده نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مدتی است که از قطعی آب رنج میبریم ضمن اینکه قطعی آب باعث شده مردم شهرکهای فجر و شهید رجایی این شهرستان آنطور که باید و شاید نتوانند بهداشت را رعایت کنند.
وی اظهار کرد: از مسئولان شهرستان و استان تقاضا داریم برای رفع این مشکل چاره جویی کنند چراکه ما از قعطی مکرر آب کلافه شدهایم.
همچنین عادل مرادی، بخشدار مرکزی شهرستان لنده در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: دلیل کمبود آب در شهرکهای فجر و شهید رجایی به دلیل وجود مخزن دوجدارهای با حجم ۲۰۰۰ مترمکعب در مکان مشرف به بافت قدیمی شهرستان لنده است که در سنوات گذشته ساخته شده و این مخزن جوابگوی نیاز فعلی مردم نیست.
وی افزود: در شهرستان لنده در چند سال اخیر شاهد مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرستان لنده بودیم و با توجه به دو برابر شدن جمعیت شهری که ۱۴هزار نفر است در خود شهر و اینکه حدود ۶۷ درصد جمعیت را تشکیل میدهد دیگر مخزن قدیمی جوابگوی نیاز مردم نیست و باید برای موضوع فکر اساسی کنیم.
بخشدار مرکزی شهرستان لنده خاطرنشان کرد: شهرکهای فجر و شهیدرجایی بالاتر از منبع آب قرار گرفتهاند به همین دلیل نوسان ایجاد شده و در طول سال حتی در فصل زمستان آبرسانی به کندی انجام میشود و حتی با نصب پمپ امکان آبرسانی وجود ندارد زیرا بالاتر از مخزن آب قرار گرفتهاند و این موضوع باعث نارضایتی مردم شده است.
وی تصریح کرد: با پیگیری بخشداری و فرمانداری شهرستان از طریق آب و فاضلاب شهری و روستایی قرار است که فعلا از طریق مخزن آب روستای «مال ملا» که در بالای دو شهرک قرار گرفتهاند آبرسانی به این شهرکها انجام شود تا اینکه طی ۹ ماه آینده مخرن جدیدی برای این شهرکها ساخته شود.
وی افزود: برای این مشکل که به یک معضل برای مردم تبدیل شده دو راه حل وجود دارد یکی اینکه شبکه داخلی اصلاح شود و دوم اینکه تا آماده شدن مخزن بالای شهرک فجر مشکل را تحمل کرد.
مرادی اضافه کرد: شعار دولت تدبیر و امید، آرامش و امید است که امیدواریم بتوانیم در آینده نه چندان دور مشکل مردم شهرستان را حل کرده و رضایت آنها را کسب کنیم.
همچنین علی لدنینژاد، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد در مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و جدید آب و فاضلاب شهری شهرستان لنده نیز گفت: در شهر لنده، مرکز شهرستان مشکل آب وجود ندارد اما مشکل حاد در دو شهرک شهید رجایی و فجر است.
وی اظهار کرد: باید در بالای شهرک فجر مخزن ۱۰۰۰مترمکعبی ساخته شود و آماده سازی این مخزن حدود ۹ ماه طول میکشد بنابراین آب برای این دو شهرک تا زمان رفع مشکل از طریق آب و فاضلاب روستایی تامین میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در صورت ایجاد شرایط اضطراری و نیاز از طریق تانکر سیار به این دو شهرک آبرسانی خواهد شد.
لدنی نژاد با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۱۷شهر کشور با تنش آبی مواجه بودهاند، اضافه کرد: در سال جاری ۵۷۴ شهر کشور دچار تنش آبی هستند که شهر لنده جزء این شهرها است.
همچنین محمد مرادی، فرماندار شهرستان لنده از رئیس جدید آب و فاضلاب شهری شهرستان خواست تا با تدبیر و برنامهریزی دقیق رضایت مردم را به دست آورده و مشکلات فعلی مردم را حل کند.
همچنین محمد راکبیزاده، رئیس جدید آب و فاضلاب شهری شهرستان لنده نیز گفت: در لنده مشکل اصلی توزیع آب در شهر لنده است که امیدوارم با تدبیر و برنامهریزی بتوانیم گام مثبتی در جهت حل این مشکل برداریم.
۳۷۰۰ انشعاب آب در سطح شهرستان لنده وجود دارد.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۳۰۱۷۰۶۳ شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۲:۰۸