استاندار سمنان با اشاره به کمبود منابع آبی در این استان و وقوع خشکسالیهای پیاپی، گفت: سمنان به منابع آبی پایدار نیاز دارد.
محمد وکیلی در آیین تودیع و معارفه فرمانداران پیشین و جدید سمنان، با تاکید بر اینکه کل استان با مشکل آب روبرو است اما این مشکل در شهرستان سمنان جدیتر است، چرا که این شهرستان بخش اعظم و اصلی منابع آبی خود را از دست داده و منابع آبی در مناطق بالادستی آن نیز به شدت کاهش داشته است.
وی از خدمت به مردم به عنوان یکی بهترین ذکرها در ماه مبارک رمضان یاد کرد و افزود: میدان خدمتگذاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی همچون مسابقه دو است و در آن یک دونده باید پرچم خدمت را در زمان و مکان مناسب به دونده دیگر بسپرد.
وکیلی از صداقت، صمیمیت و پشتکار به عنوان سه مطالبه خود از مدیران دستگاههای اجرایی استان یاد و اظهارکرد: اگر مردم از ما مسئولان صداقت ببینند، همدل میشوند و چنانچه از ما صمیمیت ببینند در کنار ما قرار میگیرند و اگر پشتکار ببینند، امیدوار میشوند که مشکلات یکی پس از دیگری از پیشروی آنها برداشته میشود.
وی با اذعان به اینکه مردم استان سمنان، شایسته خدمت زیادی هستند، خاطرنشان کرد: مردم این استان همواره، همراه نظام بودند و از این رو همه ما مسئولان وظیفه داریم به نحو شایسته به آنها خدمت کنیم.
وی جدیترین مشکل پیشروی مردم استان و از جمله مرکز استان را مشکل کمآبی عنوان کرد و افزود: کل استان با مشکل آب روبرو است اما این مشکل در شهرستان سمنان جدیتر است، چرا که این شهرستان بخش اعظم و اصلی منابع آبی خود را از دست داده و منابع آبی در مناطق بالادستی آن نیز به شدت کاهش داشته است.
حداقل نیازهای آبی سمنان به سختی به دست میآید
استاندار سمنان با بیان اینکه سمنان با افت شدید منابع آب روبرو بوده، تصریحکرد: در شرایط فعلی حداقل نیازهای آبی استان به سختی به دست میآید.
وی با بیان اینکه برای تامین نیاز آبی استان در کوتاهمدت به دنبال تامین آن از طریق حداکثر استفاده از امکانات موجود هستیم، اضافه کرد: خوشبختانه تاکنون در هیچکدام از بخشها با قطعی آب روبرو نبودهایم و با مدیریتی که صورت گرفته نیاز مردم تامین و مدیریت شده است.
وکیلی به برنامههای مدیریت استان برای تامین آب استان در میان مدت اشاره کرد و گفت: در همین راستا کار مقدماتی احداث دو سد چاشم و فینسک انجام شده که با به سرانجام رسیدن این دو سد آب مورد نیاز سه شهرستان سمنان، مهدیشهر و سرخه برای میان مدت حل میشود.
استان سمنان چارهای جز انتقال آب بین حوضهای ندارد
وی با اذعان به اینکه برای رفع بلندمدت این مشکل، سمنان به منابع آبی پایدار نیاز دارد، افزود: برای تامین منابع پایدار و رفع این مشکل، استان سمنان چارهای جز انتقال آب بین حوضهای ندارد.
استاندار سمنان از برنامههای این استان برای انتقال آب از خزر، خلیجفارس و سرشاخههای البرز به عنوان سه گزینه مهم برای انتقال آب به استان نام برد و افزود: این سه گزینه مورد مطالعه قرار گرفته است که بعد از نهاییشدن به سمع و اطلاع مردم و رسانهها خواهد رسید.
پیشروی کویر و نشست زمین در دشتهای سمنان
وی به عمق بحران کمآبی در این استان اشاره کرد و گفت: افت منابع آبی در این استان به گونهای است که امروز به دلیل پایین رفت سفرههای زیرزمینی در بسیاری از دشتهای استان، شاهد نشست زمین هستیم. از طرفی پیشروی کویر نیز به افزایش کانونهای گرد و غبار در استان کمک کرده که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
صرفهجویی ۱۰ درصدی آب در بخش کشاورزی مشکل استان را مرتفع میکند
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان، از تمرکز بر پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان یکی از برنامههای دولت در استان برای رویارویی با کمبود منابع آبی و مقابله با بیابانزایی یاد کرد و افزود: با توجه به اینکه بیش از ۷۸ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، مدیریت مصرف در این بخش، توجه به سیستمهای نوین آبیاری، تغییر الگوی کشت و… میتواند در این بخش موثر باشد.
وی با بیان اینکه نباید به دنبال افزایش سطح در کشاورزی باشیم، ادامهداد: باید فرهنگ بهرهگیری از روشهای نوین کشاورزی در استان نهادینه شود چرا که اگر تنها ۱۰ درصد از آب مصرف شده در بخش کشاورزی صرفهجویی شود، مشکلی در تامین آب شرب و صنعت استان نخواهیم داشت.
وکیلی از کاهش جمعیت در شهرستان سمنان به عنوان یکی از تهدیدات پیشروی مرکز استان یاد کرد و گفت: یکی از مطالبات ما از فرماندار جدید تلاش در جذب مهاجرین، جلوگیری از مهاجرفرستی و افزایش بعد خانوار در مرکز استان است چرا که امروزه بسیاری از خانوادههای ما تک فرزندی هستند و این یک تهدید جدی است لذا باید متوسط تعدد جمعیت خانوارها در سمنان افزایش بیابد.
انتقاد استاندار از تقسیمات غیرکارشناسی در استان سمنان
وی با انتقاد از تقسیمات غیرکارشناسی در این استان در دولت گذشته و افزایش شهرستان سمنان به سه شهرستان، تصریحکرد: این تقسیمات به گونهای بوده که امروز جغرافیای شهرستان سمنان تقریبا بر جغرافیای شهر سمنان منطبق شده است.
وکیلی با بیان اینکه توسعه در سطح به صلاح شهر سمنان نیست، اضافه کرد: توسعه در سطح هزینه زندگی و خدماترسانی به مردم را بالا میبرد لذا باید بر استفاده از بافت قدیمی شهر که زیرساختها و امکانات خدماترسانی در آن فراهم است، تمرکز کنیم.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۳۰۱۷۱۹۹ شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۴:۱۸