رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: هم اکنون دشت کهورستان با کم آبی مواجه است و کشاورزان باید به سمت کشتهای گلخانهای و داربستی روی آورند.
ناصری حیدری پوری در همایش اصلاح الگوی کشت در کهورستان افزود: با توجه به اقتصادی نبودن محصول گوجه فرنگی و مصرف زیاد آب در زمان تولید، کشت این محصول در کهورستان کاهش مییابد.
وی ادامه داد: هر ساله ۲۰۰۰ هکتار از اراضی دشت کهورستان به کشت گوجه فرنگی اختصاص داده میشد اما با اجرای طرح اصلاح الگوی کشت و توسعه تنوع کشت ۱۳ نوع محصول در این منطقه کشت خواهد شد. کلم، طالبی، فلفل دلمهای، سبزیجات برگی، تنباکو و یونجه از مهمترین ارقامی است که جایگزین کشت گوجه فرنگی در کهورستان میشود.
حیدری پوری افزود: بیش از ۱۷۵حلقه چاه مجاز در کهورستان کار تامین آب بخش کشاورزی را به عهده دارند و باید با برنامه ریزی مناسب کار تجمیع این چاهها انجام شود.
وی، بدهی ۲۴۰ میلیارد تومانی کشاورزان به بانکها و نبود بازار مناسب فروش محصولات را از مهمترین مشکلات بهره برداران استان برشمرد و افزود: امسال دولت برای بیمه محصولات کشاورزی یک هزار میلیارد تومان اختصاص داده است و همچنین با رایزنیهای انجام شده سود تسهیلات بانکی کشاورزان بخشوده میشود و اصل وام پس از مدت سه سال از کشاورزان اخذ میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: کشاورزان باید براساس نیازهای اساسی کشور به خصوص محصولات استراتژیک از جمله گندم و دانههای روغنی کشت کنند.
حیدری پوری تصریح کرد: ایجاد خوشه صنعتی برای محصول گوجه میتواند مشکل فروش این محصول را رفع سازد.
سید سعید مدرس، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز در این همایش گفت: سازمان جهاد کشاورزی در راستای اجرای طرح الگوی کشت برای هرمنطقه از استان براساس شرایط اقلیمی، محصولاتی را برای کشت به کشاورزان معرفی میکند. منطقه کهورستان ۱۳ نوع محصول قابل کشت دارد و اگر کشاوزران از کشت تک محصولی پیروی نکنند در آینده شاهد رونق اقتصادی در این منطقه خواهیم بود.
وی با تاکید در مصرفه بهینه آب در بخش کشاورزی بیان کرد: کشاورزان کهورستانی با نزدیک بودن به دریا از این منطقه از بهترین موقعیت برای صادرات محصولات خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس و استانهای مختلف کشور برخوردارند. اجرای طرح الگوی کشت فقط با همکاری کشاورزان امکان پذیر است.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۳۰۱۷۲۶۹ شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۵:۵۶