هادی بهادری روز چهارشنبه در مراسم بهره برداری از سامانه ضد تگرگ و طرح های آبیاری تحت فشار در آذربایجان غربی اظهار کرد: وضعیت کلان ما در بخش آب و منابع آب وضعیتی مناسب نبوده و کل کشور با بحران آب مواجه است.
وی اضافه کرد: هم اکنون بر اثر بحران کم آبی اراضی اطراف دریاچه ارومیه حاصلخیزی خود را از دست داده اند و در بخش جبل دیگر کشتی صورت نمی گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: روستای جبل ارومیه به کویری تبدیل شده که شنهای این منطقه در حال پیش روی به سمت سلماس هستند.
وی گفت: اگر ۱۰ سال پیش چاره ای برای این بحران اندیشیده می شد هم اکنون شدت بحران به این اندازه نبود و ما سالهای طلایی احیای دریاچه را از دست نمی دادیم.
بهادری اضافه کرد: دریاچه ارومیه هم اکنون چهار متر با تراز اکولوژیکی خود فاصله دارد و اختاپوسی از نمک این زیست بوم ارزشمند را در برگرفته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون برای احیای دریاچه ارومیه ۲۰ هزار میلیارد ریال بودجه مورد نیاز است ادامه داد: بودجه مصوب احیای دریاچه برای امسال یک زار و ۹۳۷ میلیارد ریال است.
بهادری با اشاره به عواقب خشکی دریاچه ارومیه افزود: مهاجرت چندین میلیون مردم ساکن در حواشی دریاچه، تنگی نفس، افزایش سقط جنین در احشام، فشار خون و سرطان از تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه و کاهش آب آن محسوب می شوند که به هر نحوه ممکن باید از آنها پیشگیری کنیم.
در این مراسم بهره برداری از سه دستگاه سامانه ضد تگرگ به طور همزمان در شهرستانهای ارومیه، چایپاره، چالدران با یک میلیارد ریال اعتبار و پوشش ۳۰۰ هکتار آغاز شد.
همچنین بهره برداری از سیستم آبیاری های نوین در ۹۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان به طور همزمان آغاز شد.
دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است که از ۱۷ سال گذشته دچار بحران خشکسالی شده است.
مساحت این دریاچه ۵۷۰۰ کیلومتر مربع است.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۶۵۰۶۳۱ (۴۷۲۰۸۳۸) تاریخ خبر: ۲۷/۰۳/۱۳۹۴ ساعت: ۱۷:۲۸