سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند گفت: آلودگی موجود در رودخانههای دماوند در نهایت وارد سد ماملو که بخشی از منبع شرب آب مردم تهران را تامین میکند، میشود.
عباس میرزاکریمی در جلسه شورای اداری شهرستان دماوند که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهر برگزار شد، اظهار داشت: ما در بحث مقابله با پسماندهای شهری و روستایی موفق نبوده و این معضلی بزرگ در منطقه میباشد.
وی در ادامه افزود: پسماندهای بیمارستانی و پزشکی و سموم جهاد کشاورزی تهدیدی برای محیطزیست میباشد و باید کارگروهی در منطقه تشکیل شود تا به مقابله با این موضوع بپردازد.
میرزاکریمی به آلودگی آب رودخانههای شهرستان دماوند و شعاع ۴۵ کیلومتر آن با تهران اشاره کرد و تاکید کرد: رودخانههای دماوند، سرشاخههای آب شرب تهران میباشد و نهایتا به سد ماملو میریزد و متاسفانه نتوانستیم در پاکسازی روخانه ها موفق شویم و این آلودگی مستقیم وارد سد ماملو میشود.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست دماوند بحران آب را دیگر بحران زیستمحیطی شهرستان دماوند عنوان کرد و تصریح کرد: متاسفانه این بحران با کاهش بارشها و چاههای غیرمجاز رو به افزایش است.
این مقام مسئول خواستار راهاندازی هر سریعتر سیستم تصفیه فاضلاب شهری در شهرستان دماوند از مسئولان شهری شد و تصریح کرد: راهاندازی تصفیه فاضلاب شهری باعث تصفیه آب برای امورات کشاورزی و مانع آلوده شدن آب سفرهای زیر زمینی میگردد.
وی از وجود ۹۸ هزار هکتار منطقه ممنوعه زیست محیطی در شهرستان دماوند خبر داد و افزود: متاسفانه در این مناطق نیز معضلات زیستمحیطی داریم.
میرزاکریمی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه حیاتوحش در شهرستان دماوند رو به افزایش است؛ درحالیکه حیاتوحش در تمام شهرستانهای استان تهران رو به کاهش است.
بنابر این گزارش، موضوع سلامت آب سد ماملو و آلودگی های تهدید کننده آن به حدی مهم و حیاتی است که چندی پیش طرح آن از سوی خسرو ارتقایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان تهران در نشست مشترک برنامه ریزی استان و شهرستان دماوند، استاندار حاضر در جلسه را نگران ساخت و وی دستور برگزاری نشستی تخصصی در این زمینه را صادر کرد.
ارتقایی در این جلسه که شامگاه دوشنبه برگزار شد با اشاره به منابع سطحی تأمین کننده آب سد ماملو خاطرنشان کرد: با حرکت به سوی شمال شرق استان تهران چند رودخانه نظیر جاجرود، “سیاهرود”، “آه رود”، “تار رود” و … در مسیر وجود دارند که آب همگی به سمت ماملو حرکت کرده و در نهایت به این سد بتنی می ریزد.
وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی های ستاد بحران آب استان تهران امسال قرار است ۷۰ میلیون مترمکعب از آب سد ماملو برای تأمین آب شرب تهران استفاده شود، اما با این حال ورود فاضلاب خانگی و صنعتی به رودخانه های منتهی به این مرکز دپوی آب، از جمله مسائلی است که مشکل آفرین است.
منبع:پایگاه خبری تحلیلی تارود کد خبر : ۸۹۹۲۳ تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد, ۱۳۹۴ – ۲۰:۴۲