با نزدیک شدن به تابستان و با توجه به کاهش بارندگی ها در سال جاری لزوم توجه همگانی هم در شهرها و هم در روستاها که به مراتب مصارف کشاورزی و باغات نیز وجود دارد بیش از پیش احساس می شود.
در سال جاری استان کهگیلویه و بویراحمد کاهش حدود ۱۳۰ میلیمتری بارندگی نسبت به سال زراعی ماقبل را داشت و همان میزان بارش نیز عمدتاً به صورت باران بود و همین امر کم آب شدن سدها، دریاچه ها و کاهش منابع آبی زیرزمینی را موجب شده است و از همین رو می طلبد که مردم در مصرف بهینه آب آشامیدنی حساسیت بیشتری به خرج دهند.
مرمت و بازسازی شبکه های آب رسانی در روستاها دستور کار آبفار
مشکل کم آبی امسال البته در روستاها بیشتر احساس می شود هم به دلیل اینکه عمدتاً از چاه هایی تغذیه می شوند که در سال بارشی اخیر مقدار قابل توجهی به ظرفیت آب آنها اضافه نشده و متاسفانه آب شرب در بسیاری از روستاها به مصارف غیر آشامیدنی می رسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی در گفت و گو با خبرنگار بویرنیوز از برنامه های این شرکت برای عبور از خشکسالی سال جاری گفت و اظهار داشت: یکی از عمده ترین برنامه های آب و فاضلاب روستایی برای سال جدید نیاز سنجی در همه روستاها و در ادامه برنامه ریزی برای آب دهی به روستاها بر اساس منابع در دست می باشد و حفر چاه جدید برای جبران کم آبی در مناطقی که تأسیسات آبی دارند با توجه به اینکه فقط نادیده گرفتن مشکلات است و کمکی به حل آنها نمیکند، صورت نمیگیرد.
فیض اله پاسره تصریح کرد: در برخی روستاها شاهد بودیم پمپ های آب ساعت های زیادی روشن بوده و کار انتقال آب به منبع را انجام میدادند که این اقدام علاوه بر آنکه موجب هدر روی آب می شد مصرف بیش از اندازه برق را نیز در بر داشت که سعی شرکت بر آن است با نیاز سنجی صحیح از مصرف روستائیان در ساعاتی که پیک مصرف نباشد پمپ ها عمل انتقال آب به منبع و در ادامه به مصرف خانوارها را انجام دهند.
حدود ۳۰۰۰ انشعاب غیر مجاز در روستاها به مجاز تبدیل شده
مدیر آبفار گفت: در برخی از روستاها به دلیل کهنه بودن تأسیسات آب رسانی هدروی هایی را شاهدیم که یکی از برنامه های آبفار اطلاح،بازسازی و مرمت این خرابی ها و جلوگیری از هدر روی آب می باشد.
پاسره با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد از روستاهای استان دارای آب آشامیدنی سالم هستند خاطرنشان کرد: با وجود اینکه امروزه یکی از مشکلات اصلی در حوزه آب روستایی انشعابات غیر مجاز و هدر روی آب شرب سالمی است که با هزینههای سنگین تامین میشود و در این زمینه نیز هم اکنون تعداد ۲ هزار و ۸۰۰ مورد از این انشعابات غیرمجاز به انشعابات مجاز تبدیل شده که البته ایده آل نیست و لازم است در این زمینه همه دستگاه های مرتبط با برنامه های جامع، هدفمند و مستمر نسبت به فرهنگ سازی در خصوص مصرف بهینه، اصولی و قانونی منابع آبی تلاش کنند.
افزایش چشمگیر هزینه آب بها در صورت عبور از میزان بهینه مصرف
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان به نقش مهم رسانه ها و به خصوص رسانه ملی استان در فرهنگ سازی الگوی صحیح مصرف تاکید و عنوان کرد: هرچند هزینه آب در روستاها بسیار ناچیز است اما در صورت مصرف بی رویه و تجاوز از مصرف ۴۰ مترمکعب در دوره هزینه آن برای خانوارهای روستایی افزایش می باید و به همین دلیل لازم است با مصرف بهینه در مدیریت هزینه های خانوار صرفه جویی شود و از طرفی نیز حیاتی ترین ماده دنیا که در بساری از موارد نیز دلیل بسیاری از مناقشات هم بوده به صورت صحیح و مناسب مصرف شود.
منبع:بویرنیوز کد خبر: ۱۵۴۲۹۷ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ – ۳:۰۸