ذبیحالله ذاکری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران امروز(۲۶خرداد) در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب که مورد تاکیدات دین مبین اسلام و ائمه اطهار(علیهم السلام) است، اظهار داشت: مسئولان و دست اندرکاران حوزه تأمین و توزیع آب شرب براین باور معتقدند که با همراهی مردم و اصحاب رسانه، هدف گذاری انجام شده برای توسعه فرهنگ مصرف بهینه آب در دیار علویان با توجه به گردشگرپذیربودن آن، محقق شود.
وی با اشاره به خدمات رسانی شرکت آب و فاضلاب مازندران به ۵۲ شهر این استان، گفت: یکمیلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت شهری وجمعیت ۲۷۰ هزار نفر بخشی از روستاهای نزدیک به شهرها از خدمات این شرکت بهرهمند می شوند.
ذاکری با بیان اینکه منابع تامین این شرکت در مازندران به دوبخش آب های زیرزمینی به مقدار۹۰درصد و آب های سطحی۱۰درصد تقسیم می شود، خاطرنشان کرد: ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش آب و فاضلاب شهری استان هستند و از این تعداد ۵۵۰ هزار و ۸۴۵ مشترک از خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری برخوردار هستند.
وی با اشاره به سهم آب مازندران به مقدار ۹ هزار و ۶۰۴ لیتر در ثانیه، تصریح کرد: تاکنون عملیات اجرایی فاضلاب در ۱۱ شهر با ۷۹۰ کیلومتر لولهگذاری و ظرفیت تصفیه فاضلاب ۶۸ هزار مترمکعب در روز انجام شده است.
ذاکری با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب باید بر مبنای رشد جمعیت، کمبود بارندگی و کاهش سطح سفره های زیرزمینی در منابع تامین بازبینی و مهندسی مجدد داشته باشد، گفت: امسال با حفر حلقه های چاه جدید، ۱۸۰ لیتر در ثانیه به منابع تامین اضافه شده است.
وی با اشاره به معضل هدر رفت آب ۳۰درصدی در این استان، اظهار داشت: هدر رفت آب یکی از چالش های مهم این شرکت به جهت عدم تخصیص اعتبارات در این بخش است.
ذاکری با اشاره به مشکلات مازندران درخصوص حوادث طبیعی، سیل، باران شدید، برف و…، عنوان داشت: این شرکت برای آمادگی کامل در مواجه با بلایای طبیعی و حوادث غیر مترقبه تاکنون چند مانور در شهرستان های نوشهر و چالوس به همراه راهکارهای بهره گیری از منابع آب اضطراری برگزار نموده است.
وی با اشاره به فعالیت سامانه۱۵۲۲در این شرکت، گفت: مشترکین آب و فاضلاب شهری مازندران جهت اطلاع از مقدار بدهی و پرداخت قبض آب بها به این سامانه مراجه نمایند.
ذاکری از راهاندازی اتوماسیون اداری و تفویض برخی اختیارات مدیریت استان به مدیران شهرستانی جهت کارگشایی مشترکین این شرکت خبر داد و افزود: این سامانه در راستای تکریم مشترکان در بخش خانگی و تجاری راهاندازی شده است.
وی، حفر و تجهیز ۹ حلقه چاه، مهندسی مجدد ۱۷ حلقه چاه، احداث آب شیرینکن در گلوگاه برای نخستین بار در مازندران، اصلاح شبکه و استانداردسازی انشعابات به وسعت ۳۵ کیلومتر، توسعه شبکه ۵۳ کیلومتر، احداث مخزن و … را از برنامههای شرکت آب و فاضلاب مازندران در سال جاری اعلام کرد و گفت: حذف پکیج آهن و منگنز از آب هم از دیگر برنامههای شرکت در سال۹۴ است.
ذاکری همچنین اجرای اصلی و فرعی فاضلاب به طول ۳۸ کیلومتر، دو کیلومتر خط انتقال، خرید زمین برای احداث تصفیهخانه و … را از برنامههای بخش فاضلاب در سال جاری برشمرد.
وی با بیان اینکه اعتبارات عمرانی این شرکت سال گذشته ۶۰۱ میلیارد و ۹۲۴ میلیون ریال بوده و فقط ۵۸درصد آن محقق شده است، گفت: هم اکنون شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران از منابع انسانی۲۱میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران پروژه های عمرانی دارد.
ذاکری با اشاره به کاهش بارندگی در سال جاری، ابراز امیدواری کرد: با اطلاع رسانی اصحاب رسانه و همکاری و مساعدت مردمان مازندران برای صرفه جویی با هدف کاهش ۲۰درصدی مصرف آب، کمترین تنش آب را در استان داشته باشیم.
وی تاکید کرد: مشترکین خانگی و تجاری با صرفه جویی در مصرف بهینه آب می توانند با ذخیره سازی آب مورد نیاز، در ساعت های پیک مصرف از افت و یا قطعی آب در محل زندگی و یا محل کار خویش جلوگیری نمایند.
به گزارش شبستان، هفته صرفه جویی در مصرف آب از اول تیرماه آغازمی شود و تا۷تیر ادامه دارد.
منبع:تابناک کد خبر: ۴۸۵۹۳ ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۵:۲۵