رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ابهر گفت: تعیین مالکیت آب در چاههایی که مالکان متعددی دارند یکی از مشکلات عمده در راستای اجرای آبیاری قطرهای در حوزهی کشاورزی شهرستان است.
«محمد محمدی» اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و استفاده بخش زیادی از آن در مصارف کشاورزی، توجه فعالان این حوزه در استفاده هر چه بهتر آب بسیار ضروری و حائز اهمیت است و در همین راستا از پارسال، کشت محصولات پرمصرف آبی از جمله صیفیجات در شهرستان ابهر از دستور کار خارج شده است.
وی افزود: استفاده از آبیاری قطرهای یکی از موثرترین اقدامات در مصرف بهینهی منابع آبی در حوزهی کشاورزی است که هماکنون ۴۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان ابهر پوشش این آبیاری قرار گرفتهاند.
محمدی تصریح کرد: کشت غلات بهویژه لوبیا که در ابهر رونق زیادی دارد نیز بهصورت قطرهای آبیاری میشود که بهعلت موقت بودن و استفاده از تیپ برای آبیاری در این آمار منظور نشده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ابهر گفت: تعیین مالکیت زمین و آب یکی از مشکلات عمده در خصوص تغییر سیستم آبیاری از سنتی به قطرهای است که در چاههایی که دارای مالکان زیادی هستند این مسأله با مشکل زیادی در خصوص جلب موافقت و همکاری همه صاحبان چاه روبهرو میشود.
این مسئول تصریح کرد: یکی از تخلفات در حوزهی بهرهبرداری از آب چاه، استفاده آن خارج از آبخور چاه برای کشت انواع محصولات بهویژه صیفیجات است که با انتقال آب از طریق خط لوله به نواحی دیگر صورت میگیرد که با مشاهده موارد تخلف پیگیری لازم صورت گرفته و مراتب امر به امور منابع آب شهرستان گزارش میشود.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۲۴۱۳۸۱۶ یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۶:۲۴