کاهش سطح آب سد وحدت (قشلاق) و پروژه انتقال آب به این سد برای تامین آب شرب سنندج یکی از مطالب مطرح شده در این نشست بود.
مدیر امور آب شهرستان سنندج در این مورد گفت: تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت موجب شده تامین آب شهر سنندج دشوار شود. عرفان مومن پور افزود: در شرایطی که در ۱۰ سال گذشته حتی در تابستان شاهد سیلاب در سنندج بودیم امروز با کاهش آب سد وحدت مواجهیم. وی اظهار کرد: ۶۰۰ هزار متر مکعب از آب سد قابل استفاده و استحصال است که تنها برای ۲۰ روز دیگر مصرف می شود. او با اشاره به اینکه مشکل کم آبی شهرستان سنندج و احتمال بحرانی شدن آن از تابستان سال گذشته مورد توجه بوده است، گفت: چند طرح در این راستا در نظر گرفته شد اما اجرای آن به طول انجامید. وی پروژه انتقال آب از سد آزاد را یکی از این طرح ها دانست که قرار بود در سال گذشته به بهره برداری برسد و اکنون تا اواخر تیر به بهره برداری می رسد. وی با بیان اینکه ۱۴ کیلومتر خط انتقال تقریبا انجام شده است، افزود: مشکل اصلی در حال حاضر تامین ۱۸ کیلو وات برق پروژه بود که آن نیز به نتیجه رسیده و در حال انجام است.
مومن پور گفت: وزیر نیرو نیز موافقت کرده است که ۱۹ کیلومتر به طور ایزوله به تصفیه خانه انتقال داده شود و وارد سد وحدت(قشلاق) نشود. او پمپاژ آب از عمق سد وحدت را یکی دیگر از طرح ها بیان کرد و ادامه داد: در این طرح دو هزار متر مکعب آب پمپاژ می شود.
نماینده فرمانداری سنندج نیز در این نشست گفت: باید دید پروژه های زودبازده همچون ایستگاه پل شیخ و پمپاژ آب تا چه میزان جوابگوی تامین آب شرب است. امیر عمیدی افزود: چاه ها و قنات هایی در سنندج وجود دارد که مورد استفاده قرار نگرفته است. وی بیان کرد: سه ماه است که برای این موضوع نامه نگاری می کنم اما مشکل اصلی نبود اعتبار است. وی گفت: برای تامین آب شرب مناطق منفصل شهری از برخی ارگان ها درخواست کمک کردیم تا از تانکرهای حامل آب آنها استفاده کنیم که بی نتیجه ماند.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان سنندج نیز در این نشست گفت: برای تامین آب شرب منطقه منفصل شهری نایسر باید منبع آبی ایجاد می شد که تاکنون انجام نشده است. معتصم بهنام فر افزود: مکان مورد نظر در محدوده اداره راه و شهرسازی است که اگر این منبع را ایجاد کنند می توانیم آب شرب نایسر را تامین کنیم.
علاوه بر اینکه در تامین آب شرب ناحیه منفصل شهری نایسر مشکلاتی وجود دارد که موجب شده در بخش عمده این منطقه جیره بندی آب وجود داشته باشد، مشکل سلامت آب این منطقه و مشکلاتی که در دفع فاضلاب آن وجود دارد دغدغه های دیگری را ایجاد کرده است.
نماینده مرکز بهداشت سنندج هم در این نشست در رابطه با آب شرب نواحی منفصل شهری گفت: در ناحیه منفصل شهری نایسر تنها یک کلرزنی ساده صورت می گیرد و آب تصفیه نمی شود. کریمی، افزود: آب این مناطق نیز باید وارد تصفیه خانه شهر سنندج شود و در آنجا مورد تصفیه قرار گیرد. وی ادامه داد: این منطقه مشکل فاضلاب نیز دارد که می تواند آب های سطحی و زیرزمینی نایسر را آلوده کند. وی گفت: در برخی مناطق از این فاضلاب برای مصارف آبیاری کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
دیگر نماینده مرکز بهداشت سنندج نیز در این نشست گفت: آب شرب نایسر تاکنون سالم بوده است اما در آینده می تواند تهدیدی برای سلامت مردم منطقه باشد. سلیمی افزود: کلر زنی کفایت نمی کند و نیاز به تصفیه آب شرب این منطقه وجود دارد.
آرمان عمیدی نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این لحظه گفت: عدم تصفیه آب و اضافه کردن کلر به آن می تواند موجب ایجاد تری آلومتان در آب شود که می تواند در دراز مدت سرطان زا باشد.
این سخنان نماینده حفاظت محیط زیست مورد تایید سلیمی نیز قرار گرفت. وی گفت: دو چاه عمیق در نایسر فعال است که آبی که این چاه ها را تغذیه می کند در واقع فاضلابی است که وارد آب های زیرزمینی شده است. وی با اشاره به یک مشکل دیگر اظهار کرد: فاضلاب مناطق ننله، باباریز و نایسر در یک نقطه نمی تواند وارد شبکه فاضلاب شود. او افزود: زمین منطقه دارای دو معارض است و امکان لوله کشی و انتقال این فاضلاب داده نشده است که امید می رود از طریق سیستم قضایی این مشکل حل شود.
سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه انتقال آب از سد آزاد گفت: با اضافه شدن این آب به آب رودخانه چند روزی در آب شهر سنندج کدورت ایجاد می شود که باید با فعال کردن فاز دوم تصفیه خانه این کدورت آب را رفع کرد.
نماینده حفاظت از محیط زیست کردستان در این نشست گفت: آبی که وارد تصفیه خانه سنندج می شود و خروجی آن زیر نظر استانداردهای زیست محیطی است.
آرمان عمیدی افزود: مقداری از فاضلاب وارد رودخانه می شود و مقداری نیز در آبیاری کشاورزی مورد استفاه قرار می گیرد. وی اظهار کرد: باید تصفیه خانه به توان صد درصدی برسد و تمام فاضلاب ها به آن منتقل شود. به گفته وی فاضلاب و آب خروجی تصفیه خانه قاطی می شود و این آب وارد سد ژاوه نیز می شود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه مدت ها فاضلاب وارد رودخانه می شد باید بستر آن لایروبی شود.
منبع:ایرنا کد خبر: ۸۱۶۴۶۳۲۳ (۴۷۱۳۸۴۴) تاریخ خبر: ۲۴/۰۳/۱۳۹۴ ساعت: ۱۹:۵۱