رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ درصد از اراضی کردستان را اراضی آبی تشکیل میدهند، گفت: خوشبختانه با پیگیریهای استاندار و دیگر مدیران استان، این مساله پیگیری شده و قرار است با تامین آب مورد نیاز ۶۰ درصد به اراضی آبی کردستان افزوده شود.
کریم ذوالفقاری امروز(۲۰ خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه کردستان که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: هیچ دستگاه اجرایی بدون همکاری و کمک رسانهها نمیتواند موفق عمل کند که خوشبختانه جهاد کشاورزی کردستان تا کنون تعاملات خوبی با اصحاب رسانه داشته است و میتوان ادعا کرد این همکاری عامل بسیاری از موفقیتهای سازمان بوده است.
وی افزود: در گذشته اکثریت جمعیت استان ساکن روستاها بودند که امروز این مساله کاملا به حالت عکس درآمده و از جمعیت یک و نیم میلیون نفری کردستان، ۵۰۰ هزار نفر در روستاها زندگی میکنند که ۳۰ درصد کل جمعیت را شامل میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: بیش از ۷۰ درصد مردم استان از تولید روستاها، کشاورزی و تولیدات آن متاثر هستند.
وی توسعه کشاورزی را راهکار اصلی توسعه استان اعلام و تصریح کرد: استان کردستان به دلیل منابع خاکی مستعد، سرشاخه بودن ۵ حوضه آبریز کشور، وضعیت مطلوب منابع خدادادی در استان از جمله مسائلی است که شرایط را برای توسعه کشاورزی در استان و در نهایت توسعه استان فراهم میکند.
ذوالفقاری ذکر کرد: مساحت استان کردستان ۲۹ هزار هکتار می باشد که ۱۱ هزار هکتار آن را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد.
وی با اشاره به اینکه ۵۵۰ هزار هکتار گندم در استان کردستان وجود دارد، ادامه داد: ۹۰ درصد از اراضی کردستان را دیم ها تشکیل میدهند که ناشی از دمای هوا، کمبود بارندگی و همچنین تغییراتی اقلیمی است که نمیتوانیم بر روی آن تاثیرگذار باشیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اراضی دیمی کردستان را هم فرصت دانست و هم آن را ضرری برای استان نیز ذکر کرد و افزود: در حالیکه ۵ حوضه آبریز به استان کردستان وارد میشود، استان کردستان و به ویژه بخش کشاورزی این استان به علت کمبود آب آسیبهای زیادی را متحمل شده است.
وی سیاستهای وزارت نیرو در کردستان را دوگانه ارزیابی کرد و ادامه داد: به دلیل دارا بودن اراضی مناسب و همچنین علاقه مردم به کشاورزی باید تامین آب کردستان با نگاهی ویژه پیگیری میشد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه کمبود آب حق کشاورزان کردستانی نیست، بیان کرد: خوشبختانه با پیگیریهای استاندار و دیگر مدیران استان، این مساله پیگیری شده و قرار است با تامین آب مورد نیاز، ۶۰ درصد به اراضی آبی کردستان افزوده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محصولات تولیدی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: سال گذشته در کردستان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی تولید شد که کل ارزش ناخالص تولیدات این بخش برابر ۳ هزار و ۲۳۴ میلیارد تومان بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان میانگین تولید سالانه گندم در کردستان را ۶۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: استان کردستان هر ساله در این زمینه رتبههای سوم تا ششم کشوری را کسب کرده است.
وی ادامه داد: کردستان با تولید ۳۲۰ هزار تن سیب زمینی در سال، رتبه سوم کشوری را کسب کرده، در تولید توت فرنگی رتبه اول کشور و در تولید نخود و غلات نیز رتبه چهارم کشوری را کسب کرده است.
ذوالفقاری سیاست جدید سازمان را تاکید بر تولیدات گلخانهای اعلام کرد و افزود: تاکید بر تولیدات گلخانهای به علت صرفه جویی در مصرف آب و امکان تامین محصولات در تمام فصول است.
وی ادامه داد: کردستان در سال گذشته ۲۳ هزار تن تولیدات گلخانهای شامل خیار، توت فرنگی، گوجه فرنگی و فلفل داشته است و با تأکید بر این سیاست نیز ۲ طرح گلخانهای ویژه در شهرستانهای دهگلان و بیجار از محل اعتبارات سفر رهبری به کردستان راه اندازی شده و با اولویت واگذاری به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی راهاندازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: اقداماتی نیز در راستای تولید محصولات نو در استان کردستان صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به تولید پسته در مریوان و همچنین زعفران در کامیاران، بیجار و قروه به صورت آزمایشی اشاره کرد که مهم ترین مشخصههای این محصولات نیز نیاز کم به آب است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان یادآور شد: با توجه به کمبود شدید آب در کردستان باید کشاورزان را به سوی تولید محصولاتی که نیاز کمتری به آب دارند، سوق داد.
منبع: ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۲۰۱۱۷۶۴ چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۶:۳۴