روشنعلی فرجی امشب در جلسه کمیسیون بهداشت و امنیت غذایی شهرستان نوشهر که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با اشاره به ضرورت و حساسیت بیشتر نسبت به بهداشت و سلامت آب شرب در شهرستان نوشهر، اظهار کرد: شوراهای روستاهای بخش مرکزی نوشهر و کجور که زیرپوشش آبفار نیستند باید هر چه سریعتر نسبت به آمارهای لازم برای زیرپوشش قرار گرفتن تمامی اهالی روستا از خدمات آبفار اقدام کنند در غیر اینصورت بیش از این تعلل جایز نیست.
وی با تأکید بر اینکه آب شرب روستاهای فاقد پوشش آبفار هم باید «کُلرزنی» شود، افزود: برای افزایش سطح بهداشت آب روستاها باید کلرزنی با هماهنگی شوراهای روستا انجام شود و نباید از غافله عقب ماند.
معاون فرماندار نوشهر با اشاره به اینکه پیرامون مشکلات آب در برخی روستاها شوراها باید همت بیشتری از خود به خرج دهند، خاطرنشان کرد: اگر آب شرب روستا آلوده شود باید پاسخگو باشیم و بنابراین بعضی امورات نیاز به اعتبارات ندارد بلکه همت و جدیت را میطلبد تا به نتیجه مطلوب دست یافت.
* سلامت مردم خط قرمز ماست
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نوشهر نیز با بیان اینکه برسر کلرزنی آب، اختلاف اطلاعات آماری با آب و فاضلاب شهری نوشهر داریم، گفت: کلرسنجیهایی که ما انجام میدهیم در بسیاری از مواقع صفر گزارش میشود.
رحیم سیدپور افزود: روستاهایی که در حوزه شهرستان نوشهر زیرپوشش خدمات آبفار قرار ندارند باید کلرزنی شوند تا آب سالمتر به مردم برسد.
وی بیان کرد: نوشهر از جمله شهرهایی در استان است که بیشترین روستاهای فاقد زیرپوشش خدمات آب و فاضلاب روستایی است و این در حالی است که بسیاری از روستاهای استان مازندران با همکاری شوراها زیرپوشش خدمات آبفار قرار گرفتند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نوشهر با تاکید بر اینکه سلامت مردم خط قرمز ما است، تصریح کرد: بر اثر بیتوجهیها، جلبکها و خزهها فضای داخلی منبع آب برخی روستاها را فرا گرفته است که این سلامت مردم را با مخاطره مواجه میکند.
* بیشتر شبکههای آب روستاها بالای ۳۰ سال عمر دارند
رئیس آب و فاضلاب شهری نوشهر نیز اظهار کرد: بیشتر شبکههای آب روستاها دارای عمری بالای ۳۰ سال دارند و از آنجایی که لولهها فلزی هستند بنابراین ترکیب کلر و فلز لوله سبب کاهش اثر کلر میشود.
شکرالله موسوی خاطرنشان کرد: درباره نقاطی که میزان کلرسنجی صفر گزارش شده است هم پیشنهاد میشود بازه زمانی نمونهبرداری میکروبی بیشتر انجام شود.
وی درباره مشکلات به وجود آمده درباره ساختمان «رز» نوشهر، تصریح کرد: آبفا این فرصت و اعتبار لازم را ندارد که هر جا شهرداری یا نظام مهندسی برای انجام کاری اقدام به تخریب و برداشت کرد، بلافاصله نسبت به اصلاح آن نقطه در حوزه فعالیتی خود اقدام کند.
رئیس آب و فاضلاب شهری نوشهر با تاکید بر اینکه رویکرد و نگاه شهرداری و نظام مهندسی باید تغییر کند، گفت: برای تامین آب ساختمانهای بلندی که احداث میشود، با حفر یک حلقه چاه، موضوع را تمام شده اعلام میکنند.
منبع: خبرگزاری فارس کد خبر: ۱۳۹۴۰۳۲۰۰۰۱۴۸۱ ۹۴/۰۳/۲۰ – ۲۱:۳۳