رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: وضعیت آب در همه مناطق سیل زده تحت کنترل قرار دارد و جای هیچ نگرانی نیست.
دکتر محمد مهدی گویا با اشاره به وضعیت مناطق سیل زده افزود: به طور کلی موقعی که سیل میآید یکی از خطراتی که سلامت مردم منطقه سیل زده را تهدید میکند این است که سلامت آب آشامیدنی به خطر بیفتد. یعنی هر جایی که در مسیر لوله کشی آب شکستگی رخ بدهد، میتواند باعث آلودگی و ایجاد بیماری شود و همه تلاشها صورت میگیرد که این اتفاق نیفتد.
وی افزود: در تمام این مدت همکاران ما در دانشگاههای علوم پزشکی و مرکز سلامت محیط و کار و بیماریها در تلاش بودند که چنین اتفاقی رخ ندهد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیروزارت بهداشت درباره اینکه آیا مشکلاتی برای تامین آب در مناطق سیل زده وجود ندارد، اظهار داشت: به هر حال هر جایی که مشکل باشد بلافاصله اقدام می شود.
وی درباره رعایت فاکتورهای سلامت و درمان در مناطق سیل زده گفت: این فاکتورها تحت کنترل است و ما در آماده باش کامل به سر میبریم و حتی به بیماریهایی که از طریق آب منتقل میشود اکتفا نمیکنیم و درباره سایر بیماریهای دیگر نیز توجه لازم را داریم .
گویا افزود: چند روزی که از سیل بگذرد در مناطق درگیر سیل امکان اینکه پشهها رشد و تکثیر پیدا کنند زیاد است و ما باید مراقب باشیم بیماریهایی که از طریق پشه منتقل میشود افزایش پیدا نکرده و آنها را کنترل کنیم که این امر در درجه دوم اهمیت قرار میگیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: نگران بیماریهای تنفسی هستیم، خوشبختانه درحال حاضر وضعیت بیماریهای تنفسی در این مناطق گزارش نشده، اما بازهم مراقبتهای ما ادامه دارد.
وی افزود: در برخی از مناطق جنوب کشور نگران مسئله عقرب گزیدگی و حیوان گزیدگی هستیم که خوشبختانه به اندازه کافی امکانات لازم برای برخورد با این مساله وجود دارد.
گویا اضافه کرد: گاهی نیز بیماریهای پوستی بعد از سیل مشاهده میشود که تاکنون گزارشی از این بیماریها نداشتهایم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین درباره آلودگی آب در اسلام آباد غرب و شیوع بیماری اسهالی گفت: وقتی که سیل در منطقهای بروز میکند و ما احتمال میدهیم منابع آب آشامیدنی در مسیر خود آلوده شده، بلافاصله کلر آب را بالا میبریم .اتفاقی که در اسلام آباد افتاده است این است که این کلرزنی انجام شده است و کنترل ها نشان میدهد که میزان کلر آب در این منطقه کافی بوده، اما عفونت اسهالی خیلی خفیفی مشاهده شده است.
وی با اشاره به اینکه این بیماران ظرف چند ساعت بهبود پیدا کردند، افزود: ویروسی که باعث شده که این بیماری ایجاد شود جزو ویروسهایی است که خیلی کم دیده میشود و معمولا کلر آب تاثیری روی آن ندارد.
گویا خاطر نشان کرد: جای نگرانی وجود ندارد و موارد بیماری کاهش پیدا کرده است. ما در حال بررسی هستیم و ویروس محتمل را شناسایی کردیم اما منتظر نتیجه قطعی از آزمایشگاه هستیم.
منبع:سلامت آنلاین کد خبر:۴۷۵۷ تاریخ انتشار:یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ – ۱۴:۳۱