یک عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاوزی شهرستان اصفهان گفت: تغییر برنامه کشت پاییزه شرق و کاهش حجم آب تحویلی زاینده رود به کشاورزان قابل قبول نیست و مردم در برابر این امرایستادگی میکنند.
منطقه اصفهان، کاظم محمدی شامگاه گذشته (یکشنبه) در تجمع تعدادی از کشاورزان غرب و شرق حوضه زاینده رود در مسجدالنبی شهر زیار٬ اظهار کرد: زارعان نسبت به تغییر برنامه کشت توسط مدیریت حوضه آبریز زاینده رود هرگز سکوت نمیکنند و باید سهم آب آنها طبق مصوبات کامل داده شود وگرنه کشت و کار آنان تباه خواهد شد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته طی دو مرحله بازگشایی زنده رود حدود ۳۰ هزار هکتار غله در شرق اصفهان کشت شد و قرار بود در مرحله سوم در روز ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ آب تکمیلی داده شود که این امر رخ نداد و پس از اعتراض در فرمانداری جلسهای با مسوولان تشکیل دادیم که بر اساس آن مصوب شد در روز ۱۶ فروردین حدود ۳۲ مترمکعب آب در ثانیه در بند آبشار در حومه اصفهان تحویل بگیریم.
این عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاوزی شهرستان اصفهان ادامه داد: مدیر حوضه زاینده رود در روزهای اخیر از تهران به اصفهان آمده و در جلسهای با حضور مسوولان استانی و صنف کشاورزان سخن از کاهش رقم یاد شده در حد ۲۰ مترمکعب در ثانیه گفت که این سخن یعنی نرسیدن آب به بخش زیادی از غلات کشت شده و خسارت به مردمی که تاکنون هزینه زیادی برای به ثمر رسیدن محصول خود کردهاند، است.
محمدی گفت: این مقام دولتی مدعی است که در سال زراعی ۹۴-۹۳ حدود یک میلیارد و ۱۰۰میلیون مترمکعب آب برای مصرف در حوضه زاینده رود وجود داشت، اما این رقم در سال زراعی فعلی (۹۴-۹۵) به حدود ۹۵۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته بنابراین باید از دبی آب کشاورزان کاسته شود.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان شرق و غرب زنده رود در برابر این تصمیات ایستادگی میکنند، خاطر نشان کرد: چند هزار سال است که در کنار این رودخانه حقابه تاریخی داریم، اما نمیدانیم چرا در این سالهای خشکسالی سهم آب یزد از ۵۷ میلیون مترمکعب در سال به عدد ۶۸ میلیون مترمکعب افزایش یافت همچنین ذرهای از آب صنایع بزرگ، پمپاژهای چهارمحال و بختیاری و …. قطع نمیشود و همه فشار روی کشاورز حقابه دار است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۱۱۶۰۴۶۱۴ تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ – ۱۳:۲۷