عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: وجود چشمههای آب معدنی در استان علاوه بر جذب گردشگر دارای خاصیتهای درمانی زیادی هستند.
دکتر ابراهیم زاده افزود: چشمههای آب معدنی از جاذبههای فوقالعادهای برخوردارند، زیرا این پدیده در میان سایر پدیدههای طبیعی علاوه بر برخورداری از جنبههای متنوع زیبا شناختی که مناظر چشم نوازی را در نواحی کوهستانی متجلی میسازد، از خواص درمانی و شفابخشی نیز برخوردار هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: در ایران و از جمله سیستان و بلوچستان، بهرهگیری از جنبههای درمانی چشمههای معدنی به طور محدود و سنتی از گذشتههای دور مورد توجه بوده است.
به گفته وی، امروزه کاربردهای درمانی چشمههای معدنی و گل فشانها از نظر علمی اثبات شده و با وجود موارد متعدد و متنوعی از این پدیدههای طبیعی در سیستان و بلوچستان میتوان با برنامه ریزی و مدیریت کارآمد در قالب صنعت توریسم و با جلب و جذب توریست به منطقه علاوه بر اهداف گوناگون اوقات فراغت، با بهره گیری از کاربردهای درمانی آن به نسبت زیادی بر کاراییهای آن افزود.
ابراهیم زاده گفت: با وجود ۴۶ چشمه آب معدنی در سیستان و بلوچستان متاسفانه زمینه بهره برداری مناسب از آن در منطقه فراهم نشده است.
وی بیان کرد: خواص درمانی چشمههای آب معدنی تاکنون به لحاظ علمی برای درمان بیماریهای همچون دستگاه گوارش، اثر ضد سمی، اثر ضد حساسیت و اثر کانی سازی در بدن به اثبات رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان گفت: آب معدنی جزو اولین داروهای درمانی طبیعی بشر بوده که آثار استفاده از آن چندین هزار سال قبل تاکنون وجود داشته است و این نشان از توجه ویژه به این پدیده طبیعی و خدادادی در کشور دارد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۱۱۱۰۲۱۴۴ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۵ – ۰۹:۵۹