مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: استانداردهای موجود در ایران در حوزه آب شرب سختگیرانهتر میشود و باید به این مساله توجه کرد که اگر در سالهای آینده منابع سطحی آب کاهش یابد آیا میتوان با چاههایی که در این ۵۰ سال با رشد شهرنشینی آلوده به نیترات شدند آب شرب را تامین کرد.
حمیدرضا جانباز امروز در دومین نشست کارگروههای اجرایی نظامنامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب با اشاره به وضعیت بارشها اظهار کرد: وضعیت بارشها مطلوب نیست و خشکسالیهای دهه گذشته را نمیتوان جبران کرد. بنابراین باید گفت که این کمبود آب ناشی از تغییر اقلیم آلودگی را تکذیب میکند.
وی با بیان اینکه بیبرنامگی و عدم توجه به طرحهای آمایش سرزمین موجب رشد غیرمنطقهای سرزمین میشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور و در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، بیبرنامگی وجود دارد که باید به این مسائل توجه شود.
به گفته وی، تعداد زیادی از کشاورزان آموزشهای لازم را ندیدهاند و هنوز در کشور از کود و سموم غیراستاندارد استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه از سال ۹۰ و با تصویب هیات وزیران برنامه ایمنی آب جزء الزامات قرار گرفت، تصریح کرد: باید به این مساله توجه کرد که وزارت نیرو به تنهایی نمیتواند از کیفیت منابع آب حفاظت کند و باید وزارتخانههای کشور، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست با وزارت نیرو همکاری کنند.
جانباز ادامه داد: بیش از ۱۰ تا ۱۲ مورد آلودگی نفتی در محور سد کرج– بیروان داشتیم که باید گفت یکی از اشکالات ما در موضوع کیفیت آب این است که آلایندگیهای کیفی در همان لحظه مانیتورینگ نمیشود.
وی با بیان اینکه سنجش آلایندگیهای میکروبی زمانبر است، تاکید کرد: اگر منابع آبی آلوده شود و به دست مصرفکننده برسد مشکلات ناگواری به وجود میآید لذا باید به این مساله توجه ویژهای شود.
به گفته وی، با توجه به شرایط فعلی باید به سمت رفع آلایندهها و استفاده از تصویهخانههای مدرنتر برویم و با ایجاد یک مدیریت یکپارچه آب آیتمهای کیفیت آب را در کنار یکدیگر داشته باشیم.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۲۰۴۰۲۷۲۰ تاریخ انتشار:سهشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ – ۱۳:۰۵