معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از اجرای طرح بهبود ایمنی آب در استان خبرداد.
نادر آهنگر گفت: یکی از اهداف راهبردی طرح بهبود ایمنی آب کنترل بهداشتی آب از حوزه آبریز تا مصرف است که این مهم بر اساس توصیف شکل گرفته و ارزیابی مخاطرات از طریق سخت افزاری و نرم افزاری دنبال میشود.
وی افزود: در اجرای این طرح دستگاهها جهاد کشاورزی، آب منطقهای، علوم پزشکی، استانداری، آبفای شهری و… حضور دارند.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه استان مازندران در دورنمای آبی به سمت استفاده از آبهای سطحی پیش میرود، تصریح کرد: در سال ۹۲ که بحث سند آب و برنامه ششم آن در اولویت کارگروه صنعت غذایی قرار گرفت کمیته مربوط به برنامه بهبود ایمنی آب در موضوع آب پیگیری شد.
وی افزود: طبق ۱۱ گام طراحی شده در اجرای طرح ممیزی آب در شهرستان ساری گام دوم به اتمام رسید و اکنون در ابتدای گام سوم هستیم.
آهنگر اظهار کرد: گام اول و دوم طرح WPS شامل؛ ساختار بندی، ارایه طرح در کارگروه برنامهریزی استان، حساسسازی و اخذ اطلاعات و بازدیدهای میدانی و انتخاب شهر و… بوده و در این طرح قرار است با مدیریتی مبتنی بر پیشگیری، قبل از ایجاد خطر آن را حذف کنیم.
وی با بیان اینکه در مازندران از نظر کمیت آب در برخی از ماههای سال با محدودیت مواجه میشود، افزود: میزان موجودی آب مازندران، کفاف جمعیت مازندران و به ویژه در زمان تابستان که دوره پیک گردشگری نمیدهد.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه آب شهر ساری آلودگی قابل ذکر ندارد، عنوان کرد: در سالهای گذشته برخی از بیماریهای حاد در استان ناشی از آب آلوده بود.
وی افزود: سرطان در مازندران جزء دومین عامل مرگ و میر است، ولی در کشور سرطان سومین عامل مرگ و میر بوده آمار سرطان مازندران نسبت به کشورهای دیگر کمتر است ولی در پنج سال اخیر رشد سرطان در استان دو برابر شده است.
آهنگر گفت: برای تامین سلامت مردم باید برای آن نیازهای اساسی انسان همچون آب، نان، هوا و… که بیشترین مصرف را دارد و در صورت وجود عوامل بیماری در این موارد موجب به خطر افتادن سلامت عموم مردم میشود حساسیت بیشتری داشته باشیم.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۱۲۷۱۷۶۹۷ تاریخ انتشار:سهشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ – ۱۳:۲۷