سد سیمره و نیروگاه برقآبی آن، آماده بهره برداری شده و احتمال بهره برداری رسمی از این سد با حضور رئیس جمهوری قوت گرفته است.
در فاصله تقریبی ۷۰۰ کیلومتری جنوب غربی تهران، حد فاصل دو استان ایلام و لرستان و ۴۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان دره شهر بر روی رودخانه سیمره، سدی به نام سد سیمره احداث شده است.
این سد که آغاز مطالعات آن به سال ۷۲ باز می گردد اکنون پس از گذشت ۲۲ سال، آماده بهره برداری رسمی است. سد سیمره دارای نیروگاهی برقآبی به مجموع ظرفیت ۴۸۰ مگاوات در قالب سه واحد ۱۶۰ مگاواتی است که سومین واحد این نیروگاه در روزهای اخیر با گذراندن موفقیت آمیز دوران تست و پیش راه اندازی، آماده بهره برداری شده است.
با اتصال سه واحد ۱۶۰ مگاواتی نیروگاه سیمره به شبکه سراسری برق ایران در میانه تابستان، ظرفیت تولید برق کشور ۴۸۰ مگاوات افزایش یافت، اما آبگیری این سد و گذر از مراحل تست و پیش راه اندازی واحد سوم تکمیل نشده بود؛ از اینرو بهره برداری رسمی از این پروژه به دهه فجر امسال موکول شد.
با عبور از دهه فجر خبری از بهره برداری رسمی از این طرح ۲۲ ساله نشد؛ اما شنیده ها حاکی از این است که این پروژه تا یک ماه آینده با حضور رئیس جمهوری رسما مورد بهره برداری قرار می گیرد.
مهمترین اهداف احداث سد سمیره، تولید انرژی برقآبی به میزان ۸۵۰ گیگاوات ساعت در سال و کمک به پایداری شبکه برق کشور، کنترل و تنظیم جریان های سطحی رودخانه، تأمین حقابه های پایین دست و افزایش طول عمر سد کرخه و جلوگیری از انتقال رسوب به مخزن سد کرخه است.
منبع:الف کد خبر:۳۳۱۳۳۰ تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۲