سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به استاندارد بودن میزان نیترات آب تهران اظهار کرد: در بررسیهایی که انجام شده، میزان نیترات آب تهران با بالاترین استانداردها تعریف شده است، اما در برخی مناطق گاها به علت کمآبی و اضافه کردن آب چاهها ممکن است؛ از میزان استاندارد تخطی شود.
ایرج حریرچی (سخنگوی وزارت بهداشت) در نشست خبری که امروز صبح در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد؛ ضمن تبریک ایام دهه فجر با ارائه شاخصهایی از وضعیت سلامت در کشور بعد از انقلاب اظهار کرد: قبل از انقلاب از هر هزار کودک زیر ۵ سال ۱۷۴ کودک فوت میکردند که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر این شاخص به ۱۷ کودک در هر هزار کودک کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در خصوص مادران نیز از هر هزار تولد زنده ۲۴۵ نفر فوت میکردند که در حال حاضر این آمار به ۵/۱۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان امید به زندگی در قبل از انقلاب ۵۵ سال بود و در حال حاضر به ۷۴ سال رسیده است گفت: این مسئله به علت افزایش شاخص سلامتی در مردم است.
وی اظهار داشت: شاخص واکسیناسیون در حال حاضر به بالای ۲۹ درصد رسیده است که این آمارنسبتا خوب است ولی نکته مهم این است که هنوز کمبودهای زیادی وجود دارد.
حریرچی با اشاره به پروژههای در دست افتتاح وزارت بهداشت در ایام دهه فجر گفت: در پاکدشت بیمارستانی را قرار است افتتاح کنیم که هماهنگیهای آن در حال انجام است و همچنین ۲هزار و ۶۱۳ تخت جدید در قالب ۲۸ بیمارستان با اعتبار بالغ بر ۷ هزار و ۱۶۳ میلیارد ریال در حال راهاندازی است.
وی افزود: ۱۳۵۰ تخت ویژه همزمان در سراسر کشور در بیمارستانهای موجود با اعتبار ۸۹۲ میلیارد ریال در قالب ۲۰۵ پروژه ایجاد خواهد شد و در بخشهای موجود در بیمارستانها ۹۵ پروژه با ۶۱۸ تخت بستری افتتاح خواهد شد. به دلیل کمبود تخت مجبور هستیم؛ قسمتی از توسعهها را در بیمارستانهای موجود ایجاد کنیم علیرغم اینکه ممکن است در برخی بیمارستانها مشکلاتی از جهت قدیمی بودن ساختمان وجود داشته باشد اما تا افتتاح بیمارستانهای جدید ناچار هستیم در همین بیمارستانها تعداد تختها را توسعه دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به توسعه فضاهای آموزشی در ایامالله دهه فجر اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴ پروژه وجود دارد که یکی از این پروژه ها ایجاد مجموعه دندانپزشکی در ۸۰ هزار مترمربع است.
وی افزود: در حوزه افزایش فضاهای بهداشتی ۶۹۱ باب خانه بهداشت در روستاها را داریم و همچنین ۹۳ مرکز بهداشتی درمانی نیز در این مناطق ایجاد خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: جمعا ۱۱۲۶ پروژه در ۵۵۱ هزار و ۹۱۹ مترمربع در دهه فجر در کشور افتتاح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیمای بیماریها در حال تغییر است، گفت: در حال حاضر ۴ بیماری غیرواگیر اصلی داریم که تهدیدکننده حیات هستند و این بیماریها شامل سرطان، بیماریهای قلبی و تنفسی، دیابت و همچنین بیماریهای ناشی از حوادث میشوند.
وی با بیان اینکه آمار بیماریهای قلبی و عروقی ۴۵ درصد، حوادث ۱۴ درصد و سرطان ۱۲ درصد است، ادامه داد: سالانه بیش از ۹۰ هزار نفر مورد جدید سرطان داریم که شایعترین این سرطانها به ترتیب سرطان پستان، سرطان معده، روده بزرگ و سرطان مثانه است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه متوسط بروز سرطان در جهان ۲۰۵ در ۱۰۰ هزار نفر برای مردان و ۱۶۵ در ۱۰۰ هزار نفر برای زنان است، گفت: بطور کلی آمار ابتلا به سرطان در مردم ما از متوسط جهانی بسیار کمتر است اما کاهش آن به مرحله ایدهآل نرسیده و همچنان سرطان سومین عامل مرگ و میر بعد از تصادفات در کشور ما است.
حریرچی با اشاره به عوامل شیوع سرطان در کشور اظهار کرد: افزایش امید به زندگی و افزایش سالمندان، تغییر شیوه زندگی، شیوع مصرف سیگار از جمله این عوامل هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شیوع مصرف سیگار بیش از ۱۰ درصد است، گفت: ۹۰ درصد مردم روزانه سبزی نمیخورند و بیش از ۳۵ درصد افراد جامعه فعالیت بدنی کمی دارند و همچنین بیش از ۱۶ تا ۳۲ درصد افراد جوان فشار خون بالا دارند و بیش از ۵۰ درصد افراد کلسترول بالایی دارند که همه این عوامل موجب افزایش بروز سرطان در کشور شده است.
وی با اشاره به افتتاح ۴ مرکز جامع تشخیص سرطان که شامل بخشهای تشخیص، بستری و درمان است گفت: ۵۲ مرکز تیپ ۱ و ۳۷ مرکز تیپ ۲ و ۱۳ مرکز تیپ ۳ ایجاد شده است که همه این مراکز با سرمایه غیردولتی در حال تجهیز است.
وی با اشاره به تاثیر مصرف نمک در افزایش بروز سرطان اظهار کرد: ۴۰ درصد نمک مصرفی از نان است و باید این مقدار کاهش پیدا کند.
ادامه دارد….
منبع:ایلنا کد خبر:۳۴۳۲۵۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱۲ ۱۳:۲۴%ize: 9شوD”moscab” alig_9i