حمید چیت چیان درباره آخرین وضعیت سد گتوند، ضمن رد هر گونه موضوع اشتباه در جانمایی و آبگیری این سد، تصریح کرد: چنین مطلبی در آخرین جلسه ای که با مسئولان موسسه آب دانشگاه تهران برگزار شد، مورد تائید قرار نگرفت .
وی افزود: دانشگاه تهران با اتمام مطالعات در این زمینه، راهکارهای مشخصی برای علاج بخشی این سد اعلام کرده که به زودی اطلاع رسانی می شود.
پیشتر محمدعلی بنی هاشمی عضو هیات علمی موسسه آب دانشگاه تهران و مشاور مطالعات سد گتوند در نشست تخصصی بررسی راهکارهای حل مشکلات سد گتوند که هفته گذشته در حاشیه دهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه در دانشگاه چمران اهواز برگزار شده بود، جانمایی و آبگیری سد گتوند را یک خطای ملی دانسته و گفته بود: پس از آبگیری این سد ۲۵ درصد به شوری رودخانه کارون اضافه شده است.
** تثبیت شوری دریاچه سد با مدیریت توزیع آب خروجی
محمد حاج رسولی ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت وگو با ایرنا نیز اعلام کرد: بررسی های موسسه آب دانشگاه تهران که در جلسه آینده شورای عالی آب مطرح خواهد شد، راهکارهای کاهش مشکلات این سازه را ارایه می دهد.
به گفته این مقام مسئول، بررسی ها هر چند سازه سد را بدون ایراد و اشکال اعلام نکرده، اما این طور هم نیست که جانمایی سد سبب ساز مشکلات عدیده ای شده باشد.
وی گفت : مدیریت توزیع آب خروجی توسط دریچه های سد، از جمله راهکارهای دانشگاه تهران است که تثبیت شوری دریاچه سد را دنبال می کند.
پیش از این احمد سیاحی معاون استاندار خوزستان اعلام کرده بود، بر اساس آمار اعلام شده که مورد پذیرش شرکت منابع آب و نیرو (مجری سد) هم قرار گرفته ، ۲۵ درصد از شوری آب رودخانه کارون در پایین دست مربوط به سد گتوند است به همین دلیل مطالعات طرح علاج بخشی این سد توسط دانشگاه تهران به عنوان مشاور سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام شد.
سد گتوند یکی از بزرگترین سدهای ایران است که بر روی رودخانه کارون در جنوب غربی کشور در دست ساخت قرار دارد، این سد، در فاصله ۳۸۰ کیلومتری از ریزشگاه رودخانه کارون، در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال شهرستان شوشتر و در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان واقع شده است. گتوند به عنوان آخرین سد قابل احداث بر روی رودخانه کارون است و دریاچه این سد با مخزن چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعبی، دومین دریاچه مصنوعی بزرگ کشور (پس از کرخه) به حساب می آید.
ارتفاع این سد سنگریزه ای با هسته رسی ۱۸۲ متر است که بلندترین سد خاکی کشور محسوب می شود. عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۷۶ آغاز شده است.
منبع:صبا کد خبر:۸۱۹۳۳۴۹۰ تاریخ انتشار:۴ بهمن ۱۳۹۴ ۲۱:۱۲