رئیس اداره آب بدون درآمد ومدیریت مصرف آبفار کرمان گفت:میانگین هدررفت آب در سیستم آب وفاضلاب روستایی کشور حدود ۳۲ درصد است .
عباس رضایی با اشاره به اینکه حجم آب تولیدی درروستاهای تحت پوشش آبفار کرمان ۷۵میلیون مترمکعب است ،افزود: از این میزان آب تولیدی ۴۹میلیون مترمکعب آن مصرف وبقیه آن درقالب آب بدون درآمد محسوب می شود.
رضایی تصریح کرد: برای اینکه میزان آب بدون درآمد استان کاهش یابد، نیاز به فرهنگ سازی در بین اقشار مردم داریم و در بحث فرهنگ سازی همه افراد دخیل، باید کمک نمایند.
وی بیان کرد:در حوزه آبفار نیز تمام مدیران از امور مشترکین تا بخش های بهره برداری، پشتیبانی ، طرح وتوسعه باید به کاهش هدررفت آب کمک کنند.
رضایی با اشاره به اینکه بیشتر مشکل هدررفت وآب بدون درآمد در حوزه انشعابات غیرمجاز است اظهار کرد: بیشتر انشعابات غیرمجاز در مناطقی که افراد باغ ویلا ویا کشاورزی های کوچک در حد باغچه ای دارند، مشاهده شده است.
وی گفت:در حوزه انشعابات غیرمجاز که در بخش هدر رفت ظاهری آب محاسبه می شود۱۶درصد پرت آب داریم ومابقی آن ناشی از پرت آب در اثرنشتی لوله هاوخطوط انتقال آب است.
مدیراداره آب بدون درآمد ومدیریت مصرف آبفار کرمان تاکید کرد: یکی ازاقدامات خوب و موثر این اداره ومعاونت نظارت بر بهره برداری ،استاندارد سازی انشعابات فرسوده می باشد که قبلا برای نصب و تجهیزانشعابات آب ،مشترکین شخصاخرید لوازم واتصالات مورد نیاز را از مارکهای مختلف و با کیفیت پایین انجام می دادند ولی با اجرای استاندارد سازی ،پکیج این تجهیزات به سفارش شرکت آبفار در فروشگاههای مختلف دراختیار مشترکین قرار می گیرد تا کمترین هدررفت آب را در انشعابات آب داشته باشیم.
رضایی از تعویض ۲۱هزار و۵۷۱کنتور خراب در دوره زمانی شهریور ۹۳تا شهریور ۹۴خبردادوافزود: در این مدت همچنین ۲هزار و۷۳انشعاب غیرمجاز تبدیل به مجاز شده است.
وی از دیگر اقدامات این اداره رانصب کنتورهای حجمی بروی منابع تولید آب، کالیبراسیون کنتورهای حجمی ،وپیگیری رفع حوادث خطوط انتقال وشبکه توزیع اعلام کرد.
مدیراداره آب بدون درآمد ومدیریت مصرف آب ، آبفار کرمان تصریح کرد: ۲۳هزار و۲۹۱مورد رفع حادثه درشبکه توزیع ، ۱۶۵۰نقطه بروی خطوط انتقال و۱۳هزارو۸۵۴مورد در انشعابات انجام شده است.
رضایی اذعان کرد:پایین آوردن درصد هدررفت آب هزینه بسیار سنگینی دارد ،به نحوی که رسیدن به حد مطلوب واستاندارد ، تلاش شبانه روزی کل مجموعه را در سطح استان می طلبد.
وی به نحوه کار در حوزه مدیریت مصرف آب انتقاد کرد وگفت: در سطح کلان عمدتا تاکنون بروی تولید وعرضه کارشده است وکمتر به مصرف بهینه وکاهش هدررفت آب توجه شده است در حالی که اصلاح الگوی مصرف بهترین راه برای عبور از بحران کم آبی در استان وکشور است.
رضایی خاطرنشان کرد: انشعابات آب غیرمجاز یکی از موضوعات مهمی است که باید مردم را با مضرات وخطرات آن آشنا کرد که آلودگی شبکه توزیع آب و هدررفت آب مصرفی در این گونه بهره برداری ازعمده ترین مشکلات انشعابات غیرمجاز آب است.
منبع:برقآب تاریخ انتشار:سه شنبه, آبان ۱۲, ۱۳۹۴