نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه با اشاره به درپیش بودن سفررییسجمهور به استان سمنان، گفت: انتظار داریم مهمترین و اساسیترین مشکل استان سمنان و سایر استانهای کویری که تامین بخشی از آب مورد نیاز از طریق اجرای پروژه انتقال آب دریای خزر است مورد عنایت خاص رئیسجمهور قرار گیرد.
علیرضا خسروی افزود: انتظار داریم دولتمردان و مسئولان ذیربط به خصوص در سازمان حفاظت از محیط زیست در راستای اجرای این پروژه عظیم، رئیس جمهور و دولت را همراهی کنند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین و اساسی ترین مشکلات استان سمنان در حال حاضر مشکل کم آبی و خشکسالی است، ادامه داد: دور از انتظار است که مسئولی از سازمان محیط زیست، بدون توجه به نظرات کارشناسان دستگاهها و آنهم در آستانه سفر دولت به استان سمنان و نیز در شرایطی که فضای مناسب بینالمللی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم است، در رسانه های سراسری، اجرای پروژه انتقال آب دریای خزر را مردود و غیرقابل توجیه اعلام کند، درحالیکه اسناد تایید اجرای پروژه به صورت کلی و مشروط یکبار از طریق همین سازمان در سال ۹۱ صادر و ماده ۲۱۵ آن اخذ و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای اجرایی شدن این پروژه ملی با بیان اینکه بدلیل محدودیت منابع مالی تصمیمات جدیدی مبنی بر اجرای پروژه توسط بخش خصوصی و خصوصا سرمایهگذاران خارجی اتخاذ شده اضافه کرد: متاسفانه در این شرایط که با تلاش وزارت نیرو مذاکرات مفصلی با بخش خصوصی صورت گرفته و تعدادی از سرمایهگذاران خارجی و داخلی آمادگی خود را برای عقد قرارداد و اجرای پروژه اعلام کردهاند، ناگهان اظهارات متناقض از سوی مسئولان سازمان محیط زیست موجب تشویش اذهان عمومی و عقبنشینی سرمایهگذاران میگردد، هرچند که اسناد متقن و اقدامات کارشناسانه متخصصان در وزارت نیرو و دستگاههای ذیربط این اقدام غیرمسئولانه را خنثی خواهد ساخت.
خسروی با بیان اینکه مسوولین محیط زیست معتقدند که این آب اراضی مسیر انتقال را شور خواهد کرد، افزود: مگر کارشناسان سازمان محیطزیست، نتوانستند این افراد را مطلع سازند که آب دریای خزر، در مبدا و در کنار ساحل پس از نمکزدایی و شیرینسازی از طریق لوله و ایستگاههای پمپاژ به استان سمنان منتقل میگردد.
وی ادامه داد: در گذشته چند ایراد اساسی بر این پروژه وارد بود که پاسخ مناسبی به دغدغه متخصصان محیط زیست داده شد، چگونه شد که بدون توجه به پاسخهای داده شده، مجددا اجرای پروژه از نظر این افراد مردود اعلام میگردد.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه اعلام کرد: برای رفع ایراد شورتر شدن آب دریا به دلیل بازگشت پساب ناشی از نمکزدایی و شیرینسازی قرار شده، پسابی که دارای سدیم، پتاسیم و عناصر مفید دیگری است به دریا بازگردانده شود و با تکنولوژیهای جدید هم سدیم آن (نمک) و هم پتاسیم آن به عنوان کود پتاس که قابل استحصال است، به دریا بازگردانده نشود.
این نماینده مردم در پاسخ به ایراد مطرح شده از سوی یکی از کارشناسان در خصوص آسیب به پنج هکتار از اراضی دارای پوشش گیاهی (نه جنگل) در اجرای این پروژه ملی گفت: مقرر شده مجری طرح، پنج برابر پوشش گیاهی آسیبدیده، پوشش گیاهی مناسب ایجاد کند. همچنین در خصوص سایر ایرادات مطرح شده دیگر نیز به سازمان محیط زیست به صورت کارشناسانه پاسخ داده شده است.
خسروی با بیان اینکه به استناد گفتههای ریاست سازمان محیط زیست کشور، ایران تا سال ۲۰۵۰ (ظرف ۳۵ سال آینده) ، یازده برابر وضع فعلی، دچار خشکسالی خواهد شد، افزود: واقعا با این وجود جای سوال است چه عواملی پشت صحنه است که مانع حل معضل خشکسالی مفرط در استان سمنان میشود؟
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با تدبیر رئیسجمهور و انسجام بین بخشهای مختلف دولتی، پروژه ملی انتقال آب خزر به کویر مرکزی و خصوصا استان سمنان اجرایی شود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۰۹۰۴۵۳۶ تاریخ انتشار: شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ – ۱۱:۳۴