دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های صنعت آب و برق وزارت نیرو با اشاره به ثبت نمایشگاه های صنعت آب و برق کشور در فهرست سازمان نمایشگاه های بین المللی دنیا (UFI)، این مساله را نشانگر بالابودن استاندارهای برگزاری این نمایشگاه ها ارزیابی کرد.
کیومرث جلیلیان، دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های صنعت آب و برق درباره علت همزمانی یازدهمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب کشور با نمایشگاه تله کام به خبرگزاری موج گفت: جدول زمان بندی نمایشگاه ها به وسیله شرکت سهامی نمایشگاه ها تنظیم می شود و وزارت نیرو به عنوان برگزار کننده نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب کشور، در این زمینه کاری نمی توانست انجام دهد.
وی افزود: سالیانه نزدیک به ۷۰ نمایشگاه در کشور برگزار می شود اما در برخی ایام سال مانند ماه مبارک رمضان، عید نوروز و دهه اول ماه محرم امکان برگزاری نمایشگاه وجود ندارد و همین امر باعث همزمانی برخی نمایشگاه ها می شود.
جلیلیان ادامه داد: پیک نمایشگاه های درجه یک در پاییز است و همه صنایع خواهان گرفتن این زمان برای برگزاری نمایشگاه خود هستند. مجموع این عموامل باعث شد که علی رغم همه پیگیری های ما با قاطعیت نتوانیم بگوییم نمایشگاه صنعت آب یا برق همزمان با نمایشگاه دیگری برگزار نخواهد شد.
دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های صنعت آب و برق با اشاره به اینکه نمایشگاه های صنعت آب و برق خودگران هستند، خاطرنشان کرد: از سال ۷۸ که ستاد برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های صنعت آب و برق در وزارت نیرو تشکیل شد، تاکنون حتی یک ریال بودجه از طرف دولت و وزارتخانه صرف نمایشگاه نشده است و هزینه ها به وسیله شرکت کنندگان تامین می شود.
وی افزود: غرفه های نمایشگاه به ۳ درجه تقسیم می شوند که اجاره هریک رقم متفاوتی دارد، افزود: اساسا وزارت نیرو به دنبال کسب سود از نمایشگاه نیست بلکه تلاش دارد در قالب نشست های تخصصی و برنامه های دیگری از این دست، به بررسی مشکلات و ایجاد فضای بازاریابی برای شرکت کنندگان بپردازد.
جلیلیان در پاسخ به این سوال که بهتر نبود فاصله نمایشگاه آب و برق بیشتر از یک ماه بود، گفت: همانطور که اشاره کردم در تعیین زمان برگزاری نمایشگاه ها چندان امکان مانور برای وزارت نیرو وجود ندارد.
وی با تاکید براینکه نمایشگاه های صنعت آب و برق در مجموعه سازمان نمایشگاه های بین المللی دنیا (UFI) به ثبت رسمی رسیده است که نشان از دارا بودن استاندارهای جهانی است، تصریح کرد: یکی از این استانداردها ثابت بودن بازه زمانی برگزاری نمایشگاه است چراکه امکان برنامه ریزی شرکت های معتبر جهانی برای شرکت ها در نمایشگاه ها را فراهم می کند.
دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های صنعت آب و برق با بیان اینکه امسال حضور شرکت کنندگان خارجی در نمایشگاه صنعت آب با رشد ۳۰۰ درصدی رو به رو بود، گفت: علاوه اعلام برگزاری نمایشگاه از طریق رسانه ها و مکاتبات رسمی با شرکت کنندگان، در کشورهای توسعه یافته نمایندگانی داریم که کار دعوت از شرکت های بزرگ برای حضور در نمایشگاه را پیش می برند و پیش بینی می کنیم تعداد حاضران در نمایشگاه سال آینده بیشتر هم شود.
تلاش برای برخورد عادلانه با همه شرکت کنندگان
علی ابراهیم زاده، مدیر اجرایی یازدهمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب نیز به خبرگزاری موج گفت: با توجه به اینکه زمان بندی نمایشگاه ها چند ساله شده است، به موقع سالن ها را تحویل گرفتیم و لذا مشکل خاصی در زمینه برگزاری نمایشگاه ها وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه طبق تعرفه های صادره از سوی شرکت سهامی نمایشگاه ها سالن ها و غرفه ها به ۳ درجه با قیمت های مختلف تقسیم می شوند، افزود: نمایشگاه به صورت خودگردان اداره شد و هزینه های برگزاری را شرکت های حاضر در نمایشگاه پرداخت کردند.
ابراهیم زاده ادامه داد: به طور متوسط قیمت اجاره هر مترمربع در نمایشگاه صنعت آب از ۷۵ هزار تومان شروع می شد که این قیمت در سالن هایی که موقعیت بهتری دارند تا ۲۰ درصد هم افزایش می یابد؛ البته هزینه اجاره غرفه در سالن هایی که در نقاط دورافتاده تر مشمول ۵ درصد تخفیف هم می شدند تا عدالت بیشتری میان شرکت کنندگان برقرار شود.
منبع:موج تاریخ انتشار:۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۸ق.ظ)