مدیر دفتر طرحهای توسعه منابع آب شرکت آب منطقهای تهران از افتتاح و بهرهبرداری دو طرح مهم تامین و انتقال آب کشاورزی در شهرستان فیروزکوه در هفته دولت خبر داد.
“خلیل اردشیرتنها” امروز (سهشنبه) با اعلام این خبر اظهار کرد: در هفته دولت، دو طرح مهم تامین و انتقال آب کشاورزی در روستاهای شادمهن و لزور در شهرستان فیروزکوه افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به بهرهبرداری از خطوط انتقال آب کشاورزی روستای شادمهن، گفت: این طرح شامل خطوط لوله انتقال آب از جنس پلیاتیلن به قطرهای ۵۰۰ و ۵۶۰ میلیمتر، طول ۲٫۶۴ کیلومتر و حداکثر ظرفیت انتقال آب به میزان ۳۰۰ لیتر بر ثانیه را دارد.
وی با بیان اینکه در این طرح، اراضی روستای شادمهن به مساحت ۲۰۰ هکتار زیرپوشش قرار خواهد گرفت، گفت: برای اجرای این طرح بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
اردشیرتنها با بیان اینکه این نوع از انتقال آب در مقایسه با گذشته دارای ویژگیهای مطلوبی از نظر مدیریت منابع آب است، تصریح کرد: انتقال آب با لوله به جای نهر و کانالهای روباز، سامانه تحت فشار و انتقال ثقلی، مجهز بودن خطوط به شیرآلات و تجهیزات کامل شبکه، کاهش اتلاف آب به صفر، افزایش راندمان آبیاری، مدیریت مصرف و غیره از جمله ویژگیهای این طرح است.
وی اضافه کرد: قرار است در کنار این طرح و با تشکیل تشکل آببران که از خود کشاورزان روستا هستند در جهت ساماندهی و مدیریت برداشت آب نیز گام موثری برداشته شود. در گذشته، کشاورزان برای استفاده از آب و نگهداری نهر و کانالهای سنتی موجود، هزینه و انرژی زیادی صرف میکردند که با اجرای این طرح مشکلات مردم تاحدود زیادی کاهش خواهد یافت.
مدیر دفتر طرحهای توسعه منابع آب شرکت آب منطقهای تهران سپس به افتتاح بند انحرافی و شبکه انتقال آب کشاورزی روستای لزور اشاره کرد و گفت: این طرح نیز شامل بند انحرافی به عرض هفت متر و ارتفاع یک متر و با ظرفیت تنظیم سالانه سه میلیون مترمکعب آب است. خطوط انتقال این طرح نیز ازجنس لولههای فولادی و پلی اتیلن به قطرهای ۱۶۰ تا ۵۰۰ میلیمتر در مجموع به طول سه هزار و ۸۷۰ متر است که بیش از ۲۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستای لزور را زیر پوشش قرار خواهد داد.
اردشیرتنها هزینه اجرای این طرح را حدود ۱۴ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: بخشی از اعتبارهای هزینه شده برای اجرای دو طرح مذکور شامل خرید لولههای مورنیاز طرح به مبلغ شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل کمک های فنی و اعتباری شرکت مدیریت منابع آب ایران تامین شده است.
اردشیرتنها با بیان اینکه بند انحرافی این طرح در بالاترین نقطه احداث شده است، یادآور شد: طراحی بند به گونه ای است که آب را در بالاترین نقطه منطقه به داخل خط انتقال منحرف نماید تا آب با فشار و به صورت ثقلی در اختیار کشاورزان قرار گیرد. همچنین از مزایای دیگر اجرای این طرح امکان نصب و راه اندازی نیروگاه برق آبی کوچک برای تامین نیاز برق محلی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: کشاورزان منطقه ضمن استفاده از طرح های انتقال آب، با صرفهجویی و استفاده از فناوریهای نوین آبیاری به مدیریت آب کشاورزی در استان تهران کمک نمایند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۶۰۳۱۷۶۳۳ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۶/۰۳ ۱۰:۰۴