تنها مجتمع آب شیرینکن چابهار و کنارک با تسهیلات بانک توسعه صادرات ایران احداث شده است.
آب آشامیدنی مردم چابهار طی پنج سال اخیر با تسهیلات این بانک و در قالب دو نوبت تسهیلات ۱۲ میلیون یورویی تامین مالی شده است.
فاز یک طرح آب شیرین کن چابهار – کنارک نیز پیش از این و با عاملیت بانک توسعه صادرات ایران و از محل منابع حساب ذخیره ارزی با تسهیلاتی نزدیک به هفت میلیون یورو و با ظرفیت اسمی ۱۵ هزارمتر مکعب در شبانه روز تاْمین مالی شده و در سال ۱۳۸۹ به بهرهبرداری رسیده است.
بر اساس این گزارش، فاز دوم این طرح از منابع صندوق توسعه ملی بوده و تسهیلات یاد شده بالغ بر ۵٫۵ میلیون یورو از طریق عقود مشارکت مدنی و فروش اقساطی به این طرح توسعهای پرداخت شده است.
با بهرهبرداری از این دو فاز ظرفیت تولید آب شیرین در منطقه به بیش از ۳۰ هزارمتر مکعب در شبانه روز رسید.
براساس این گزارش، آب آشامیدنی در داخل کشور استفاده شده و با توجه به ظرفیت طرح و قیمت هر مترمکعب آب تولیدی و نرخ ارز، ارزش محصول تولیدی سالانه بالغ بر دو میلیون یورو ارزیابی می شود.
باتوجه به اهمیت ساحل مکران و نقش این بندر در توسعه اقتصادی کشور، تامین زیرساخت های اولیه از جمله تامین آب شیرین و برق مورد نیاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با راه اندازی طرح مورد نظر بخش قابل توجهی از نیاز منطقه به آب شیرین برآورده می شود.
طرح تولید آب شیرین از آب دریا به روش اسمز معکوس RO یکی از جدیدترین و به صرفه ترین شیوه های تامین اب شرب در دنیاست که از آن استفاده شده است.
در ایران نیز طی سال های گذشته چندین پروژه به شیوه مورد اشاره به بهرهبرداری رسیده که چهار پروژه بزرگ در مناطق جنوبی کشور به ظرفیت مجموع ۵۰ هزار مترمکعب با تسهیلات اعطایی بانک توسعه صادرات اجرایی شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۴۰۸۰۴۷۳۶ تاریخ انتشار: دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ – ۱۷:۲۲